در جریان سومین دوره تجلیل از کسانی که سهمی در ارتقای حقوق بشر در ایران داشتهاند، دکتر «سعید مدنی»، پژوهشگر ارشد علوم اجتماعی و جامعهشناس زندانی در ایران، به عنوان یکی از برندگان جایزه حقوق بشری «رها» از سوی «سودویند» برگزیده شد.
هیات داوران «سودویند» متشکل از «شیرین عبادی»، برنده جایزه «صلح نوبل»، حقوقدان، قاضی سابق دادگاه، وکیل حقوق بشر، به همراه «آرون رودز» از بنیانگذاران و محقق اصلی پروژه «حقوق آزادی» و مدیر اجرایی سابق «فدراسیون بینالمللی هلسینکی برای حقوق بشر» و «کارولینا یانوزفسکی»، وکیل حقوق بشر و عضو هیات مدیره «سودویند» این خبر را در حالی اعلام کردهاند که «سعید مدنی»، استاد دانشگاه، پژوهشگر اجتماعی، عضو گروه ملی مذهبی و عضو شورای سردبیری ماهنامه «ایران فردا»، همچنان در «زندان رجایی شهر کرج» در ایران به سر میبرد.
نهاد غیر دولتی اتریشی «سودویند»، در قالب پروژه «همه حقوق بشر برای همه در ایران»، جایزه «رها» را برای نکوداشت کنشگران حقوق بشر در ایران در نظر گرفته است که از برندگان آن در سالهای پیشین (دورههای اول و دوم) میتوان به «پروین ذبیحی»، «ژیلا کرمزاده مکوندی»، «نسیم سلطانبیگی»، «رسول بداغی»، «مجید توکلی»، «رضا شهابی»، زندهیاد «فرامرز محمدی»، «خسرو کُردپور»، «مسعود کُردپور»، «حکیمه شکری»، «فاران حسامی» و «کیوان صمیمی بهبهانی» اشاره کرد.
جوایز حقوق بشری «رها»، از سوی نهاد غیر دولتی اتریشی «سودویند» برای ادای احترام و تجلیل از افرادی که سهمی در حفظ و ارتقای حقوق بشر در ایران داشتهاند، در نظر گرفته شده است. «سودویند» از نهادهای دارای مقام مشورتی «سازمان ملل متحد» است که در حوزه توسعه و کاهش شکاف کشورهای جنوب و شمال فعالیت میکند.
«سعید مدنی قهفرخی»، دکترای جرمشناسی از دانشگاه «ساتورن پاسیفیک آمریکا»، از جمله پژوهشگران ارشد علوم اجتماعی ایران است که هماکنون در حال سپری کردن چهارمین سال از حبس خود است. او در جریان محاکمه در دو پرونده، به تحمل ۹ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده است.
این جامعهشناس زندانی در «رجایی شهر کرج»، در ۱۷ دیماه ۱۳۹۰، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد و نزدیک به یک سال را در «بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات» در زندان «اوین» تحت بازجوییهای طولانی بود. او سپس به «بند ۳۵۰ اوین» منتقل شد.
«عضویت و همکاری با کانون مدافعان حقوق بشر»، «تاسیس و عضویت در کمیته دفاع از انتخابات آزادی و عادلانه و منصفانه»، «تاسیس و عضویت در کمیته پیگیری بازداشتهای خودسرانه»، «تاسیس و عضویت در شورای فعالان ملی – مذهبی»، «همکاری با شورای هماهنگی راه سبز و انتشار مقالات متعدد در تایید جنبش سبز و با هدف سیاهنمایی وضعیت کشور»، «انتشار مقالات متعدد در نقد نظام»، بخشی از اتهامهای انتسابی به دکتر «سعید مدنی» بوده است.
این استاد دانشگاه ۵۵ ساله، به اتهام «تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» از سوی «شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی» به ریاست «قاضی پیرعباسی» به تحمل ۶ سال حبس در تبعید و ۱۰ سال اقامت اجباری در «بندرعباس» محکوم شد. حکم صادره در «شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر» به ریاست «قاضی موحد» تایید شد.
«سعید مدنی»، در سال ۱۳۷۳، به دلیل «مسوولیت سردبیری مجله ایران فردا به مدیریت مهندس عزتالله سحابی و انتشار مقالات انتقادی» بازداشت و به مدت دو ماه در انفرادیهای «زندان توحید» (کمیته مشترک ضد خرابکاری سابق) بازجویی شده بود.
او همچنین در اسفندماه ۱۳۷۹، نیز از سوی نیروهای امنیتی «اطلاعات سپاه پاسداران» به اتهام «تاسیس، عضویت و همکاری با شورای فعالان ملی – مذهبی» و به دلیل «فعالیتهای مطبوعاتی» بازداشت شد و شش ماه را در انفرادیهای زندان «عشرتآباد سپاه پاسداران» گذرانده و پس از گذشت یک سال با قید قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.
این روزنامهنگار زندانی، در سال ۱۳۸۲، طی حکمی از سوی «شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب» به ریاست «قاضی حداد» به تحمل ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت اجتماعی محکوم شد که در «شعبه ۲۹ دادگاه تجدیدنظر» به ریاست «قاضی زرگر» حکم قطعی به تحمل ۳ سال و نیم حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت اجتماعی تغییر یافت.
کتاب «روسپیگری در ایران»، کتاب «کودکآزاری در ایران»، کتاب «جماعتگرایی و برنامههای جماعتمحور»، ترجمه کتاب «جنبشهای اجتماعی»، ترجمه «روانشناشی و تغییرات اجتماعی»، «به سوی نظام جامع رفاه اجتماعی ایران»، «خشونت علیه کودکان در ایران»،
«آسیبشناسی حقوق کودکان در ایران» (با تاکید بر کودک آزاری)، «اعتیاد در ایران» و «گزارش وضعیت اجتماعی در ایران» برخی از کتابهایی هستند که از این جرمشناس و پژوهشگر علوم اجتماعی منتشر شدهاند.
دکتر «سعید مدنی» هماکنون در زندان «رجایی شهر کرج» دوران محکومیت خود را سپری میکند.
«همه حقوق بشر برای همه در ایران»
www.iranhrc.org