بی بی سی فارسی
فرهاد فخرالدینی، آهنگساز و رهبر ارکستر، بعد از ۱۰ سال با منظومه سیمرغ (قاف) به صحنه موسیقی بازگشت.
منظومه سیمرغ (قاف) براساس منطقالطیر عطار نیشابوری برای ارکستر، گروه کر و دو خواننده تنظیم شده است. مهدی محمدی خواننده تنور (در نقش هدهد) و علی تفرشی خواننده باریتون (در نقش راوی) این قطعه بودند.
فرهاد فخرالدینی از سال ۱۴۰۰ کار تا فروردین ۱۴۰۳ روی ساخت این اثر کار کرده است و اجرای آن از ۳۰ آبان در تالار رودکی آغاز شده است.
کنسرت منظومه سیمرغ در دو بخش اجرا شد؛ بخش اول کنسرتو برای ویلن و ارکستر، که با رهبری آرش امینی و امین غفاری به عنوان سولیست اجرا شد.
در بخش دوم منظومه سیمرغ به رهبری خود فرهاد فخرالدینی اجرا شد.
آقای فخرالدینی در گفتگویی که درباره منظومه سیمرغ انجام داده است میگوید: «درست است که به موسیقی روی خوش نشان داده نشد، ولی مردم جبران کردند. موسیقی برای من یک کار دلسرد کننده نبوده و یک عشق و علاقه بوده.»
او اضافه کرد: «جامعه است که نوع موسیقی را تعیین میکند. وقتی زندگی پر از مشکلات است، موسیقی نمیتواند دم از شادی بزند.»
آقای فخرالدینی در بخشی از صحبتهایش با اشاره به استعفای ۱۰ سال پیش خود گفت: «با توج به اینکه از کار قبلی خود کنارهگیری کرده بودم، فرصت کافی داشتم که باز هم به خلق یک اثر ادامه بدهم.»
آقای فخرالدینی که ۸۷ سال دارد، شهریور سال ۱۳۹۵ از رهبری ارکستر ملی ایران استعفا کرد و گفت: «نمیدانم این همه مشکل که ارکستر ملی با آن مواجه است چه معنی دارد. اصلاً از نظر آقایان (بنیاد رودکی) ارکستر خوب چه معنی دارد که اینگونه با آن بدرفتاری و نامهربانی میکنند. کار را به سمتی هدایت کردند که من دیگر میل ندارم در این مجموعه حضور داشته باشم.»
آقای فخرالدینی در سال ۱۳۸۸ هم بعد از ۱۱ سال از مدیریت و رهبری ارکستر ملی ایران استعفا کرده بود.
ارکستر ملی ایران در سال ۱۳۷۷ به رهبری فرهاد فخرالدینی و با مشارکت وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی راه اندازی شد.
پس از آنکه در سال ۱۳۸۸ این ارکستر به بنیاد رودکی واگذار شد، آقای فخرالدینی از سمت خود استعفا کرد.