مین‌روبی در خلیج فارس با حضور آمریکا؛ مین‌ریزی در دریای خزر با حضور خامنه‌ای

چهارشنبه, 29ام شهریور, 1391
اندازه قلم متن

در حالی که نیروی دریایی آمریکا و نزدیک به ۳۰ کشور دیگر جهان، در حال برگزاری بزرگترین مانور تاریخی خلیج فارس برای تمرین مین روبی از آب های منطقه هستند، نیروهای نظامی جمهوری اسلامی، مین ریزی به دریای خزر را در حضور سیدعلی خامنه‌ای تمرین کردند. این رزمایش شامل تمرین پاکسازی، مین ریزی و دفاع از ساحل بود که توسط نیروی دریایی ارتش در دریای خزر انجام شد. آن سوی ایران و در آب های جنوب، زیردریایی “طارق” و ناوشکن سهند توسط نیروی دریایی سپاه به خلیج فارس انداخته شدند.

رهبر جمهوری اسلامی در سال های اخیر بخشی از فصل تابستان را در مناطق شمالی کشور مانند نوشهر و چالوس سپری می کند. بر خلاف مسافرت های آیت الله خامنه ای به نقاط مختلف کشور که با تبلیغات وسیع و همه جانبه رسانه های حکومتی و آماده باش دستگاه های عمومی صورت می گیرد، خبر و گزارشی از سفرهای تابستانه رهبر جمهوری اسلامی به شمال منتشر نمی شود که دلیل این مسئله تفریحی بودن و غیر رسمی بودن این سفرها است.

با وجود این آیت الله خامنه ای در حاشیه این سفرهای تفریحی در معدودی از برنامه های رسمی نیز حاضر می شود. او امسال در جمع دانشجویان دانشگاه علوم دریایی نوشهر حاضر شد و دیداری هم با فرماندهان ارتش داشت.

در جریان حضور خامنه ای در دانشگاه علوم دریایی نوشهر، دانشجویان این دانشگاه، مانوری تمرینی برای مین ریزی، پاکسازی و دفاع از ساحل انجام دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این رزمایش که روز دوشنبه در منطقه نوشهر استان مازندران انجام شد، دفاع از سواحل و آب‌های ساحلی، انهدام یگان‌های شناور فرضی و تصرف یگان شناور دشمن از هوا از سوی نیروی دریایی این تمرین شد.

آقای خامنه‌ای در جریان این مانور برای دانشجویان علوم دریایی سخنرانی و طی آن هولوکاست یا کشتار یهودیان به دست آلمان نازی را “واقعه‌ای مجهول الحال” توصیف کرد.

او که درباره فیلم “بی‌گناهی مسلمانان” اظهار نظر می‌کرد، گفت: “در بسیاری از کشورهای غربی، کسی جرات نمی‌کند واقعه مجهول الحال هولوکاست را زیر سئوال ببرد و یا در مورد سیاست‌های زشت اخلاقی استکبار از جمله هم‌جنس‌بازی مطلبی منتشر کند، چگونه است که در این مواقع، آزادی بیان محلی از اعراب ندارد اما اهانت به اسلام و مقدسات اسلام تحت عنوان دروغین آزادی بیان، آزاد است؟”

آیت الله خامنه ای همچنین روز گذشته در ملاقات با فرماندهان ارتش به آنها دستور داد که قابلیت‌های نظامی جمهوری اسلامی باید به ترتیبی افزایش یابد که “هیچ کس نتواند حصار مستحکم کشور و ملت عزیز ایران را مورد تعرض قرار دهد.”

رهبر جمهوری اسلامی تأکید کرد که نیروهای مسلح باید در بلندمدت خود را “متناسب با اهداف و آرمان‌های جمهوری اسلامی” تقویت کنند و افزود که این آرمان‌ها “فراگیر و مربوط به همه جامعه بشری” است.

خامنه ای گفت: “ما برای تحقق این آرمان‌ها تعرض و تجاوز به حیثیت هیچ کشور و ملتی را جایز نمی‌دانیم.”

تمرین پاکسازی، مین‌ریزی و دفاع از ساحل نیروی دریایی در دریای خزر در حالی است که آمریکا و متحدانش نیز در آب‌های خلیج فارس در حال برگزاری رزمایش مین‌روبی هستند.

این مانور که در آب‌های جنوبی ایران و به رهبری ایالات متحده برگزار می‌شود، بزرگترین مانور دریایی در خلیج فارس توصیف می‌شود.

نیروی دریایی جمهوری اسلامی در همین حال یک زیردریایی با نام “طارق ۹۰۱” را در بندرعباس به آب انداخته است. خبرگزاری‌های رسمی حکومتی نوشته اند که این زیر دریایی با دستور آیت‌الله خامنه‌ای به آب انداخته شده است.

