ضرغامی: اگر فیفا گیر نمی‌داد، نمی‌گذاشتیم خانم‌ها به استادیوم بروند

یکشنبه, 23ام دی, 1403
اندازه قلم متن

جلوگیری نیروهای انتظامی از ورود زنان به ورزشگاه مشهد، ۱۴۰۲

عزت‌الله ضرغامی، وزیر در دولت ابراهیم رئیسی و رئیس سابق صداوسیما، در مصاحبه‌ای اذعان کرد که حکومت جمهوری اسلامی تنها در اثر فشار فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، اجازه حضور محدود زنان در استادیوم‌های فوتبال را صادر کرده است.

ضرغامی که در دولت رئیسی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری را بر عهده داشت در مصاحبه‌ای که روز جمعه، ۲۲ دی‌ماه، منتشر شد و در شبکه‌های اجتماعی بازتاب بسیار داشت گفت: «دروغ چرا؟ اگر فیفا گیر نمی‌داد، نمی‌گذاشتیم خانم‌ها به استادیوم بروند.»

حضور زنان در ورزشگاه‌ها برای تماشای مسابقات فوتبال از حواشی مهم این رشته ورزشی در ایران در سال‌های گذشته بوده است.

فدراسیون جهانی فوتبال از شش سال پیش از ایران خواسته است که اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌ها را صادر کند، ولی فدراسیون فوتبال و سایر نهادهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی به بهانه نداشتن «زیرساخت‌های لازم» تاکنون از اجرای این دستور طفره رفته‌اند.

با این حال این نهادها در پی صدور حکم فیفا با حضور محدود زنان در ورزشگاه‌ها برای تماشای بعضی از مسابقات موافقت کردند.

حال اظهار نظر ضرغامی نشان می‌دهد که تنها پافشاری این مرجع قانونی بین‌المللی باعث شده که زنان در ایران بتوانند، هرچند به طور محدود، در استادیوم‌ها حاضر شوند.

رئیس فیفا حضور زنان در ورزشگاه «نقش جهان» اصفهان را «تحول» خواند

اذعان ضرغامی به لزوم فشار بر حکومت از طرف فیفا پس از آن منتشر می‌شود که در پایان آذرماه سال جاری رئیس فدراسیون جهانی فوتبال از مقامات ایران به‌دلیل اجازه دادن به ده‌ها هزار هوادار زن برای حضور در یکی از مهم‌ترین بازی‌های لیگ برتر ایران بین سپاهان و پرسپولیس قدردانی کرد.

در هفته پایانی آذرماه سال جاری، همزمان با دیدار پرسپولیس و سپاهان، زنان همچون گذشته اجازهٔ حضور دست‌کم گسترده در ورزشگاه‌ها را پیدا نکردند، اما در مسابقهٔ بین تیم‌های فوتبال سپاهان و پرسپولیس تنها زنان اجازهٔ حضور در ورزشگاه را داشتند.

این تصمیم پس از آن گرفته و اجرا شد که در دیدار قبلی دو تیم در ورزشگاه آزادی تهران، هواداران سپاهان شعارهای توهین‌آمیز و جنسیتی علیه هواداران زن پرسپولیس سر دادند.

فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی پس از این رویداد هر دو باشگاه را جریمه کرد و دستور داد دیدار بعدی آن‌ها تنها باید با حضور هواداران زن برگزار شود.

پس از انقلاب ۱۳۵۷ و در راستای سیاست‌های جداسازی جنسیتی جمهوری اسلامی، زنان از حضور در ورزشگاه‌ها و تماشای مسابقات مردان منع شدند.

اما خودسوزی سحر خدایاری معروف به «دختر آبی» در شهریور ۱۳۹۸ که به‌دلیل تلاش برای تماشای مسابقهٔ تیم محبوبش، استقلال تهران، با برخورد قضایی روبه‌رو شده بود، نقطه‌عطفی را در چهار دهه تلاش زنان ایرانی برای ورود به ورزشگاه رقم زد.

یک ماه بعد، در مهر ۱۳۹۸ و در سایهٔ اعتراضات و فشار افکار عمومی، مقامات جمهوری اسلامی اجازهٔ ورود گزینشی زنان در مسابقه‌ای رسمی را صادر کردند.

از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.