نامزد اصلاح‌طلبان از دانشجویان خواست به خامنه‌ای توهین نکنند

یکشنبه, 27ام خرداد, 1403
اندازه قلم متن

مسعود پزشکیان، نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری، روز یکشنبه ۲۷ خردادماه در مراسمی در دانشگاه تهران با بیان اینکه من رهبری را قبول دارم، خطاب به دانشجویان گفت: «کسی حق ندارد به کسی که به او اعتقاد دارم توهین کند. جو آزاد گفت‌وگو این است که توهین صورت نگیرد.»

پزشکیان در این مراسم در واکنش به درخواست دانشجویان برای آزادی زندانیان سیاسی هم گفت: «زندانیان سیاسی در محدوده من نیست و اگر بخواهم کاری هم بکنم، اختیاری ندارم.»

او با بیان اینکه اگر به ریاست جمهوری برسد اجازه نخواهد داد دیگران در جایی که حق دخالت ندارند، دخالت کنند، گفت: «آزادی از نظر من یعنی نباید باور و اعتقاد را زیر سوال ببریم.»

کاندیدای تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان در بخشی از صحبت‌هایش گفت: «در جریان مهسا امینی، من تنها کسی بودم که صحبت کردم و چیزی نگفتم که اعتقاد خود را زیر سوال ببرم. این اعتقاد واقعی من است که باید حق و حقوق همه افراد حفظ شود.»

او با بیان اینکه اگر به ریاست جمهوری برسد، آیین‌نامه دانشجویی را تغییر خواهد داد، وعده داد که نوع برخورد با دانشجویان را تغییر خواهد داد و نوع برخورد با اساتید را نمی‌پذیرد و اجازه نخواهد داد با آن‌ها برخورد شود.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف: ما از این فریب رنگارنگ هر روزه شما بیزاریم

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در بیانیه‌ای خطاب به پزشکیان نوشت: «شما کاندیدای انتخاباتی هستید که حتی صلاحیت مقربین حلقه اصلی حاکمیت هم در آن احراز نشده است. این صلاحیت که از روی مصحلت است، چه ارزشی دارد؛ جز آن که نمایشی باشد برای جذب مشارکت مردم؟»

در این بیانیه که در بخش پرسش و پاسخ دانشگاهیان از پزشکیان در دانشگاه تهران خوانده شد، خطاب به نامزد اصلاح‌طلبان آمده است: «یک سال قبل از خیزش زن ‌زندگی آزادی دیدیم که حاکمیت چگونه به صلاحدید خود از مردم گذر کرد و رییس‌جمهور سابق را بر صندلی نشاند. حال شما برای این صندلی آمده‌اید. ما اما باور نداریم که رنگ‌و‌بوی این حضور جز فریبی برای کسب چند رای بیشتر برای صندوق باشد.»

امضاکنندگان این بیانیه با بیان اینکه «ما از این فریب رنگارنگ هر روزه شما بیزاریم» خطاب به پزشکیان نوشتند: «ما دیدیم که چگونه پیش چشمان ما در دانشگاه شریف هنگامی که امنیت و آرامش دانشگاه زیر پای نهادهای امنیتی بود، از آن‌ها حمایت کرده و لحظاتی بعد خود را طرفدار جنبش مردم نشان دادید.»

آن با بیان اینکه «نکند توقع دارید که قطعی یک هفته‌ای اینترنت در آبان ۹۸ را فراموش کرده باشیم؟» به نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان یادآوری کردند: «همان زمان مردم در پی مطالبه لقمه‌ای نان به خیابان آمدند و وزیر کشور دولتی که مورد حمایت حامیان فعلی شما بود در پاسخ به کشتار مردم در کمال وقاحت مدعی شد که هم به سر شلیک کردند و هم به پا.»

درخواست شریعتمداری از اصول‌گرایان برای اجماع

در شرایطی که اصلاح‌طلبان به اذعان خودشان هنوز نتوانسته‌اند آرای خاموش رو متقاعد به شرکت در انتخابات کنند، تعدد کاندیداها در جریان اصولگرایان نگرانی برخی از حامیان حکومت را برانگیخته است.

در همین راستا حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان در یادداشتی در این روزنامه، از اصولگرایان خواست که «از حالت چندکاندیدایی به تک‌کاندیدا» تغییر شرایط دهند.

نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان نوشت: «نامزد‌ها باید پیشاپیش اعلام کنند که بعد از بررسی‌های ضروری فقط یکی از آن‌ها در صحنه باقی خواهد ماند. این اقدام از تفرقه احتمالی در میان هواداران جلوگیری می‌کند و می‌تواند زمینه وفاق و همدلی بیشتر نیز باشد.»

