نیروهای شهرداری تهران با هجوم به دفتر انجمن جامعهشناسان ایران، این محل را تخلیه و پلمب کردند.
احمد بخارایی، جامعهشناس، درباره تخلیه دفتر انجمن جامعهشناسی ایران در وبلاگ خود نوشت: «تصویری که مشاهده میکنید در ورودی دفتر انجمن جامعهشناسی ایران (تنها انجمن جامعهشناسی در کشور) است که امروز (دوشنبه اول امرداد ۱۴۰۳) با هجوم به آن بدون حضور اعضای دفتر، اموالش خارج شد و دفتر را شهرداری پلمب کرد.»
بخارایی از جمله جامعهشناسان مخالف شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۳ بود.
گفتوگو با مرتضی کاظمیان، ایران اینترنشنال، درباره تخلیه خانه اندیشمندان علوم انسانی pic.twitter.com/nQJB9cs6np
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) July 6, 2023
اواخر خرداد ۱۴۰۳، شهرداری تهران دستور تخلیه ساختمان انجمن جامعهشناسان را صادر کرد.
این ساختمان با مصوبه شورای شهر در اختیار انجمن قرار گرفته بود.
یکسال قبل و در تیر ماه ۱۴۰۲ نیز نیروهای تحت امر علیرضا زاکانی، شهردار تهران، به ساختمان خانه اندیشمندان علوم انسانی یورش برده بودند.
انجمن جامعهشناسان ایران در ۱۰ سال اخیر با حضور اساتید جامعهشناسی، دورههای علمی مرتبط با موضوعات اجتماعی را در محل ساختمان خود در یوسفآباد برگزار میکرد.
سعید معیدفر، رییس انجمن، با تاکید بر عدم وجود مصوبه شورای شهر برای بازپسگیری ساختمان یوسفآباد از انجمن جامعهشناسان گفت: «چون دستور واگذاری ساختمان از سوی شهرداری به انجمن جامعهشناسی با استناد به مصوبه شورای شهر انجام شده بود، به درخواست بخش املاک شهرداری برای تخلیه وقعی نگذاشتیم. شهرداری نمیتواند مرکز را مجبور به تخلیه مکان کنونی بکند.»
او به عدم پاسخگویی مسئولان شهرداری اشاره کرد و گفت که انجمن جامعهشناسی علیرغم انجام مکاتبات از حدود یکسال و اندی پیش با معاونت اجتماعی-فرهنگی شهرداری، پاسخی دریافت نکرده است: «ضمن اینکه تماس با شهرداری منطقه شش و توافقات به عمل آمده با آنان نیز در عمل بلاثمر مانده است و در نهایت سر و کار انجمن را به املاک شهرداری محول کردند.»
تحریم یا مشارکت؟
— Azad | آزاد (@azadsocial_) February 25, 2024
محمد فاضلی: باید کار منسجم سیاسی کرد تا حاکمیت مجبور به توافق با مخالفان شود. عدم مشارکت منفعلانهترین کار است.
احمد بخارایی: در حاکمیت شکافهایی هست و افرادی منتظر عدم مشارکت مردماند. با عدم مشارکت باید توپ را به زمین آنها انداخت.@Mfazeli114
لینک در کامنت pic.twitter.com/FcwBk7X1Xh
زاکانی در انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام به دنبال کشته شدن ابراهیم رئیسی، به نفع سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف از انتخابات کنارهگیری کرد اما قالیباف و جلیلی حاضر نشدند به نفع یکدیگر از رقابت کنار بروند.
پس از انتخابات، گروههای اصلاحطلب و برخی اصولگرایان حامی قالیباف در پی برکنار کردن زاکانی هستند.