گزارش تحقیق و تفحص از بنیاد شهید به مجلس داده شد: انتظار برای افشای فساد بزرگ

پنجشنبه, 5ام آذر, 1394
اندازه قلم متن

bonyad-shahid

امیر خجسته: مخالفان قرائت گزارش زبان درازى نکنید

یازده اردیبهشت ۹۲ روزی بود که مجلس شورای اسلامی با تجمیع ۹۰‌امضا تحقیق‌و‌تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگرایان را کلید زد.

امیر خجسته، نماینده همدان در مجلس، رئیس کمیته تحقیق‌و‌تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگرایان شد و به‌تبع آن ۱۴‌نماینده دیگر به عضویت این کمیته درآمدند. همزمان با این اتفاق نیز خبرآمد که ۳۰‌نماینده از بنیاد شهید و امور ایثارگرایان شکایت کرده‌اند که پرونده آن در دستورکار کمیسیون اصل نودم قرار گرفت.

با این حساب سایر کمیسیون‌های مجلس و همچنین مجمع نمایندگان استانی به‌سبب ارتباط با بنیاد شهید وارد عمل شدند و دعوت از مسئولان سابق بنیاد شهید و کنونی را در دستورکار خود قرار دادند. مسعود زریبافان رئیس سابق این بنیاد ازجمله میهمانان جنجالی بهارستان در جریان این تحقیق‌و‌تفحص بود که در همان زمان اعلام شد پاسخ‌های زریبافان گره‌ای از مشکلات را باز نکرده و نمایندگان از توضیحات او درباره عملکرد بنیاد شهید قانع نشدند. اعتراضات به محتوای این جلسه تا آنجا ادامه پیدا کرد که عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی، اعلام کرد زریبافان دوباره به مجلس خواهد آمد تا توضیحاتی ارائه کند، اما برخلاف این وعده نه خبری از زریبافان شد و نه خبری از سایر مسئولان سابق این بنیاد تا بعدتر مشخص شود محتوای اساسی تحقیق‌و‌تفحص بیشتر به عملکرد این بنیاد در دوره احمدی‌نژاد مربوط می‌شود. مصطفی افضلی‌فرد، سخنگوی کمیسیون اصل نودم، دراین‌باره گفته بود که مسئولان کمترین سطح همکاری با مجلس را دارند و حتی از ارائه توضیحات و اسناد درباره عملکردشان به نمایندگان امتناع می‌کنند. امیر خجسته که ریاست این کمیته را برعهده داشت حتی یک قدم بیشتر برداشت و اعلام کرد کمیته تحقیق‌و‌تفحص در جریان بررسی عملکرد بنیاد شهید تحت‌فشار است. آن‌چنان‌که او توضیح داده بود برخی‌ها دوست ندارند تحقیق‌و‌تفحص از بنیاد شهید به فرجام برسد. در همان نوبت نیز سایر اعضای کمیته نیز به حمایت خجسته صحبت‌های او را تایید کرده و خواستار توضیح مسئولان وقت بنیاد شدند. توضیحی که درنهایت به چند جمله کوتاه زریبافان خلاصه شد: «بنیاد شهید با مجلس همکاری داشته است.» اما خیلی زمان نبرد که این سخنان زریبافان به بن‌بست برسد. تنها چند روز پس از آنکه بنیاد شهید مدعی به همکاری با مجلس بود، نمایندگان مجمع استان مازندران در مجلس اعلام کردند که «بنیاد شهید اسناد و مدارک تخلفات خود را جابه‌جا و امکان دسترسی به‌این اطلاعات را غیرممکن کرده است.» از این اتفاقات قریب به دو سال و چند ماه می‌گذرد، مسعود زریبافان از بنیاد شهید رفت و محمدعلی شهیدی محلاتی بر ریاست بنیاد تکیه زد، دولت دهم و لابی‌های آن در نهادهای اجرایی با آمدن روحانی به حداقل رسید، اما همچنان تحقیق‌و‌تفحص بنیاد شهید راه دراز خودش را دنبال می‌کند.