شریعتمداری از پیروزی جناح رقیب در انتخابات ابراز نگرانی کرد و گفت: «اگر ائتلاف نکنند، هریک از آن‌ها بخشی از رای مردم را جذب می‌کنند و بدیهی است که در این صورت مجموعه آرا چند نفر به آسانی نمی‌تواند با مجموع آرایی که متفقا به یک سبد ریخته می‌شود رقابت کند!»

روز شنبه، امیرحسین قاضی‌زاده، رییس بنیاد شهید و نامزد ریاست‌جمهوری، در یک نشست خبری احتمال کناره‌گیری خود را مطرح کرد.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رییس بنیاد شهید و نامزد ریاست‌جمهوری، در نشست خبری خود در پاسخ به خبرنگاری که پرسید آیا ممکن است به نفع قالیباف کنار برود، گفت: «ان‌شاءالله همه به نفع فرد اصلح کنار می‌روند.»

رغبت نداشتن مردم برای شرکت در انتخابات

تلاش اصولگرایان برای اجماع در شرایطی است که حتی برخی اصلاح‌طلبان مدافع شرکت در انتخابات هم به سرد بودن فضای انتخاباتی میان افکار عمومی اذعان دارند.

عباس عبدی، فعال سیاسی و روزنامه‌نگار در یادداشتی در روزنامه اعتماد، مخالفان شرکت در انتخابات را «بسیار مهم و جدی» خواند و نوشت «یخ تحریم انتخابات هنوز آغاز به آب شدن نکرده است.»

او افزود برای شرکت نکردن نباید دلیل و استدلال آورد، برای شرکت کردن باید دلیل و تحلیل آورد.

این تحلیلگر در پاسخ به این که آیا فرقی دارد که چه کسی رییس جمهوری شود، نوشت: «اگر فکر کنیم که رییس جمهوری می‌تواند تغییرات عمیقی دهد، و مشکلات اساسی جامعه را تماما حل کند، قطعا اشتباه می‌کنیم.»

از سویی دیگر گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی در نامه‌ای از زندان، اصلاح‌طلبان را برای تشویق مردم به شرکت در انتخابات شماتت کرد و این رویکرد را خیانت نامید.

او در متنی که در حساب‌هایش در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده، نوشته: «اصلاح‌طلبان بدانند ما مردم ایران خیانت‌شان را از روز نخست به خاطر داریم و از یاد نمی‌بریم.»

قوانین سختگیرانه درباره انتشار نظرسنجی‌ها

با نزدیک شدن به روز رای‌گیری، هشدار‌های نهادهای امنیتی به کسانی که به نحوی درگیر پوشش انتخابات هستند افزایش یافته است.

در تازه‌ترین مورد، وحید مجید، رییس پلیس فتا روز یکشنبه هشدار داد که «بازنشر و انتشار نظرسنجی‌ها و یا نظرسازی کاذب» جرم است.

او گفت: «بازنشر و انتشار یک سری نظرسنجی‌ها و یا نظرسازی کاذب که از مجاری غیررسمی انعکاس پیدا می‌کند و مبدا آن مشخص نیست، در خصوص انتخابات و یا نامزدهای انتخاباتی و یا انتشار مطالب علیه نامزدهای انتخاباتی، تخریب، تهمت، توهین، افترا و بیان مطالب غیرواقع و یا غیراخلاقی‌هایی که در خصوص حریم شخصی نامزدها می‌تواند اتفاق بیفتد جرم است.»

دوره چهاردهم انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران روز هشتم تیر امسال برگزار می‌شود.

در رای‌گیری انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی رکورد شرکت نکردن شهروندان در انتخابات شکسته شد.

یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران، روز شنبه با بیان اینکه «سه انتخابات گذشته برای کشور ما زیبنده نبود»، گفت: «این موضوع طمع دشمن را برای ایجاد اختلال به دنبال داشت. یعنی زمانی که دشمن حضور مردم را کم ببیند وسوسه می‌شود تا چالش ایجاد کند.»

هم‌زمان با گسترش تحریم صندوق‌های رای در ایران، ابوالفضل قدیانی، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی گفت: «تحریم انتخابات نمایشی و فرمایشی، کنشی مدنی و موثر است.»

او، امید به اصلاح امور را از طریق این نوع انتخابات، توهم دانست.

ایران اینترنشنال 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.