تجمع کارگران اخراجی و بیکار شده در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان

پنجشنبه, 1ام بهمن, 1394
اندازه قلم متن

eteraz9

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه راین خودرو با ۳ماه حقوق معوقه مقابل فرمانداری بم!

امروز۳۰دی،کارگران کارخانه راین خودرو دراعتراض به اخراجشان دست به تجمع مقابل فرمانداری بم زدند.

به گزارش ۳۰دی آرمان کرمان،شب گذشته ساعت ۱۲ بامداد مسئولین شرکت راین خودرو با تمامی کارگران خود تماس گرفته و اعلام کرده است که دیگر نیروی این شرکت نمی باشند و تمامی آن ها اخراج شده اند.

بر اساس اخبار دریافتی این شرکت ۲۷۰ نفرکارگر داشته که با این تماس همگی آن ها اخراج شده اند و البته قرار داد این نیروها تا به امروز بوده است.

گفتنی است حقوق سه ماهه این کارگران اخراجی تا به امروز پرداخت نشده است.

البته لازم به ذکر است که در بین کارگران از کار اخراج شده افرادی با ۱۵ سال سابقه هم دیده می شود .

***
تجمع کارگران بیکارشده کارخانه صابون سازی مقابل فرمانداری ویژه خرمشهر دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!

امروز۳۰دی، کارگران بیکارشده کارخانه صابون سازی خرمشهردراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان دست به تجمع مقابل فرمانداری ویژه خرمشهرزدند.

طوماری نیز برای احقاق حق و حقوق کارگران به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال شده است، ولی تاکنون اقدامی برای رفع مشکلات کارگران انجام نشده است.

به گزارش ۳۰دی ایرنا،بیش از ۱۵ کارگرکارخانه صابون سازی خرمشهر برای دریافت مطالبات حق و حقوق معوق خود از این شرکت، روبروی فرمانداری ویژه شهرستان حاضر شده و پیگیری مسئولان شهرستانی برای پرداخت شدن حقوق خود را خواستار شدند.

نماینده کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی گفت:از ۱۲۰ کارگر کارخانه صابون سازی بیش از ۸۰ کارگر از زمان تعطیلی تاکنون حقوق معوق و سنوات خدمتی خود را دریافت نکرده اند.

وی که خواست نامش در خبر برده نشود، اضافه کرد:بیشتر کارگران این کارخانه سابقه ۲۰ ساله کار در شرکت را دارند و بدون حقوق و بیمه به سر می برند و تاکنون بلاتکلیف مانده اند.

وی گفت:طوماری نیز برای احقاق حق و حقوق کارگران به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال شده است، ولی تاکنون اقدامی برای رفع مشکلات کارگران انجام نشده است.

این کارگر اضافه کرد:برخی کارگران حقوق سنوات با چهار درصد میزان سختی کار را از درآمدهای شخصی پرداخت کرده و بازنشسته شده اند، ولی دیگر کارگران این شرکت تاکنون در بلاتکلیفی به سر می برند.

بنا بر اظهار نظر کارگران، تعدادی از کارگران شاغل در بخش های نگهبانی و حراست کارخانه نیز، حقوق دریافت نکرده اند و همچنان چشم انتظار نشسته اند.

به گفته آنان در سال ۹۰ تولید این کارخانه به ۵۰ تن در روز افزایش یافت به گونه ای که بخش قابل توجه مواد شوینده به کشور عراق صادر شد، ولی به دلایلی نامعلومی نسبت به تعطیلی آن اقدام شد.

معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری خرمشهر با تایید این مطلب گفت:پرداخت مطالبات و تحقق خواسته های کارگران این شرکت در حال پیگیری است.

سیدجواد موسوی افزود:با بررسی انجام شده شرکت صابون سازی، ورشکسته اعلام شده و یک مرتبه نیز به مزایده گذاشته شده و از طریق مراجع قضایی روند قانونی خود را طی می کند.

