اخبار کارگری

سه شنبه, 21ام بهمن, 1393
اندازه قلم متن

eteraz

تجمع کارگران شیشه آبگینه در اعتراض به تعویق ۳ ماه حقوق

امروز دومین روز است که کارگران در ادامه اعتراضات صنفی خود طی ماهای گذشته و در واکنش به بی‌تفاوتی کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی‌شان در محوطه کارخانه تجمع کرده‌اند.

شماری از کارگران کارخانه «شیشه آبگینه» قزوین که حقوق آبان، آذر و دی‌ماه را دریافت نکرده‌اند در پی تداوم بی‌توجهی‌ کارفرما به پرداخت مطالبات صنفیشان، صبح امروز در نمازخانه کارخانه تجمع کردند.

منابع خبری ایلنا در کارخانه شیشه آبگینه گزارش داده‌اند، امروز دومین روز است که کارگران در ادامه اعتراضات صنفی خود طی ماهای گذشته و در واکنش به بی‌تفاوتی کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی‌شان در محوطه کارخانه تجمع کرده‌اند.

کارگران گفتند؛ اعضای هیئت مدیره حدود دوماه پیش با انتصاب دو تن از مدیران کارخانه (قائم مقام مدیر عامل و مدیر اداری) تا حدودی مشکلات کارخانه را رفع کردند و این واحد فعالیت تولیدی خود را به مدت یک ماه از سر گرفت. اما از ۱۵ روز قبل مشکلات کارخانه وارد فاز جدیدی شده بطوری‌که کارفرما مجددا فعالیت کارخانه را متوقف کرده است.

به گفته کارگران، مشکل عمده‌ای که اخیرا کارفرما آن را مطرح می‌کند موضوع انتقال سند کارخانه از شرکت سرمایه گذاری غدیر به نام اوست. کارفرما می‌گوید تا زمانی که این شرکت سرمایه گذاری همه اسناد رسمی کارخانه را به نام وی انتقال ندهد تا مشخص شدن وضعیت، فعالیت کارخانه را متوقف می‌کند.

بنا بر این گزارش، کارگران کارخانه شیشه آبگینه خواستار دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین از سر گیری فعالیت کارخانه هستند، اما نه مسئولان و نه کارفرما پاسخ قانع‌کنده‌ای به کارگران نمی‌دهد و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت را دیده اند.

به گفته آنان در شرایطی که همه مسئولان استانی و شهرستانی از مشکلات کارگران آبگینه با خبرند اما هنوز بی‌تفاوتی‌ کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها ادامه دارد.

همچنین منابع خبری ایلنا در شیشه آبگینه در خصوص بدهکاریهای این کارخانه به سازمانهای مختلف مدعی شدند، این کارخانه حدود ۳ میلیارد تومان به اداره گاز و بیش از ۲ میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.

****

تعویق ۳ ماه حقوق کارگران ECC در آبادان

حدود ۱۲۰ کارگر در شرکت ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی (ECC) که در فاز سه پالایشگاه آبادان عهده‌دار ساخت سازه‌های صنایع نفت است مشغول به کارند که حقوق سه ماه آبان، آذر و دی را دریافت نکرده‌اند.»

پرداخت حقوق ۱۲۰ کارگر شرکت پیمانکاری ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی (ECC)، به دلیل آنچه «کمبود منابع مالی» ذکر می‌شود طی سه ماه اخیر به تعویق افتاده است.

کارگران پرداخت نشدن مطالبات این شرکت پیمانکاری از سوی وزارت نفت را باعث به تعویق افتادن حقوق‌شان می‌دانند.

کارگران شرکت پیمانکاری ساختمان و نصب می‌گویند؛ این شرکت در گذشته بیش از دو هزار کارگر داشت که با رکود بازار کار در منطقه و سایر نقاط کشور این رقم به ۱۲۰ کارگر کاهش یافته است.

به ادعای کارگران؛ کارگران به دلیل کوتاه بودن مدت قرارداد و ترس از اخراج، قدرت پی گیری مطالبات صنفی خود را ندارند.

****

آلودگی شدید هوا کارخانه‌های خوزستان را تعطیل نمی‌کند/ بیشترین آسیب سهم کارگران فضای باز

«کارگران خوزستانی که در فضای باز کار می‌کنند تاثیرات پدیده ریزگرد‌ها را به وضوح بر قرنیه چشم، قلب و ریه خود احساس می‌کنند.»

فعالان کارگری در مجتمع کشت وصنعت هفت تپه، از اجباری بودن حضور کارگران این واحد تولیدی در روزهایی که آلودگی هوا در محل کارشان از مرز هشدار می‌گذرد خبر می‌دهند.

کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه به ایلنا گفته‌اند تشدید بحران آلودگی‌ هوای مناطق جنوبی کشور به ویژه خوزستان که در اغلب فصول سال هوایی غبارآلود دارد، باعث شده این پدیده تاثیر غیر قابل جبرانی بر سلامت کارگران این مجتمع بگذارد که بطور عادی نیز در شرایط سخت و زیان آور و یا در فضای باز کار می‌کنند.

به گفته آنان، کارگران خوزستانی که در فضای باز کار می‌کنند تاثیرات پدیده ریزگرد‌ها را به وضوح بر قرنیه چشم، قلب و ریه خود احساس می‌کنند. همچنین بیماری‌های قلبی عروقی، امراض انسدادی مزمن ریه، آسم و آلرژی، افسردگی و اضطراب و… از دیگر عوارضی است که با ورود ریزگرد‌ها به کشور در بین مردم خوزستان بویژه کارگرانی که در فضای باز کار می‌کنند دیده می‌شود.

کارگران هفت تپه می‌گویند اکثر نیروی کار این مجتمع کشت و صنعت در فضای باز مشغول بکارند و به همین دلیل بیش از سایر شهروندان در معرض آلودگی هوا قرار دارند. با وجود انکه کارگران این مجتمع انتظار دارند در روز هایی که آلودگی هوا تشدید می شود کارفرما کار در واحد را تعطیل اعلام کند اما همچنان با این وضعیت از کارگران کار می کشند.

به گفته کارگران؛ میزان آلودگی هوای استان خوزستان بر اثر ورود ریزگرد‌ها به مرحله ای رسیده که امکان خروج از خانه وجود ندارد. به همین دلیل مرتبا کار‌شناسان و برخی مسئولان نسبت به وضعیت موجود به شاغلین مناطقی که غبار همه جا را فراگرفته هشدار می‌دهند.

کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه در خصوص فعالیت کارگران در مناطق آلوده به گرد و خاک می‌گویند؛ ادامه فعالیت کارگاه‌های مشمول قانون کار در روزهای آلوده به توافق کارگران با کارفرمای واحد تولیدی سپرده شده است. به همین دلیل در سالهای اخیر هر بار که میزان آلایندگی هوا بیشتر از حد مجاز افزایش یافته است دولت با تعطیلی کارکنان اماکن دولتی موافقت کرده اما تعطیلی کارگران منوط به توافق با کارفرما شده است.

به گفته کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه،از آنجا که تمامی کارگران و کارمندان به عنوان انسان بطور یکسان در معرض عوارض آلودگی هوا قرار دارند، محروم کردن کارگران از مصوبات مربوط به شرایط کار در هوای آلوده مصداق بارز تبعیض در جامعه است.

****

یک اتحادیه کارگری طرح کرد: پیشنهاد شناور سازی دستمزد کارگران برای سال ۹۴

به فاصله چند روز از زمانی که بانک مرکزی به عنوان یک مرجع رسمی دولتی مدعی نزولی شدن روند نرخ تورم ایران شد بهای نان به عنوان پایه‌ای‌ترین کالای مصرفی خانواده‌های کارگری تا ۳۳ درصد افزایش یافت.»

در میانه مذاکرات تعیین مزد کارگران برای سال ۹۴، اتحادیه نیروی کار پروژه‌های پالایشگاهی، پتروشیمی و نیروگاهی ایران با انتشار اطلاعیه‌ای خواستار آن شد تا دستمزد کارگران نیز مانند سایر هزینه‌های تولید بصورت شناور تعیین شود.

به گزارش ایلنا، در اطلاعیه آمده است با وجود آنکه بیشتر کارگران شاغل در پروژه‌های پالایشگاهی، پتروشیمی و نیروگاهی ایران به دلیل اشتغال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از حمایت‌های قوانین کار و تامین اجتماعی محروم‌اند اما به استناد ماده ۲۶ مقررات اشتغال مناطق آزاد و ویژه اقتصادی میزان مزد آن‌ها نباید از حداقل مزد قانونی کشور کمتر باشد.

این اتحادیه کارگری در ادامه با یادآوری اینکه به موجب ماده ۴۱ قانون کار شورای عالی کار به عنوان مرجع رسمی تعیین مزد باید بر اساس دو معیار «نرخ تورم» و «سبد هزینه‌های زندگی یک خانواده متوسط چهار نفره» دستمزد کارگران را تعیین کند، می‌افزاید: در سالهای اخیر روند صعودی هزینه‌های زندگی با گزارش‌های رسمی نرخ تورم همخوانی نداشته و همین مسئله باعث عقب ماندگی قدرت خرید کارگران شده است.