هنوز موانع بر سر راه کمیته تحقیق‌و‌تفحص ادامه دارد و این‌بار خبر از مانع‌تراشی مجلسی‌ها برای افشای تخلفات بنیاد شهید به گوش می‌رسد، آن‌چنان‌که اعضای این کمیته با «بهار» در میان گذاشتند افرادی در داخل کمیته هستند که نمی‌خواهند حقایق افشا شود. تفحصی با۳۰هزار برگ سند و ۱۱۰هزار ساعت تحقیق جلسه علنی روز گذشته مجلس روز موعود برای کمیته تحقیق‌و‌تفحص بود. امیر خجسته بعد از دو سال و هفت ماه گزارش تحقیق‌و‌تفحص را تسلیم هیئت‌رئیسه کرد و از علی لاریجانی خواست تا درمقابل فشارهایی که علیه او صورت گرفته، اجازه قرائت گزارش تحقیق‌و‌تفحص را در صحن علنی مجلس صادر و از عملکرد کمیته دربرابر هجمه‌ها دفاع کند.

خجسته پس از این نیز در صحن علنی مجلس اعلام کرد که «زمانی مجلس قدرتمند است که نظارت را به‌معنای واقعی عملی و اجرایی کند. با تحقیق‌و‌تفحص انجام‌شده از بنیاد شهید ۳۰‌هزار برگ سند با حجم کاری بالای‌۱۱۰‌هزار ساعت به دست‌ آورد که در این راه همکاران به‌صورت شبانه‌روزی کار کردند و تمامی تلاش‌ها بر این بود که این تفحص قرائت شود.»

او درباره جزییات این تحقیق‌و‌تفحص نیز توضیح داد که «عوامل متعددی ازجمله تهدید، تطمیع و فشارهای سنگین سیاسی دراین موضوع دخیل است که ما بسیار تحمل کردیم تا خو.استه مردم مبنی بر قرائت تفحص عملی شود.» سخنان خجسته تا آنجا ادامه پیدا کرد که برخی از اعضای کمیته تحقیق‌و‌تفحص را مورد خطاب قرار دهد و بگوید: «می‌گویند این گزارش بدون مستندات و با حب‌و‌بغض تهیه شده است. چرا رفتارها به‌گونه‌ای است که باید فشارهای بیرونی بر ما اثر بگذارد. آیا اتفاقات بیمه دی، سازمان اقتصادی کوثر و اتفاقات بانک دی، مستندات ندارد؟ آیا بازگرداندن صدها میلیارد تومان ازطریق صرافی بانک دی نشان‌دهنده نبود مستندات است؟ آیا پیدا‌شدن دست سلطان شکر در شرکت اقتصادی سبحان و جعل‌ درصد جانبازی با فشارهای سیاسی مبتنی بر اعترافات مکتوب آن‌ها در دادگاه‌ها نشان از وجود حب‌و‌بغض است؟ چرا بدون مدرک حرف می‌زنید؟»

اختلاف در کمیته تحقیق‌و‌تفحص البته سخنان خجسته در صحن به مذاق برخی از اعضای کمیته تحقیق‌و‌تفحص به‌ویژه مخالفان آن خوش نیامد تا عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی در رد گزارش تحقیق‌و‌تفحص طی یک تذکر در صحن‌علنی مجلس از اختلافات درون کمیته تحقیق‌و‌تفحص نیز پرده برداشت و اعلام کرد: «اعضای هیئت تحقیق‌و‌تفحص با یکدیگر به مشکل برخورده‌اند و مشخص است که قبل از آنکه گزارش تحقیق‌و‌تفحص در صحن قرائت شود باید ازسوی اعضای کمیته رأی‌گیری صورت گیرد اما اعضای کمیته معتقدند هیچ رأی‌گیری‌‌ای صورت نگرفته است.»
از تفحص عبور نخواهم کرد