کارخانه صابون سازی خرمشهر سال ۸۷ از سازمان بنیاد شهید منفک شده و به بخش خصوصی واگذار شد، کارفرمای کارخانه جدید به دلایل مشکلات مدیریتی نتوانست مطالبات مزدی و بیمه ای کارگران را پرداخت کند.

این واحد تولیدی حدود سه سال به دلیل مشکلات مدیریتی تعطیل است و کارگران در این مدت توانسته اند بخشی از حقوق خود را از طریق شکایت به مراجع قانونی و از طریق فروش دارایی های کارخانه دریافت کنند.

۱۲۰کارگردرکارخانه صابون سازی خرمشهر مشغول به کار بوده اند.

***
تجمع اعتراضی کارگران اخراجی معدن سرب و روی بهادران مهریز مقابل استانداری یزد

امروز۳۰دی، کارگران اخراجی معدن سرب و روی بهادران دراعتراض نسبت به اخراجشان مقابل استانداری یزد،اجتماع کردند.

به گزارش۳۰دی تابناک،۱۰۰نفر از کارگران معدن سرب و روی بهادران مهریزکه بعنوان بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه شناخته می شود اخراج شدند.

هنوز دلیل اخراج این تعداد کارگر از این معدن مشخص نیست،به طوریکه تعدادی از این کارگران امروز در مقابل استانداری یزد تجمع کردند.

بهره‎‎برداری از معدن سرب و روی مهدی آباد دهستان بهادران شهرستان مهریز با آغاز کار باطله ‎‎برداری از این معدن به عنوان بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه بعد از وقفه‏‏ای ۳۶ ساله اواخر سال پیش شروع شد.

این معدن ۲۰۰ میلیون تن ذخیره سرب و روی دارد که ۷۰درصد از ذخایر این معدن روی و ۳۰ درصد آن نیز سرب است.

***
تاخیر ۲ ساله درپرداخت مطالبات کارگران آبفای اهواز!

یکی از پیمانکاران پیشین اداره آب و فاضلاب اهواز همچنان از حدود ۲ سال قبل بابت بخشی از معقوات مزدی ۲۵۰ کارگر (اپراتور ایستگاهای آب وفاضلاب) بدهکار است.

به گزارش۳۰دی ایلنا،کارگران آبفای اهواز گفتند:که از تاریخ ۱۵ بهمن ماه سال ۹۲ تا پایان اسفند ماه سال ۹۲ تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «اسکله ساز» به عنوان (اپراتور ایستگاهای آب وفاضلاب) در غرب وشرق اهواز مشغول به کار بوده اما از زمان خاتمه قرارداد پیمانکار، تاکنون هنوز نتوانستهاند مطالبات معوقه خود را از پیمانکار دریافت کنند.

به گفته این تعداد کارگر پمپ پی وموتور چی، مدیران پیمانکاری در طول زمان ۴۵ روزی که زیر نظر پیمانکار مذبور مشغول فعالیت بودند نیمی از دستمزد، حق سنوات، مرخصی، پاداش، اضافه کاری وعیدی خود را هنوز دریافت نکردهاند.

بر اساس اظهارات کارگران، پیمانکار پیشین به هر کارگر اپراتور ایستگاهای آب وفاضلاب به صورت میانگین حدود یک میلیون تومان بدهی دارد.

طبق اظهارات کارگران، سازمان آب وفاضلاب بعد از خروج پیمانکار قبلی، قرارداد کار جدیدی را در بخش ایستگاههای آب با پیمانکارجدید منعقد کرده و پیمانکار جدید نیز بصورت مستمر در پرداخت مزایای مزد آنها با تاخیر عمل میکند.

کارگران پیمانکاری آبفای اهواز همچنین در مورد معوقات بیمهای خود گفتند؛ به غیر از مزد پرداخت نشده در ۴۵ روز فعالیت شرکت پیمانکاری اسکله ساز سوابق بیمه تامین اجتماعی آنها نیز دچار مشکل شده بطوریکه بیمه کارگران در ۱۵ روز دوم بهمن ماه به همراه بیمه کامل اسفند ۹۲ و فروردین ۹۳ کارگران پرداخت نشده است.

