میلیاردر روسی در “آمازون” ایران سرمایه‌گذاری می‌کند

جمعه, 7ام خرداد, 1395
اندازه قلم متن

amazon

با پایان تحریم‌های بین‌المللی، شرکت‌های بزرگ در پی سرمایه‌گذاری در ایران هستند. یک میلیاردر روسی نیز اخیرا به این کار اقدام کرده است. او ولادیمیر پوتانین نام دارد و چهارمین مرد ثروتمند روسیه است.

ولادیمیر پوتانین، نام نخستین میلیاردر روسی است که پس از لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی، در ایران سرمایه‌گذاری می‌کند. او که ۵۵ سال سن دارد، به گزارش مجله‌ی “فوربس” با بیش از ۱۲ میلیارد دلار دارایی، جایگاه چهارم پولدارترین فرد روسیه را در اختیار دارد.

به گزارش روزنامه‌ی آلمانی “هندلزبلات”، نام بنیاد او “وینتر کپیتال پارتنرز” (WCP) است که از طریق شراکت با یک شرکت سوئدی به نام “پامگرنیت اینوستمنت” در شرکت ایرانی “گروه سراوا” نیز که در بخش تجارت اینترنتی فعالیت می‌کند سهیم است. مهم‌ترین فعالیت این گروه به نام “دیجی‌کالا” تجارت آنلاین شبیه خدماتی است که شرکت “آمازون” ارائه می‌کند و در واقع باید آن را “آمازون ایرانی” دانست.

این شرکت هنوز ابعاد گسترده‌ای ندارد و فقط ۹۰۰ تن همکار دارد و با این همه روزانه به ده هزار سفارش اینترنتی رسیدگی می‌کند. آغاز همکاری پوتانین با این گروه، به ماه مارس سال جاری بازمی‌گردد ولی خبر آن به تازگی منتشر شده است.

هنوز میزان دقیق سرمایه‌گذاری این میلیاردر روسی در این شرکت معلوم نیست، ولی گفته می‌شود که یک عدد دو رقمی به میلیون دلار است. WCP در سال ۲۰۱۵ به عنوان یک شرکت سرمایه‌گذاری با ریسک بالا تاسیس شد و تا کنون ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است. این شرکت افزون بر عرصه‌ی اینترنتی در شرکت‌های داروسازی نیز سرمایه‌گذاری کرده است.

ولادیمیر پوتانین خود پیش از هر چیز از سهامداران بزرگ شرکت “نوریلسک” است که در تولید نیکل و پالادیم فعالیت دارد. اما او همچنین در شرکت‌های رسانه‌ای، مستغلات و پروژه‌های زیرساختی نیز سرمایه‌گذاری کرده و سهم دارد.

سیستم ناوبری روسی در ایران؟

به گزارش “هندلزبلات”، سرمایه‌گذاران روس عموما به سرمایه‌گذاری در ایران علاقه‌مندند. برای نمونه یوگنی رویتمن، صاحب شرکت تله‌کوم “آنتاریس” تلاش می‌کند تهران را تشویق کند که سیستم ناوبری ماهواره‌ای روسی به نام “گلوناس” را در ایران به کار گیرد.

افزون بر آن رویتمن در تلاش است سفارش ساخت شبکه‌ی موبایل در شهرهای کوچک ایران را به دست آورد. هم اکنون نیز یک شرکت روسی نرم‌افزارسازی به نام ABBYY می‌خواهد در دیجیتالیزه کردن آرشیوها و کتابخانه‌های ایران شرکت کند.

به گزارش این روزنامه‌ی آلمانی، شانس شرکت‌های روسی در ایران با توجه به مناسبات سنتی میان مسکو و تهران بد نیست. روسیه در زمانی که غرب ایران را تحریم کرده بود نیز با رژیم ایران مناسبات خوبی داشت و با آن همکاری می‌کرد.

در ضمن این روسیه بود که پنج سال پیش نیروگاه بوشهر را که کار ساختمان آن در دهه‌ی ۷۰ میلادی توسط شرکت‌های آلمانی “زیمنس” و “آ.ا.گ. تلفونکن” آغاز شده بود به پایان رساند. صنایع اتمی روسیه امروز نیز امیدوارند سفارش‌های تازه‌ای از ایران بگیرند که ارزش آنها بالغ بر ۸ میلیارد یورو برآورد می‌شود.

به موازات آن صنایع تسلیحاتی روسیه نیز در پی همکاری با ایران است. در ماه فوریه یعنی یک ماه پس از لغو تحریم‌های بین‌المللی، حسین دهقان، وزیر دفاع جمهوری اسلامی از مسکو دیدن کرد تا درباره‌ی قراردادهای تسلیحاتی جدید با روسیه مذاکره کند.

تهران هم اکنون نخستین سامانه‌های پدافند موشکی از نوع “اس ۳۰۰” را از روسیه تحویل گرفته است. افزون بر آن ایران به خرید جنگنده‌های روسی سوخو ۳۰ و یاک ۱۳۰ و نیز هلیکوپترهای جنگی روسیه علاقه نشان می‌دهد.

به گزارش روزنامه‌ی روسی “کومرسانت” حجم معاملات تسلیحاتی ایران با روسیه نیز حدود ۸ میلیارد دلار برآورد می‌شود.
از: دویچه وله
be kanal site Melliun Iran bepeyvandid


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.