ایران وایر
بنا بر گزارش نهادهای حقوق بشری ایران، «پیمان عبدی» جوان ۳۵ ساله که پیشتر توسط نهادهای امنیتی در کرمانشاه بازداشت شده بود، « در اثر شکنجه» جان باخته است.
پیمان عبدی که اهل بخش نوسود شهرستان پاوه در استان کرمانشاه بود، هفته گذشته توسط نیروهای اداره آگاهی در کرمانشاه بازداشت شده بود. این زندانی کمی بعد زیر شکنجه به کُما رفته بود، پس از انتقال به بیمارستان ارتش جان باخت.
وبسایت حقوق بشری ههنگاو در گزارشی ضمن اعلام اینکه آقای عبدی در روز سهشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ در بیمارستان ارتش جان باخته، نوشته که «نهادهای امنیتی ضمن تهدید خانواده عبدی نسبت به رسانهای کردن این موضوع مدعی شدهاند که علت مرگ خفگی( گیر کردن لقمه در گلو) میباشد.»
یکی از نزدیکان آقای عبدی در اینباره گفته: «روز سهشنبه از بیمارستان ۵۲۰ کرمانشاه معروف به بیمارستان ارتش با خانواده عبدی تماس گرفته شده و گفتهاند پیکر فرزند شما اینجاست و میتوانید برای تحویل گرفتن پیکر مراجعه کنید. پزشکان بیمارستان ارتش به خانواده عبدی گفتهاند که پیمان عبدی در اثر برخورد جسم سخت به سرش جانش را از دست داده است.»
این منبع که به دلایل امنیتی هویتش فاش نشده در ادامه میگوید: « پیمان عبدی روز سه شنبه ۱۲ دی ۱۴۰۲ توسط نیروهای اداره آگاهی کرمانشاه در یکی از خیابانهای این شهر بازداشت و همان شب در اثر شکنجه و ضرب شتم به کُما رفته و به بیمارستان ارتش منتقل شده است.»
قابل ذکر است که که خانواده عبدی طی ۸ روزی که پیمان عبدی بازداشت و یا در بیمارستان در کُما بوده هیچ اطلاعی از سرنوشت وی نداشته و پیگیریهای آنها بینتیجه بوده تا اینکه روز سهشنبه از بیمارستان ارتش با آنها تماس گرفته شده و از مرگ فرزندشان مطلع شدهاند. آقای عبدی همچنین پدر دو فرزند بوده است.
بر اساس این گزارش نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۲۰ دی ماه پس از اخذ تعهد کتبی از خانواده عبدی مبنی بر عدم رسانهای کردن این موضوع، پیکر پیمان عبدی را به آنها تحویل دادهاند.
در این گزارش آمده که دلیل بازداشت آقای عبدی «درگیری با ماموران» بوده است. با این وجود هنوز اطلاعات دقیقی از علت دستگیری و شکنجه پیمان عبدی منتشر نشده است.
یکی از موارد نقض حقوق بشر در ایران که همواره مورد انتقاد بینالمللی بوده، مسئله حقوق زندانیان سیاسی و شکنجه و اعتراف گیری اجباری بوده است. بنا بر آمارهای نهادهای حقوق بشری، در سال ۲۰۲۳ دستکم ۱۱ زندانی در زندانهای ایران زیر شکنجه جان باختهاند. در این میان واکنش مسئولان جمهوری اسلامی به جای رسیدگی قانونی به پرونده، همواره تهدید و فشار بر خانواده قربانیان، برای جلوگیری از انتشار این اخبار در رسانهها بوده است.