صنعت دارو در ایران کماکان با چالشهای قدیمی مواجه است و به گفته محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران، تداوم مشکلات مالی در صنعت دارو شرکتهای این حوزه را با چالش نقدینگی روبهرو کرده است.
از طرفی مشکلات این صنعت با انتشار گزارشهایی مبنی بر ایجاد برخی مشکلات و عوارض پس از مصرف محلول دیالیز، با شائبه توزیع سازمان یافته داروی تقلبی در بازار همراه شده به طوری که سرپرست ریاست جمهوری دستور ویژه برای پیگیری این موضوع داده است.
خبرگزاری ایلنا، وابسته به تشکیلات حکومتی «خانه کارگر» به نقل از نجفیعرب نوشته است که امسال در تامین ارز برای واردات دارو هم مشکلاتی به وجود آمده است و تامین دارو چه از مسیر تولید داخل و چه از واردات به تامین مالی گره خورده است.
وبسایت خبرآنلاین نیز اعلام کرده که به دنبال دریافت گزارشهایی مبنی بر ایجاد برخی مشکلات و عوارض پس از مصرف محلول دیالیز یکی از شرکتهای داروسازی، سرپرست ریاست جمهوری به رئیس دبیرخانه «ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد» ماموریت داد تا با «فوریت» نسبت به بررسی جوانب مختلف این موضوع و ارائه گزارشی در این زمینه اقدام کند.
خبرگزاری ایسنا در همین رابطه نوشت در نامه سرپرست ریاست جمهوری تمامی دستگاههای مرتبط از جمله وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی و پزشکی قانونی ملزم به همکاری دقیق و فوری برای روشن شدن جزئیات این مساله شدهاند.
مشکلات تامین دارو در آمار و ارقام این حوزه نیز به خوبی قابل مشاهده است و بر اساس اعلام رسانههای ایران عملکرد واردات و صادرات ۶۷۲ شرکت عضو سندیکای تولید کننده دارو، مکمل، مواد اولیه دارو و واردکنندگان این بخش در سال ۱۴۰۲ از افت ۶۳ درصدی واردات دارو به لحاظ حجم دارد.
مدیرعامل یک شرکت دارویی نیز اردیبهشت ماه به وبسایت تجارتنیوز گفته بود «در حال حاضر بسیاری از شرکتهای دارویی توان مالی خرید مواد اولیه را ندارند و این اتفاق یعنی توقف یا کاهش تولید که در نهایت تبدیل به کمبود دارو در بازار میشود و این مردم هستند که دچار ضرر و زیان مالی و جانی میشوند.»
مشکلات حوزه بهداشت و درمان و به خصوص تامین دارو در سالهای گذشته منجر به ورود کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به دلایل کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی شد که پس از قرائت گزارش تهیه شده در چهارم اردیبهشت ماه، نمایندگان با ارجاع آن به قوه قضائیه مخالفت کردند.
صدای آمریکا