رئیس پیشین موساد: شمشیر ایران هنوز به گلوی ما نرسیده

چهارشنبه, 25ام مرداد, 1391
اندازه قلم متن

دنی یاتوم، رئیس پیشین سازمان جاسوسی موساد در اسرائیل، به بی بی سی فارسی می گوید: ‌”بنیامین نتانیاهو و اهود باراک نمی توانند به تنهایی در مورد حمله به ایران تصمیم بگیرند. من فکر نمی کنم که اکثریت اعضای دولت از این تصمیم حمایت کنند.”

وی، یک “ایران اتمی” را از جنگ با ایران خطرناک‌تر می داند اما می گوید در این مناقشه هنوز “شمشیر” به گلوی اسرائیل نرسیده است که بخواهد به گزینه نظامی متوسل شود.

این ژنرال بازنشسته بعید می داند که اسرائیل در سال ۲۰۱۲ میلادی به طور یکجانبه تاسیسات هسته ای ایران را بمباران کند.

این روزها در اسرائیل بازار گمانه زنی درباره افزایش احتمال جنگ با ایران داغ است

روایت تازه برخی رسانه‌‌ها این است که نخست وزیر اسرائیل قصد ندارد منتظر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود و بدون هماهنگی با واشنگتن و به رغم مخالفت های داخلی، در حال تدارک حمله به مراکز هسته‌ای ایران است.
انتشار این گمانه زنی هرچند روز یکشنبه گذشته عده ای از فعالان لیبرال را برای اعتراض به خیابان محل سکونت اهود باراک، وزیر دفاع در تل آویو کشاند، ولی رئیس پیشین موساد را چندان نگران نکرده است.
تضمین آمریکا؟

آقای یاتوم می گوید به وعده باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در مورد جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک قدرت اتمی اعتماد دارد.

او می افزاید: “اگر ایران به مرحله ای برسد که به ظرفیت تولید بمب هسته ای دست پیدا کند، آمریکا به گزینه نظامی متوسل خواهد شد. مشکل اینجاست که نخست وزیر و وزیر دفاع اسرائیل در این خصوص هیچ تضمینی از ایالات متحده دریافت نکرده اند.‌”

دولت باراک اوباما در حال حاضر بر ادامه روند تحریم و دیپلماسی برای تغییر موضع ایران تاکید دارد، اما می گوید اقدام نظامی را هم به عنوان گزینه آخر مد نظر دارد.

دنی یاتوم می گوید: “بحث جاری بین اسرائیل و آمریکا بر سر جدول زمانی است. ما توانایی های خاصی داریم که الان موثر است اما شاید شش ماه دیگر موثر واقع نباشد. اما آمریکایی ها تسلیحات پیشرفته تری دارند که حتی اگر تمام تاسیسات اتمی ایران در اعماق زمین قرار بگیرد هم می توانند آن را نابود کنند.”

دنی یاتوم می افزاید: “فکر می کنم که این سناریو اتفاق بیفتد. در نهایت ما از آمریکا نوعی تضمین دریافت خواهیم کرد که ما را خشنود خواهد کرد… دولت متقاعد خواهد شد که اگر زمانی برسد که اسرائیل دیگر توان بمباران مراکز زیر زمینی ایران را نداشته باشد، ایالات متحده این کار را انجام بدهد. این تعهد رضایت ما را جلب خواهد کرد که آمریکا فقط حرف نمی زند، بلکه واقعا مصمم است.”

مقام های نظامی ارشد ایران اعلام کرده اند که در صورت حمله به ایران، تمام خاک اسرائیل و پایگاه های نظامی آمریکا در منطقه، هدف موشک های ایران قرار خواهد گرفت.

ایران اتهام تلاش برای کسب ظرفیت تولید سلاح هسته ای را رد می کند

آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، چندی پیش با صدور یک فتوا، “استفاده، نگهداری و تولید سلاح های اتمی” را حرام اعلام کرد.
جنگ محدود؟
دنی یاتوم به غیر از جنگ سال ۱۹۴۸ با اعراب، در تمام جنگ های دیگر کشورش به عنوان سرباز یا فرمانده حضور داشته است. او ریاست موساد بین سال های ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۸ و نمایندگی پارلمان (کنست) از حزب کارگر را هم در کارنامه خود دارد.

او می گوید: “جنگ پدیده خوشایندی نیست. حتی اگر پیروز شوید و دشمن را در هم بشکنید، باز هم جنگ، باغ عدن نخواهد بود. ما باید از جنگ پرهیز کنیم مگر آن که شمشیر به گلویمان رسیده باشد.”

به گفته آقای یاتوم “اگر در مورد امروز، ۱۳ اوت ۲۰۱۲ صحبت می کنید، شمشیر (اتمی) ایران هنوز به گلوی ما نرسیده است. منتهی این امر در آینده نزدیک می تواند اتفاق بیفتد.”

رئیس پیشین موساد معتقد است که اقدام نظامی علیه ایران به یک جنگ منطقه ای گسترده تبدیل نخواهد شد

او می گوید: ‌”سوریه جرات پرتاب یک موشک را هم نخواهد داشت. مصر و اردن کاری نخواهند کرد. عربستان سعودی و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از نابود شدن تاسیسات اتمی ایران بسیار خوشحال خواهند شد. چه کسی در جنگ شرکت خواهد کرد؟ ایران با چند صد موشکی که قابلیت رسیدن به اسرائیل را دارد، همین طور گروه های حزب الله لبنان و حماس.”

به باور رئیس پیشین موساد، در صورت وقوع جنگ، خطر اصلی علیه اسرائیل موشک های دور برد ایران نخواهد بود بلکه هزاران راکتی است که در اختیار حزب الله لبنان و گروه فلسطینی حماس قرار دارد و می تواند به طور مستقیم شهرهای اسرائیل را هدف قرار دهد.
از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.