اساسا در شناخت هر چهره سیاسی باید به دو روایت بهصورت همزمان دقت کرد. نخست روایتی رسمی که تنها به داد و گرفتهای سیاسی فرد، در مواجهه با موقعیتهای ویژه و شرایط خاص اشاره دارد که مثلا به مخاطب میگوید فرد مورداشاره در چه برههی زمانی، پلههای ترقی را پشت سر گذاشته است. اما این تنها یک روی سکه است. روی دیگر سکه اما تمام وجوه پیدا و پنهان فردی را به نمایش میگذارد که تا پیش از آن تنها او را با عناوینی میشناختیم که تنها روی احکام اداری صادره از سوی مقام بالاتر قابل پیگیری بودند.
این روی سکه معمولا در مورد هر شخصیتی در هر حوزهی اجتماعی اعم از جامعه سیاسی، جامعه فرهنگی، جامعه اقتصادی و… صادق است. در این میان بخش عمدهای از تلاش سازمانهای امنیتی این است که در منازعات سیاسی تنها یک روی سکه شخصیت نیروهای خود (یعنی روایت رسمی برپایه احکام اداری) مطمح نظر قرارگیرد.
شاید به همین دلیل است که با طرح نام محمدجواد آذری جهرمی بهعنوان وزیر ارتباطات بخش عمدهای از مطلعین از حضور او در یکی از پستهای کلیدی ابراز نگرانی کردند چراکه در روی دیگر سکهی شخصیت آذری جهرمی نامی وجود داشت که تنها مطلعین وزارت اطلاعات آن را میشناختند: جواد ناظری!
جواد ناظری کیست؟
یکی از منایع مطلع «آمد نیوز» درباره ماجرای عجیب جواد ناظری میگوید:« او پیش از سال ۸۴ وارد وزارت اطلاعات شد. «فرم نشان» وی را حاج صابر یکی از پرسنل قدیمی معاونت بررسی این وزارتخانه پر کرده است. اسم مستعار اول او «زهرایی» بود و پس از مدتی حفاظت اطلاعات این وزارتخانه از وی خواست نام مستعارش را تغییر دهد که وی نام «ناظری» را برای خود انتخاب کرد. وی در معاونتهای مختلفی از این وزارتخانه فعالیت کرد اما با لابیگری (که درآن توانایی دارد) توانست وارد معاونت فنی وزارت اطلاعات شود.
بهگفتهی این منبع مطلع، «معاونت فنی وزارت اطلاعات» به معاونت «نورچشمیها» مشهور است؛ به طوریکه مدیران مختلف این وزارتخانه، تلاش میکنند فرزندانشان را جذب این معاونت کنند؛ چراکه همکاران معاونت فنی هم حقوق و دستمزد خود را به «دلار» دریافت میکنند و هم مأموریتهای برون مرزی بسیاری برای همکاران این معاونت تعریف شده است. از سوی دیگر این معاونت با بنابر ماهیت وجودی خود با سرویسهای امنیتی بیگانه نیز در تماس است و نیروهای خود رابرای آموزش به کشورهای مختلف اعزام میکنند.
دراین میان آذری جهرمی (جواد ناظری) با ورود به معاونت فنی وزارت اطلاعات برای کسب آموزشهای اولیه به سازمان محرمانه زیرنظر شورای هماهنگی نهادهای اطلاعاتی کشور در کیپ تاون آفریقای جنوبی اعزام شد. وی در کیپ تاون اموزشهای ویژهای دید و پس از آن برای آموزش تخصصیتر در امور فنی به انگلستان و چند کشور مختلف دیگر رفت تا بدینسان به یکی از مهرههای قوی و اصلی وزارت اطلاعات تبدیل شود.
این منبع مطلع اضافه میکند:« پس از مدتی شورای سیاستگذاری وزارت اطلاعات با پشتوانهی علیرضا فیروزآبادی تصمیم گرفت طی حکمی رسمی جواد ناظری را به پشت میزمدیریت ارشد یکی از کلیدیترین شاخههای وزارت اطلاعات بفرستد. چراکه به باور مسئولان ارشد وقت وزارت اطلاعات در این دوره او ظرفیت کاری خود را به بهترین وجه نشان داده بود.
