ادامه نارضایتی ها در سپاه پاسداران

دوشنبه, 26ام تیر, 1391
اندازه قلم متن

نماینده خامنه ای در سپاه پاسداران با انتقاد از برخی از فرماندهان سپاه پاسداران به دلیل “عدم همراهی” با حکومت در سرکوب اعتراضات، تلویحا ادامه دار بودن نارضایتی ها در نهادهای نظامی را تایید کرد.

حجت الاسلام علی سعیدی طی اظهاراتی در همایش سراسری فرماندهان و مسئولان نیروی دریایی سپاه در شهر مشهد با بیان اینکه “در شرایط فتنه برخی از سرداران ما بر دهانشان مهر زدند” گفت: “این افراد در دوران فتنه چیزی نگفتند و کوتاه آمدند. باید ببینیم «این مشکل از کجا نشات می‌گیرد» که برخی افراد مانند «اسامه ابن زید» پس از رحلت رسول اعظم سقوط آزاد کرده اند.”

این بخش از گفته های علی سعیدی در حالی در روزنامه خراسان منتشر شده که سایر رسانه ها و همچنین سایت های خبری وابسته به سپاه پاسداران از جمله خبرگزاری فارس در گزارش های خود از انتشار آن خودداری کرده و “سرداران” را در اظهارات آقای سعیدی به “سیاستمداران” تغییر داده اند.

نقل مثال “اسامه ابن زید” از زبان نماینده آیت الله خامنه ای در سپاه هم اشاره به فرزند “زید” پسرخوانده پیامبر مسلمانان و از فرماندهان مورد اعتماد او دارد که بنا بر برخی روایات همچون پدرش به فرماندهی سپاه اسلام برای جنگ با روم منصوب شد، اما بعد‌ها در دوره خلافت علی ابن ابی‌طالب از شرکت در جنگ‌های او خودداری کرد.

علی سعیدی همچنین در ادامه اظهاراتش تاکید کرده است که “باید نوع رفتار کسانی که در زمان امام خمینی و مقام معظم رهبری در خط مقدم ولایت مداری قرار داشتند اما در قضایایی مانند بنی صدر، نهضت آزادی، ماجرای منتظری و اصلاح طلبان و نیز فتنه ۸۸ رفتار دیگری نشان دادند را اندازه گیری کنیم تا ببینیم مرز ولایت پذیری و ولایت مداری افراد چگونه است.”

او با بیان اینکه “بعد اول ولایتمداری بعد اعتقادی است و همه کسانی که در بحث ولایتمداری و ولایت پذیری شبهه دارند قطعا مشکلاتشان در پایه و اعتقاد به ولایت الله است”همچنین افزود: “همه کسانی که در برابر تهاجم علیه جبهه حق ساکت هستند همانند کسانی هستند که به جبهه حق حمله کرده‌اند.”

نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران در خردادماه نیز با اعلام اینکه “دشمنان نظام جمهوری اسلامی وحدت مردم و مسئولان را نشانه گرفته اند” خواستار “هوشیاری مردم و مسئولان” و “تبعیت محض” از آیت الله خامنه ای شده بود.

وی در آبان ماه سال گذشته هم از “برخی تعلل ها” در میان اعضای بسیج و سپاه در تبعیت از دستورات رهبر جمهوری اسلامی و برخورد با معترضان انتقاد کرده و گفته بود: “بسیجی دستورات ولی فقیه را فصل‌الخطاب می‌خواند و دستورات او برای افراد با فرهنگ بسیجی لازم‌الاجرا است.این تبعیت از رهبری باید کامل باشد نه گزینشی و اینطور نیست که ما طبق میل خودمان به تبعیت از رهبری بپردازیم.”

نماینده آیت الله خامنه ای در سپاه پاسداران افزوده بود: “در فرهنگ بسیجی قدرت وسیله‌ای است برای رسیدن به اهداف والایی الهی. ایثار و از خودگذشتگی باید در فرهنگ بسیجی همه‌جانبه باشد نه اینکه برخی فقط تا ایثار مال «پای ‌کار» هستند اما باید این ایثار تا پای مال، جان، فرزند و آبرو باشد.”

وی سپس خطاب به اعضای سپاه و بسیج تاکید کرده بود که “منافقین وقتی در مقابل ولی خدا می‌ایستند،«مهدورالدمند» همانطور که خوارج در مقابل امیرالمؤمنین ایستادند و یا منافقین زمان امام و همچنین فتنه‌گران در فتنه ۸۸ که «بسیجی بدون توجه به لباس و عنوان» نباید در برخورد با آنان تعلل کنند.”