جبهه‌ای در دریای خزر

در شمال ایران و در دریای خزر که این روزها شاهد حضور رهبر جمهوری اسلامی در ساحل خود است، کشورهای حاشیه این دریا به تقویت نیروی دریایی‌ خود در سال های اخیر پرداخته‌اند.

به گزارش رادیو فردا اوایل ماه جاری میلادی ترکمنستان، دیگر همسایه ساحلی ایران در دریای خزر، نخستین رزمایش نظامی دریایی خود را بعد از دو دهه استقلال از اتحادیه جماهیر شوروی انجام داد. این رزمایش بعد از تهدید کشتی اکتشاف نفت و گاز ترکمنستان در آب‌های تحت مناقشه با جمهوری آذربایجان توسط ناو جنگی دولت باکو انجام گرفت.

خبرگزاری رویترز طی گزارشی که ۵ سپتامبر، در ارتباط با نخستین رزمایش دریایی ترکمنستان به تهدید روسیه برای راه اندازی خط لوله ترانس خزر اشاره کرده و نوشته بود که ترکمنستان با ۲۴ تریلیون متر مکعب ذخایر گازی که چهارمین ذخایر بزرگ گاز دنیا را در اختیار دارد، در صدد است که از منابع انرژی و مسیرهای ترانزیت گاز خود در دریای خزر دفاع کند.

ایران هم اکنون بعد از روسیه دومین ناوگان جنگی قدرتمند را میان پنج کشور ساحلی دریای خزر دارد. خرداد ماه سال جاری، مرکز پولیتزر برای گزارش بحران‌ها که سازمانی مستقر در واشنگتن و وابسته به مؤسسۀ امنیت جهانی است، طی گزارشی نسبت به راه اندازی “مسابقه تسلیحاتی” در دریای خزر هشدار داده بود.

رادیو فردا افزوده که بر اساس این گزارش، منطقه استراتژیک دریای خزر که ذخایر هنگفت انرژی به ارزش تریلیون‌ها دلار را در دل خود جای داده است، سریعا به “میدانی برای هماوردهای منطقه‌ای” تبدیل می‌شود.

این گزارش می‌افزاید که قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان در حال ایجاد نیروهای دریایی نسبتا قدرتمند برای حفاظت از منابع انرژی خود در دریای هستند، اما روسیه و ایران که در حال بازسازی و تقویت نیروی دریایی خود در خزر هستند، نگرانی‌های خاص خود را دارند که مهم‌ترین آن، جلوگیری از نفوذ آمریکا و اتحادیه اروپا در دریای خزر است.

پنج کشور ساحلی دریای خزر بعد از فروپاشی شوروی، بیش از بیست سال است که در مورد تعیین رژیم حقوقی دریای خزر مذاکره می‌کنند، اما به نتیجه‌ای که مورد قبول همه طرفین باشد نرسیده‌اند. هم اکنون روسیه و قزاقستان و جمهوری آذربایجان طبق قراردادهای دوجانبه و سه جانبه، بستر دریای خزر را میان خود تقسیم کرده‌اند.

توسل به نیروهای نظامی برای حفاظت از منافع کشورهای ساحلی خزر تازگی ندارد. پرواز هواپیماهای جنگی جمهوری اسلامی بر بالای کشتی اکتشافی شرکت بریتیش پترولیوم و مجبور کردن آن به عقب نشینی به طرف سواحل جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۰۱ یکی از نمونه‌های تنش نظامی در دریای خزر است.

مشابه این حادثه در سال ۲۰۰۸ توسط ناوهای جنگی دولت باکو علیه کشتیهای اکتشافی شرکت‌های مالزیایی و کانادایی که در آبهای مورد مناقشه جمهوری آذربایجان و ترکمنستان مشغول فعالیت بودند، اتفاق افتاد.

روسیه در نظر دارد تا سال ۲۰۲۰، شانزده کشتی جنگی به ناوگان دریایی خود در دریای خزر اضافه کند و دومین ناوگان جنگی روسیه که ماه ژوئن در دریای سیاه مشغول رزمایش نظامی بود، قرار است طی سال جاری در دریای خزر مستقر شود.

دریادار عباس زمینی، فرمانده فنی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نیز ۷ تیرماه به خبرگزاری فارس گفته بود که ایران هم اکنون سه نوع زیردریایی از نوع کیلو کلاس ساخت روسیه در خلیج فارس دارد و در صدد است زیردریایی‌های سبک‌تری را در آب‌های شمال داشته داشته باشد.

جمهوری اسلامی همچنین برنامه‌ای برای راه اندازی ناوشکن جماران ۲ در آب‌های دریای خزر دارد.
از: روز


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.