گزارش ۷۰ صفحهای ناظری؛ عامل فریب رهبری برای لغو قرارداد ترک سل
به گفته یک منبع مطلع دیگر «جواد ناظری در پروژه «ترک سِل» در دولت اصلاحات با پشتوانه و سفارش چهرههای مخالف دولت اصلاحات، درگزارشی ۷۰ صفحهای به دروغ ادعا کرده بود که شرکت ترک سل تحت مدیریت یک شرکت اسراییلی است و چیپ ستهای به کار رفته در تجهیزات این شرکت نیز ساختهی صهیونیستها و بهویژه موساد است!
او برای تهیه این گزارش ۷۰ صفحهای سفارشی و سراسر کذب، مبلغ بسیار کلانی را از رقبای اپراتور ترک سل (سعید العقیلی) دریافت کرد. آیتالله خامنهای نیز با رویت گزارش کذب ۷۰ صفحهای وزارت اطلاعات به این نتیجه رسید که اگر ترکسل به ایران وارد شود، موساد، تمامی ارتباطات کشور را شنود میکند و بدین سان یک سرمایهگذاری عظیم خارجی در ایران توسط شرکت ترک سل با دستور رهبری لغو و قرارداد اپراتور همراه کشور به شرکت MTN از آفریقای جنوبی واگذار شد.
به بن بست رساندن شرکت تالیا
البته ماموریت او تنها به اینجا ختم نشد چراکه جواد آذری جهرمی (ناظری) یکی از عوامل اصلی به بن بست کشاندن شرکت تالیا نیز محسوب میشود، چراکه شرکت توسعه رفسنجان، حاضر نشد برای شنود تلفنهای اپراتور خود کد رجیستری در اختیار نهادهای امنیتی کشور خصوصا وزارت اطلاعات قراردهد. به همین دلیل مأموران امنیتی برای شنود خطوط تلفن تالیا حتما باید در ساختمان این شرکت واقع در خیابان میرعماد، واقع در خیابان مطهری مستقر میشدند و از کدهای رجیستری همان شرکت برای شنود یا تعیین محدوده مشترک تلفن استفاده میکردند. در اختیار نگذاشتن این کدها توسط شرکت تالیا، موجب شد جواد ناظری، با نامهنگاریهای متعدد موافقت مقامات کشور را برای محدود کردن فعالیت این شرکت اخذ کند.
به گفته منبع خبری «آمدنیوز»، ناظری ارتباط بسیار خوبی نیز با سعید العقیلی پیش از مرگ وی داشت. العقیلی تصمیم داشت که اپراتور نسل سوم همراه (رایتل) را در ایران راهاندازی کند. از این حیث ناظری قصد داشت با دریافت مبلغی کلان، لایحه راهاندازی اپراتور سوم همراه را نوشته و امتیاز بهرهبرداری از آن را برای سعید العقیلی دریافت کند.
دریافت رشوه از سعید العقیلی
بر اساس گزارش منابع امنیتی، سعید العقیلی که جزو تیم اقتصادی مشایی – احمدینژاد بوده، قرار بود مبلغ ۲۰ میلیون دلار به جواد ناظری پرداخت کند تا ناظری تاییدیه نهایی بهرهبرداری وی را از اپراتور همراه کشور صادر کند، اما العقیلی مبلغی بالغ بر ۶-۷ میلیون دلار را در یکی از حسابهای خارجی جواد ناظری واریز کرد و واریز مبالغ بعدی را به زمان صدور تاییدیه موکول ساخت. این رفتار موجب ناراحتی ناظری (آذری جهرمی) شد و به همین خاطر نیز از سویی قرارداد او را تأیید نکرد و از سوی دیگر مبلغ دریافت شده را نیز به وی بازنگرداند.
واریز پول بلوکه شده هفت میلیون دلاری به حساب شخصی
از آنجا که «جواد ناظری» ارتباط بسیار خوبی با شرکتهای فنی خارج از کشور داشته، «سیروس باهری» مسئول وقت بازسازی هلیکوپتری در وزارت دفاع، فردی به نام لشگری را با ۷ میلیون یورو به وی معرفی کرد تا نزد دلالان ورشوی کشور لهستان برود و از آنجا «مغز مداد» خریداری کند. لشگری نزد دلالان رفت تا «مغز مداد» را خریداری کند و با این پرسش دلالان مواجه شد که «مغز مداد» چه کاربردی برای شما دارد؟ و چرا «مداد»ی را خریداری نمیکنید که در آن مغز وجود داشته باشد؟ لشگری در پاسخ گفت: ما از مغز مداد استفاده علمی داریم! و در کارخانههای خودمان با آن مداد تولید میکنیم! لشگری نیز به دلالان لهستانی اصرار فراوان کرد که حتما معادل هفت میلیون یورو مغز مداد نیاز دارم!