اختلافات در سپاه از زبان فرماندهان

تایید اینکه برخی از فرماندهان و نیروهای سپاه پاسداران در جریان سرکوب اعتراضات مردمی از همراهی با مقامات ارشد کنونی سپاه و حکومت جمهوری اسلامی سرباز زده اند از زبان نماینده رهبر جمهوری اسلامی در شرایطی است که در طول سه سال گذشته بارها اخبار نارضایتی برخی از نظامیان و همچنین هواداری آنها از رهبران جنبش سبز و مردم به بیرون از این نهاد نظامی درز کرده است. برخی از مقامات کنونی هم با اظهاراتی همچون گفته های اخیر علی سعیدی این نارضایتی ها را تایید کرده اند.

نخستین بار در اسفندماه ۱۳۸۸ محمدحسین صفارهرندی مشاور کنونی فرمانده کل سپاه و رییس سابق اداره سیاسی این نهاد نظامی از وجود “تردید” در میان فرماندهان ونیروهای بدنه سپاه و بسیج برای برخورد با معترضان به نتیجه انتخابات ۸۸ و اعضای جنبش سبز انتقاد کرده و با توصیه افراد به “بصیرت” گفته بود: “بعضا شبهه‌هایی ایجاد می‌شود و کسانی می‌گویند که این حرف‌ها را کسانی می‌زنند که با امام بوده‌اند و نسبت‌های سببی یا نسبی با امام دارند و اصلا دست پرورده امام هستند، و اصولا مگر می‌شود که این‌ها فتنه کنند.”

پس از او محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در مردادماه ۱۳۸۹ طی اظهاراتی با اذعان به حضور حامیان میرحسین موسوی و مهدی کروبی در سپاه پاسداران و اشاره به اینکه سپاه تلاش کرده است تا این افراد را “قانع” کند گفت:”خیلی از ابهامات دیگر رفع شده و آنها قانع شدند حرکت اشتباه بوده و این بهتر از برخورد فیزیکی و حذف است.”

محمدحسین صفارهرندی بار دیگر در بهمن ماه ۱۳۸۹ طی اظهاراتی با عنوان “تبیین ماهیت فتنه” در مشهد گفت: “زمانی که حرف‌های «ضد انقلاب» توسط «افراد خودی» گفته می‌شود، آنجاست که انسان نگران می‌شود و دل‌ها دچار یک «اختلال درونی» می‌شود.”

سردبیر سابق روزنامه کیهان در ادامه افزود: “همین فتنه سال گذشته، این تنها فتنه‌ای نبود که با آن مواجه شده بودیم، مصادیقی را از اول انقلاب تاکنون دیده‌ایم، انسان‌هایی که فتنه‌گری کردند و لزومی ندارد که همه آن‌ها برانگیخته توسط دشمن بوده باشند، بلکه این‌ها یاران، رفیقان، «همرزمان و همسنگران» ما بودند، پیش از انقلاب و پس از انقلاب، چه شد که این‌ها از دست رفتند و به این وادی کشیده شدند. متاسفانه بعضی از افرادی که عوامل انقلابی هم بودند، در مقابل دشمنی دشمنان کشور «سکوت» کردند.”

روز ۲۶ بهمن ماه سال ۸۹ احمد وحیدی، وزیر دفاع دولت جمهوری اسلامی نیز که خود از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران است “از سکوت برخی پیشکسوتان جهاد و شهادت در برابر اقدامات فتنه‌گران” انتقاد کرد.

در واکنش به همین سخنان بود که علی شمخانی یکی از فرماندهان پیشین سپاه در سال های جنگ و وزیر دفاع در دولت محمد خاتمی که اکنون “رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی” است از برخی ها “حذف ها به خاطر انتقاد” خبر داد و با اشاره به مخالفت برخی از فرماندهان سابق با شرایط فعلی کشور اظهار کرد: “مگر می‌شود کسی که در دوران بی‌کسی مدافع انقلاب بود، امروز از آن دست بکشد؟ اگر مشکلی برای هریک از پیشکسوتان جبهه و جنگ رخ بدهد در حقیقت این ماییم که مسئولیم.”

او همچنین با اشاره به “جوسازی علیه پیشکسوتان جهاد و شهادت” از سیاست های کنونی سپاه پاسداران انتقاد کرد: “حتما ما سیاسی هستیم ولی این سیاسی به معنی جناحی بودن و له کردن ارزش‌ها برای حفظ قدرت نیست بلکه این بالندگی انقلاب است که برای ما اهمیت دارد.”

