مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا به برقراری آتش‌بس در غزه رای مثبت داد

چهارشنبه, 22ام آذر, 1402
اندازه قلم متن

آرشیف: نشست مجمع عمومی سازمان ملل

زکریا حسنی

در یک نمایش قوی از حمایت جهانی برای پایان جنگ اسرائیل-حماس، سه‌شنبه ۱۲ دسامبر، مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا رای به آغاز آتش‌بس بشردوستانه در غزه داد. این رای‌گیری همچنان نشان‌دهنده‌ی انزوای روبه‌افزایش آمریکا و اسرائیل نیز بود.

از میان ۱۹۳ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل، ۱۵۳ کشور برای آغاز آتش‌بس بشردوستانه رای دادند، درحالی که ۱۰ کشور مخالفت کردند و ۲۳ کشور نیز رای ممتنع دادند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارشی، صحنه‌ی پس از رای‌گیری را این‌گونه توصیف کرده است که «سفیران و دیگر دیپلمات‌ها پس از نمایش نتیجه‌ نهایی رای‌گیری، شروع به تشویق کردند.»

آمریکا و اسرائیل همراه با اتریش، چک، گواتمالا، لیبریا، میکرونزی، نائورو، پاپوآ گینه نو و پاراگوئه کشورهایی بودند که در این رای‌گیری، رای مخالف دادند.

این حجم از حمایت به مراتب بیشتر از رای‌گیری ۲۷ اکتبر در مورد قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی که خواهان آتش‌بس بشردوستانه بود، توصیف شده است.

ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل پس از رای‌گیری گفت که «امروز یک روز تاریخی از نظر ارسال یک پیام قوی از سوی مجمع عمومی بود. و این مسئولیت جمعی ما است تا به این راه تا زمان پایان این تجاوز برضد مردم ما، برای دیدن توقف این جنگ برضد مردم ما ادامه دهیم و نجات جان‌ها مسئولیت ما است.»

گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل پیش از رای‌گیری هشدار داد که آتش‌بس «فقط کشتار و ویرانی در منطقه را به درازا خواهد کشانید» و نیز به عنوان «حکم مرگ» برای اسرائیلی‌ها و غزه‌نشینان بی‌شمار دیگر عمل خواهد کرد.

از زمان آغاز پاسخ نظامی اسرائیل به حمله ۷ اکتبر حماس که در آن بیش از ۱۲۰۰ تن کشته شدند، در کنار اسرائیل، آمریکا که حامی اصلی اسرائیل است نیز به‌گونه فزاینده‌ای در انزوای جهانی قرار گرفته است.

پیش از رای‌گیری مجمع عمومی سازمان ملل، رئیس جمهور جوبایدن با ادبیاتی جدی‌تر از معمول، هشدار داد که اسرائیل برای «بمباران بی‌رویه» غزه، درحال از دست دادن حمایت جهانی است.

برخلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل از نگاه قانونی، الزام‌آور نیستند، اما پیام مجمع عمومی، فشارسنج‌های مهم افکار جهانی هستند.

دنیس فرانسیز، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل که رهبری رای‌گیری را به دوش داشت، می‌گوید که «جهان شاهد حمله به غیرنظامیان، فروپاشی سیستم‌های بشردوستانه و بی‌احترامی عمیق به قوانین بین‌المللی و قوانین بشردوستانه بین‌المللی است.»

لیندا توماس، سفیر آمریکا در سازمان ملل با شریک کردن چندین درخواست آمریکا و با تاکید بر اینکه اداره جوبایدن در سطوح بالا فشار خواهد آورد، به مجمع عمومی سازمان ملل گفت که «آن‌گونه که اسرائیل از خود دفاع می‌کند، مهم است.»

در کنار این، سفیر آمریکا یکبار دیگر تاکید کرده است که کشورش متعهد به «حق دفاع اسرائیل از خود» است و از مجمع عمومی سازمان ملل پرسیده که چرا محکوم کردن «اقدامات تروریستی حماس» که به تاریخ ۷ اکتبر انجام شد، دشوار است؟

از: ار اف ای

 

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.