پس از یکهفته تحقیق توسط دلالان لهستانی مشخص شد که مغز مداد اگر در دمای ۲۰۰۰ درجه ذوب و در عرض یک ثانیه خنک شود، به «پودر الماس» تبدیل میشود که برای سوخت موشکی مورد استفاده قرار میگیرد. پس از اطلاع لهستانیها، مبلغ ۷ میلیون یورو توسط آنان توقیف شده و «لشگری» و «اصغر ولدخانی» را بازداشت و به پای آنان مگنت وصل کردند. پس از سه ماه، «جواد ناظری» با پاسپورت ویژه و جعلی با نام مستعار «عبدالحسین قادری» به اروپا وارد شد و با ایستگاه سوئد وزارت اطلاعات هماهنگیهای لازم را به عمل آورد و به وسیلهی دلالی کرد به نام «شیروان»، مبلغ ۷ میلیون دلار را از بلوکه درآورد و در حساب «آی ان جی بانک» آمستردام با همان نام جعلی «عبدالحسین قادری» به صورت ریکاور شده و محرمانه به نام خود واریز کرد. این واریز با قرارداد امضاء شده ۷,۸ درصد سود بانکی میان او و بانک عامل همراه بوده است.
خرید کپسولهای روانگردان برای بازجوییها
«ناظری» چندین بار برای ملاقات با تیمهای آموزشی «FSB» روسیه و «BND» آلمان به ژوهانسبورگ و کیپ تاون سفر کرد. وی در این سفرها و ملاقاتها (که با پوشش هویت همراه بوده) محمولهای از کپسولهای مایع حاوی «تیوپنتال سدیم» و داروهای دیگری از این خانوادهی دارویی را از دلالان خریداری کرد که در بازجویی و در زندانها مورد استفاده قرار میگیرد. این کپسولهای تزریقی و خوراکی عملکردی مانند آدرنالین در خون دارند و در دوزهای مختلف موجب بروز رفتارهایی متفاوت در فرد میشود. اما درکل میتوان گفت مصرف این داروها (که نامهای ژنریک و تجاری متفاوتی نیز دارند)، بهشکلی کاملا نامحسوس موجب میشوند فرد پس از دو ساعت بغض کرده، به شکلی از پوچی و فروپاشی روحی و روانی کوتاهمدت دچار شود.
بهگفته یک روانشناس در چنین شرایطی تمامی موضوعاتی که پیشتر برای فرد مهم بوده و جزو اسرارش محسوب میشده از درجه اعتبار ساقط شده و به همه چیز را اعتراف میکند. داروهایی نیز هستند که با ضعیف کردن سیستم عصبی بازداشتی، به بازجو کمک میکنند که متهم را در حالتی half-dreaming ببرد! تزریق مقدار کافی از این مواد، میتواند حس مقاومت روحی را در متهم ضعیف کرده، فرد را در حالتی از خواب و بیداری قرار دهد و تصور فرد بازداشتشده از واقعیت داشتن یا نداشتن بازجو را عوض کند. به این معنی که فرد بازداشت شده واقعا نمیتواند تشخیص دهد که در خواب است یا بیداری، و با کمی هنرمندی، بازجو میتواند فرد را متقاعد کند که واقعا در خواب است و چون گفتن رازها در خواب مشکلی ندارد، بازجو میتواند هرچه را که لازم دارد از فرد بپرسد.
باری! ناظری قرارداد ۲۰ هزار عدد از این نوع قرصها را با شرکت «هلموت اشپیت» آلمان منعقد کرد و موفق شد ۵۰۰۰ عدد کپسول از آن را از آفریقای جنوبی به ایران وارد کند اما در این میان، سازمان امنیتی BND آلمان متوجه هویت امنیتی ناظری شد و فهمید که این کپسولها در مقاصد ضد حقوق بشری در زندانهای جمهوری اسلامی تحت استفاده قرار میگیرد و جلوی ادامه این قرارداد را گرفت اما محسنی اژهای برای انعقاد این قرارداد به وی لوح تقدیر اعطا کرد.
ادامه دارد…
از: امدنیوز