اشارات شمخانی به برخی از نیروهای قدیمی سپاه پاسداران و بسیج بود که در طول سه سال گذشته با فرماندهان کنونی سپاه همراهی نکرده و در برخی مواقع حتی از عملکرد این نهاد نظامی بخاطر سرکوب مردم و دخالت در امور سیاسی انتقاد کرده اند.

بخش اعظم اعضای بدنه سپاه پاسداران فعالیت خود را در این نهاد نظامی عمدتا از دوره های نخست وزیری میرحسین موسوی آغاز کرده اند.همچنین نیروهای قدیمی در بدنه سپاه پاسداران رابطه نزدیکی با هاشمی رفسنجانی که ریاست مجلس و فرماندهی جنگ ۸ ساله و همچنین مهدی کروبی که به حکم آیت الله خمینی ریاست بنیاد شهید را برعهده داشته است دارند. این درحالی است که پس از تحولات سه سال اخیر در کشورفرماندهان کنونی سپاه موسوی و کروبی را ضد انقلاب خوانده وهاشمی رفسنجانی را هم به دلیل حمایت از معترضان “ستون خیمه فتنه” معرفی کرده اند.

تایید وجود نارضایتی ها از عملکرد کنونی سپاه و عدم همراهی برخی از فرماندهان و نیروهای بدنه این نهاد نظامی در سرکوب اعتراضات پس از انتخابات ۸۸ در شرایطی است که به گفته برخی از منصوبان آیت الله خامنه ای درسپاه این نهاد نظامی امنیتی تنها گروهی است که پشت سر رهبر جمهوری اسلامی مانده است.

ریزش در منصوبان رهبری

نارضایتی ها در سپاه پاسداران تنها به برخی از فرماندهان و نیروهای بدنه این نهاد نظامی خلاصه نمی شود. در طول دو سال گذشته خبرهای غیررسمی حتی از عدم همراهی برخی منصوبان خودآیت الله خامنه ای در نهاد نمایندگی وی در سپاه و بسیج در جریان سرکوب اعتراضات مردمی در سال ۸۸ حکایت داشت که در مواردی به برکناری، بازنشستگی اجباری و تغییر مسئولیت آنها منجر شد. علی سعیدی در نیمه مردادماه ۱۳۸۹ طی اظهاراتی به صورت تلویحی این اخبار را تایید کرد و با انتقاد از برخی از این اعضای نمایندگی رهبر جمهوری اسلامی در سپاه و بسیج گفت: “نمایندگی ولی فقیه امروز در حساس‌ترین جایگاه قرار دارد و پرچمدار ولایت‌مداری در سپاه و کشور است و باید شفافترین مواضع را داشته باشد. اگر نمایندگی «پایه‌اش بلرزد» نمی‌تواند در مسایل هدایت‌گر باشد.”

علی سعیدی که برای مسئولین نمایندگی های ولی فقیه در بسیج سخنرانی می کرد با طرح این سئوال که “ملاک حقانیت و حقیقت در برابر ناخالصی‌ها و پالایش چیست”، افزوده بود: “آیا وابستگی به قرآن کافی است؟ آیا ملاک رای مردم و طرفداری مردم است؟ یعنی آیا این موضوع حقیقت و حقانیت می‌آورد؟ و یا ملاک حقانیت چیز دیگری است.”

او در ادامه با بیان اینکه “حتی قرآن نیز نمی‌تواند ملاک حل اختلافات باشد، زیرا قرآن زبان ندارد و کلامی است قابل تاویل و تفسیر”همچنین گفته بود: “در هر عصری کشتی حق ناخدایی داشته، رهبری الهی ملاک حق در هر زمان است، اما در برابر آن رهبری بدلی قرار دارد. «امروز هم مشکل ما این است» که آدم‌ها گرفتار رهبران بدلی می‌شوند. به عنوان مثال تصور می‌شود که «آقایی» هنوز اعتبار داشته و رهبر است.”

او همچنین با اشاره به اینکه “روزی ناخدای کشتی حق امام خمینی بود و امروز هم ناخدای کشتی حضرت سید علی خامنه‌ای است” به طور تلویحی به حامیان و طرفداران رهبران جنبش سبز اشاره وتاکید کرده بود: “… کسانی هستند که رهبری را قبول دارند‌، اما برای جلب نظر «طرف مقابل» موضع‌گیری نمی‌کنند و این انتقاد برانگیز است.تنها ملاک حق، اتکا به حجت خدا در هر زمان است. امروز حجت خدا ولی‌فقیه است که افراط و تفریط نیز را با توجه به ایشان باید سنجید.”
از: روز


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.