بنا بر این گزارش، کارگران پیمانی آبفای اهواز خواستار دریافت مطالبات معوقه هستند، اما مسئولان آبفای اهواز با وجود خروج پیمانکار پیشین به عنوان کارفرمای اصلی مسئولیت پرداخت مطالبات کارگران را بر عهده نمیگیرند و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت را دیدهاند.

به گفته کارگران، طی چند سال گذشته حدود بیش از ۲۵۰ کارگر شرکت آبفای اهواز تحت مسئولیت چندین شرکت پیمانکاری همانند «سولار مکانیک»، «اسکله ساز»، «عمران سازان بردیا»، «شباهنگ» و «پرتو داچک» فعالیت میکرد هاند و در عین حال بخشی از مطالبات این کارگران در زمان هر یک از این پیمانکاران پرداخت نشده است.

***
 و عدم پرداخت چندماه حقوق کارگران شاغل!

حقوق کارگران کارخانه کاشی حافظ شیراز چند ماهی است به تعویق افتاده است. وضعیت نابسامان این کارخانه معروف، به این جا ختم نمی شود. به جز بازنشسته شدن حدود ۱۰۰ نفر از کارگران این شرکت به دلیل سیاست های تعدیلی مدیر کارخانه، قرارداد تعدادی نیز تمدید نشده است.

برخی بر این باورند، به دلیل رکود فعلی این شرکت، مدیران این کارخانه تصمیم دارند، تا زمین شرکت که حالا به دلیل ساخت و ساز چند صد واحد مسکونی در جوار آن، ارزشی بیشتر از خود کارخانه پیدا کرده، به فروش رسانند و به جای آن ساخت و ساز کنند، اتفاقی که در کارخانه های تعطیل شده ای همچون کابلسازی ایران، لامپ سازی شیراز دور از انتظار نیست.

به گزارش۳۰دی شیرازه،کارخانه کاشی حافظ، با قدمتی حدود ۴۰ سال، کار خود را از سال ۵۵ در شهر زرقان آغاز کرد و پس از چند سال فعالیت به یکی از تولیدکنندگان موفق عرصه کاشی و سرامیک تبدیل شد. این شرکت تا سال۹۰ تحت مالکیت بانک صنعت و معدن اداره می شد در سکوت خبری و بهت و حیرت مسئولان استان فارس با قیمتی بسیار نازل تر از قیمت کارشناسی به فردی غیربومی که مالک یک شرکت اینترنتی نامدار است واگذار شد. این فرد در مردادماه سال ۹۱، ۹۵ درصد سهام این کارخانه را به ارزش تقریبی ۳۱ میلیارد تومان خرید و مالک شرکت شد. از همان واگذاری مالکیت این برند معروف به یک سرمایه گذار غیربومی برخی از مسئولین نسبت به این واگذاری ابراز نگرانی کردند.

فریدون فرقانی رئیس اتاق بازرگانی شیراز دی ماه سال ۹۱ گفت: سرمایه گذاران مجرب و متعهدی در استان فارس حضور دارند که می توانستند به خوبی این مجموعه را اداره کنند.

مالک این کارخانه ۴۰ هکتاری چند ماه اولیه فعالیت خود، تغییر چندانی در وضعیت تولید و کیفیت محصول ایجاد نکرد اما، پس از مدتی کارخانه را به حالت نیمه تعطیل درآورد تا بتواند از برخی امتیازات بانکی بهره مند شود، وقتی به هدف خود نرسید، فعالیت کارخانه را از سرگرفت، همین حالت نیمه تعطیلی کافی بود تا برخی از شبکه های فروش و بازار محصولات خود را از دست بدهد. به طوری که تولید ۲۰ تا ۲۵ هزار متری کاشی به ۱۰ تا ۱۲ هزار متر مربع کاهش یافت. از طرفی میزان فروش ۱۸ هزارمتر مریعی کاشی این شرکت به ۱۰ هزار متر مربع رسید.