اما جنجال‌های تحقیق‌و‌تفحص فقط به صحن علنی ختم نشد و تا راهروهای بهارستان ادامه پیدا کرد. امیر خجسته پس از پایان جلسه علنی با حضور در جمع خبرنگاران جزییات بیشتری را از حواشی تحقیق‌و‌تفحص بنیاد شهید مطرح کرد و توضیح‌داد که «متاسفانه فشارهایی از داخل و خارج مجلس قرائت این گزارش در صحن علنی مجلس را با تاخیر روبه‌رو کرده و طبق آخرین اخبار شنیده‌شده تصمیم یک عده در داخل مجلس مبنی براین است که از تصویب این گزارش جلوگیری شود.» او همچنین درباره تصمیمش برای تسلیم گزارش تحقیق‌و‌تفحص به هیئت‌رئیسه گفت: «زمانی‌که برخی افراد برای جلوگیری از تصویب این گزارش در کمیته تحقیق‌و‌تفحص چالش ایجاد می‌کنند، این هیئت‌رئیسه است که با مرجعیت خود باید دراین‌باره تصمیم بگیرد؛ بنابراین این گزارش به‌طورکامل آماده قرائت بود.» به‌گفته رئیس کمیته تحقیق‌و‌تفحص از بنیاد شهید، اگر این گزارش در صحن علنی مجلس قرائت نشود، به‌طور حتم به مفاسد اقتصادی میدان می‌دهیم که هرکاری دلشان می‌خواهد انجام دهند. او در پایان نیز این نکته را یادآور شد که «مردم باید آگاه باشند که مجلس از کارآیی لازم برای قرائت این گزارش برخوردار است؛ هرچند که عده‌ای داخل و خارج از مجلس خواهان عدم قرائت این گزارش هستند، بنده از این گزارش به هیچ عنوان عدول و عبور‌‌نمی‌کنم.»

خجسته: مخالفان قرائت گزارش زبان‌درازی نکنید

پس از حاشیه جلسه دیروز مجلس، امیر خجسته در گفت‌وگوی کوتاهی با «بهار» توضیح داد که «توصیه می‌کنم بهتر است زبان‌درازی نکنند. چون اگر بخواهند بیشتر از این پافشاری کنند مجبور می‌شوم بگویم که دراین مدت چه گذشت و چه‌کسانی دراین مدت سنگ‌اندازی کردند.»

به نظر می‌رسد درباره تحقیق و تفحص فشارهای زیادی روی کمیته وجود دارد. این فشارها به‌چه صورت است که می‌گویید نمی‌گذارند این تفحص در صحن علنی مجلس قرائت شود؟

در کمیته بارها از آقایان دعوت کردیم در جلسه حاضر شوند ولی ایشان حاضر نشدند. این یعنی نمی‌خواهند که تفحص به‌جایی برسد. به‌همین خاطر من به ایشان تذکر دادم و از آقای لاریجانی خواستم تا این گزارش در صحن قرائت شود.
آقای لاریجانی چه گفتند؟

آقای لاریجانی از ما حمایت خواهند کرد.

این جریان مخالف نزدیک به دولت گذشته و مسئولان سابق بنیاد شهید است؟

بله دقیقا همین است.

مهم‌ترین چیزی که در تفحص آمده چه‌چیزی است که مخالفان را این‌قدر نگران کرده است؟

بنابر آیین‌نامه نمی‌توان جزییات دقیق این تفحص را الان اعلام کنم ولی کلیات همان چیزی بود که در صحن اعلام کردم.

فکر می‌کنید این گزارش چه زمان در صحن قرائت شود؟

این به تصمیم آقای لاریجانی بستگی دارد.

آقای عزیزی گفتند که شما بدون نظر اعضای کمیته تصمیم به ارائه تفحص به هیئت‌رئیسه گرفته‌اید؟

اصلا در جلسه حاضر نمی‌شوند که رأی‌گیری شود. کسانی در مجلس نمی‌خواهند این تفحص به‌جایی برسد. اگر هم بخواهند به‌این کارهایشان ادامه بدهند من ناچار می‌شوم که موضوعات را توضیح بدهم و بگویم که دقیقا چه چیزهایی و چه‌کسانی پشت پرده هستند. توصیه می‌کنم که بهتر است زبان‌درازی نکنند. چون اگر بخواهند بیشتر از این پافشاری کنند من مجبور می‌شوم بگویم که دراین مدت چه گذشت و چه‌کسانی دراین مدت سنگ‌اندازی کردند.
منبع: بهار نیوز


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.