معاون حقوقی دولت میگوید:« پرونده فرشهای نفیس کاخ «سعدآباد» مفتوح است اما تا الان رأیی صادر نشده است و از ۴۸ فرشی که سرقت شده هنوز هیچ فرشی پیدا نشده است.»
این اظهارات درحالی عنوان می شود که روز گذشته خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی خبر داد که فرشهای کاخ «سعدآباد» پیدا شدهاند.
۲۴ ساعت بعد اما خبرگزاری «تسنیم» گزارش کرد، «محمد دهقان»، معاونت حقوقی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت روز چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ درباره پرونده سرقت فرشهای کاخ «سعدآباد» گفته:« متهمان سرقت فرشهای کاخ «سعد آباد» بازجویی شدهاند اما اگر فرشی پیدا شده باید تحویل کاخ سعدآباد شود.»
اما ادعای روز گذشته سخنگوی قوه قضاییه بر این مبناست که پس از بررسی پرونده سرقت فرشهای کاخ سعدآباد در مرجع قضایی، این فرشها در دستگاههای دولتی پیدا شدهاند.
«اصغر جهانگیر» اعلام کرد که با انجام تحقیقات مقدماتی مشخص شد، برخی از فرشهایی که ادعا میشد، به سرقت رفتهاند در سایر دستگاههای دولتی پیدا شدند که این امر نشان میدهد درباره فرشهای سعدآباد، سرقتی رخ نداده است.
به گفته او و طبق اعلام سخنگوی دستگاه قضا، جابجایی فرشهای سعدآباد در دستگاه دولتی بدون تشریفات قانونی و رعایت ضوابط و مقررات، نشاندهنده سهلانگاری در این زمینه است و همین موضوع باعث شد که این شائبه ایجاد شود که سرقت انجام شده است؛ در حالی که تعدادی از این فرشها در برخی مجموعههای دولتی شناسایی و ردیابی شده است.
آقازاده سارق فرشهای سعدآباد کیست؟
روزنامه آرمان ملی پیش از این درباره این سرقت در گزارشی خبر داده بود که پرونده مفقود شدن ۴۸ تخته فرش کاخ سعدآباد، ۱۰ مظنون دارد که به گفته مسئولان، مظنون اصلی این پرونده شرایط خاصی دارد و اکنون یک سال است که پرونده اش به دادگاه ویژه روحانیت ارسال شده است.
«فرشها را با یک دستگاه وانت مزدا بردند» این نقل قول یک شاهد عینی درباره ناپدید شدن ۴۸ تخته فرش ارزشمند ملی از ساختمان حافظیه کاخ «سعدآباد» است.
خبر مفقود شدن فرشهای کاخ سعدآباد اواخر اردیبهشت ماه سال گذشته (۱۴۰۲)توسط یک منبع آگاه در خبرگزاری «فارس» منتشر شد.
این روزنامه همچنین خبر داده که برخی نزدیکان یکی از مقامات ارشد دولت سابق در میان مظنونین است و این پرونده تحت عنوان «اختلاس، خیانت در امانت، سرقت و تصرف غیرقانونی در اموال دولتی» بر اساس قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری در یکی از شعب ویژه قضایی در حال رسیدگی است.
«محمد دهقان» معاون حقوقی دولت پیش از این تعداد متهمان پرونده مفقود شدن فرشهای مجموعه سعدآباد را ۹ نفر عنوان کرده و گفته بود: «یکی از اعضای ارشد دولت قبل و فرزند وی از متهمان اصلی مفقود شدن فرشهای سعدآباد هستند.»
دهقان تاکید کرده بود:«ما تمایلی به اظهار نظر در مورد پروندههای حقوقی قضایی قبل از صدور رای نداریم اما با توجه به این که موضوع افشا شده، طبیعتا مردم منتظر شنیدن اخبار دقیق درباره این اتفاق هستند.»
ایران وایر