گرچه رکود بازار مسکن در یکی دو سال اخیر سهم مهمی در کاهش تولید و فروش این کارخانه دارد اما تنها عامل بحرانی شدن وضعیت کارخانه کاشی حافظ نیست. این شرکت، با وجود دپوی بیش از ۳ میلیون متر مربع کاشی در انبارهای خود و درآمد حدود ۱۰۰ میلیونی، بدهی های سنگینی دارد. نه حقوق ۵۰۰ کارگر این کارخانه به موقع پرداخت می شود و نه هزینه های آب و برق و گاز و اقساط وام.

علاوه بر این که حقوق کارگران چند ماهی است به تعویق افتاده، کارخانه کاشی حافظ بیش از یک میلیارد تومان به شرکت گاز استان فارس بدهکار است. مدیرعامل شرکت گاز استان فارس ضمن اشاره به بدهی ۷۵۰ میلیارد تومانی مشتریان بدحساب به شرکت گاز در کشور، کارخانه کاشی حافظ را یکی از بدهکاران بزرگ شرکت گاز استان دانست و گفت: این کارخانه حدود یک میلیارد و دویست میلیون تومان مربوط به شش دوره گازبها را پرداخت نکرده است.

هوشنگ محمدی با بیان این که از شهریورماه تاکنون بارها با مسئولین شرکت به صورت حضوری و همچنین از طریق نامهنگاری مذاکره کرده و اخطار دادهایم که نسبت به پرداخت دیون خود اقدام کنند، افزود: طی آخرین اخطاریهای که هفته گذشته به شرکت کاشی حافظ اعلام شده است باید این شرکت تا پانزدهم اسفندماه بدهی خود به شرکت گاز را تسویه کند و گرنه گاز این کارخانه قطع خواهد شد.

برخی بر این باورند، به دلیل رکود فعلی این شرکت، مدیران این کارخانه تصمیم دارند، تا زمین شرکت که حالا به دلیل ساخت و ساز چند صد واحد مسکونی در جوار آن، ارزشی بیشتر از خود کارخانه پیدا کرده، به فروش رسانند و به جای آن ساخت و ساز کنند، اتفاقی که در کارخانه های تعطیل شده ای همچون کابلسازی ایران، لامپ سازی شیراز دور از انتظار نیست.

وضعیت نابسامان این کارخانه معروف، به این جا ختم نمی شود. به جز بازنشسته شدن حدود ۱۰۰ نفر از کارگران این شرکت به دلیل سیاست های تعدیلی مدیر کارخانه، قرارداد تعدادی نیز تمدید نشده است. با همه این وجود، طبق مبایعه نامه اولیه چنان چه تا سال ۹۵ مالک فعلی به همه تعهدات خود در قرارداد، عمل نکند، بانک صنعت و معدن می تواند کارخانه را پس بگیرد.

واقعیت این است اجرای شتاب زده قانون خصوصی سازی، عدم کار کارشناسی در بر آورد قیمت ها، عدم شایستگی برخی خریداران، ضعف دستگاه های نظارتی و همچنین عدم حساسیت مردم و رسانه ها به موضوع واگذاری شرکت ها و کارخانجات به بخش خصوصی باعث شده تا در بسیاری از موارد، خودمانی سازنی جای خصوصی سازی را بگیرد.

به هر حال، ابتدا باید مسئولان بانک صنعت و معدن و سازمان خصوصی سازی با ورود به این موضوع، مشخص کنند که آیا مالک کارخانه به تعهدات خود عمل کرده است یا نه؟ از طرفی، مسئولین استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت و کار و رفاه اجتماعی و شرکت های خدمات رسانی همچون، آب، برق و گاز استان، باید شرایطی را فراهم کنند تا کارخانه کاشی حافظ به سرنوشت آی تی آی و آزمایش و کارخانه قند فسا و ده ها کارخانه دیگر دچار نشود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.