الیاس حضرتی، مدیر مسئول سابق پایگاه خبری «اعتماد آنلاین»، توسط دادگاه مطبوعات جمهوری اسلامی به دلیل استفاده از واژه «بوقچی» در یکی از مطالب این رسانه در ارتباط با اتهام «توهین و نشر اکاذیب» مجرم شناخته شد.
«اعتماد آنلاین» در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ مطلبی با تیتر «توهین بوقچی تیم ملی در قطر به محمدجواد ظریف» منتشر کرد که منجر به شکایت مهدی خانعلیزاده، از کارشناسان صدا و سیمای جمهوری اسلامی شد که «بوقچی» نامیده شده بود.
محمد جلیلیان که وکیل الیاس حضرتی، فرمانده سابق سپاه و رئیس شورای اطلاعرسانی دولت چهاردهم، است میگوید او در دادگاه توضیح داده که «بوقچی» توهیمنآمیز نیست و «خودم با افتخار بوقچی یعنی تبلیغاتچی دولت، نظام، امام، ایران و انقلاب هستم» اما این توضیحات دادگاه را قانع نکرده است.
بنا بر این گزارش، محکومیت الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت چهاردهم، روز دوشنبه ۲۴ دی، اعلام شده و رای دادگاه قرار است به زودی صادر شود.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران روز ۲۲ دی از زندانی بودن دستکم شش روزنامهنگار در ایران خبر داد و تاکید کرد که روزنامهنگاری جرم نیست و از جمهوری اسلامی خواست همه خبرنگاران و فعالان رسانهای زندانی را آزاد کند.
به گزارش «دفاع از جریان آزاد اطلاعات»، در سال ۲۰۲۴ میلادی، جمهوری اسلامی در ۳۸۵ مورد برخورد قضایی و امنیتی، دستکم ۲۵۶ روزنامهنگار و رسانه را هدف قرار داد.
بر اساس این گزارش، در سال گذشته میلادی، احکام زندان صادر شده علیه ۱۱ روزنامهنگار به اجرا درآمد و دستکم ۳۶ روزنامهنگار و فعال رسانهای در ایران بازداشت شدند.
نقض حق آزادی بیان در ایران توسط جمهوری اسلامی و اقدامات مقامات حکومتی برای محدودسازی رسانهها و بازداشت روزنامهنگاران همواره خبرساز شده است.
تازهترین گزارش سازمان دفاع از جریان آزاد اطلاعات در ایران نشان میدهد که همزمان با آغاز به کار رسمی دولت چهاردهم جمهوری اسلامی، محکومیت روزنامهنگاران با افزایشی پنج برابری مواجه شده است.