این اتحادیه با انکار ناپذیر دانستن نقشی که کارگران به عنوان نیروی انسانی در ایجاد ارزش افزوده و تبدیل مواد اولیه به کالای نهایی برعهده دارند، اضافه می‌کند: از زمان خاتمه جنگ و شروع سیاست‌های خصوصی سازی با توصیه بانک جهانی تاکنون هربار که زمان توزیع درآمد حاصل از فروش کالای نهایی فرارسیده است سهم کارگران به عنوان یک حق اجتماعی نادیده گرفته شده است.

این نهاد صنفی با یادآوری اینکه تنها به فاصله چند روز از زمانی که بانک مرکزی به عنوان یک مرجع رسمی دولتی مدعی نزولی شدن روند نرخ تورم ایران شد بهای نان به عنوان پایه‌ای‌ترین کالای مصرفی خانواده‌های کارگری تا ۳۳ درصد افزایش یافت، ادامه می‌دهد: واقعیت این است که به دلیل سو‌گیری‌های سرمایه داری مالی که هم اکنون در مناسبات اقتصادی کشور حاکم

است، سهم واقعی کارگران از قیمت تمام شده تولید نادیده گرفته شده و بنابراین ضروری است تا جهت ترمیم قدرت خرید خانواده‌های کارگری هرچه زود‌تر دستمزد کارگران نیز مانند سایر هزینه‌های تمام شده تولید بصورت شناور افزایش یابد.

به باور نویسندگان این اطلاعیه با وجود آنکه در سرمایه‌داری صنعتی تامین خواسته‌های کارگران به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل تولید ارزش افزوده پذیرفته شده است اما در مناسبات سرمایه داری مالی که اساسا بر سرمایه‌گذاری طولانی مدت در پروژه‌های اقتصادی اعتقادی ندارد

همواره کمترین سهم ممکن برای کارگران در نظر گرفته شده است و تحت تاثیر همین مناسبات است که امروز دامنه جغرافیایی مناطق آزاده و ویژه اقتصادی به عنوان محافلی که در آن حقوق اجتماعی نیروی کار به حداقل‌ترین شکل ممکن رسیده رو به گسترش است.

این اتحادیه کارگری با یادآوری این نکته که اقداماتی همچون توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، معافیت کارگاه‌های کوچک از شمول مقررات قانون کار و از شیوه منسوخ شده استاد-شاگردی در بازار کار تنها باعث محرومیت بیشتر طبقه کارگر ایران از حقوق اجتماعی قانونی خود می‌شود، می‌افزاید: از آنجا که بیشتر جامعه ایران را مزدبیگران کارگر تشکیل می‌دهند اتخاذ چنین محرومیت‌هایی با اهداف بلند مدت و سیاست گذاری‌های کلانی که در خصوص جوان شدن جمعیت، حمایت از تولید داخلی و توزیع متناسب حمایت‌های اجتماعی می‌شود مغایرت دارد.

****
اعتراض کارگران شرکت نفت به اخراجهای بی رویه

کارگران شرکت نفت خوزستان به اخراج بی رویه کارگران دست به اعتراض زدند. آنها خواهان برگرداندن کارگران به سر کارشان شدند. در جریان این اعتراض نیروهای انتظامی وارد صحنه شده و کارگران را مورد ضرب و شتم قرار دادند. همچنین شرکت نفت خوزستان در ادامه این اخراج ها قصد جایگزینی کارگرانی از شمال کشور به جای کارگران بومی را دارد.

****
دومین تجمع اعتراضی پرسنل شهرداری شهرستان دالکی

بر طبق اخبار دریافتی روز شنبه ۱۸بهمن پرسنل شهرداری شهرستان دالکی (در استان بوشهر) مقابل شهرداری این شهر به‌ علت عقب افتادن مطالباتشان تجمع کردند. در این تجمع دو نفر از اعتراض کنندگان توسط نیروی انتظامی دستگیر شدند. لازم به ذکر است که این تجمع هفته قبل نیز انجام شده بود و این دومین تجمع پرسنل شهرداری شهرستان دالکی می‌باشد.

****
اعتراض و اعتصاب رانندگان سرویس شرکت oico در عسلویه

رانندگان سرویس در شرکت oico در عسلویه روز چهارشنبه هفته گذشته در اعتراض به تأخیر در پرداخت حقوقشان، دست به اعتصاب زده و از دادن خدمات سرویس خودداری کردند. رانندگان سرویس های این شرکت، اتوبوس های خودشان را در همان محوطه شرکت متوقف کرده و مانع عبور و مرور شدند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.