تعطیلی بیشتر کارگاه‌های صنایع دستی مازندران

پنجشنبه, 6ام مهر, 1391
اندازه قلم متن

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری مازندران گفت: بیشتر کارگاه‌های فعال در حوزه‌ی صنایع دستی این استان در حال تعطیل شدن هستند.

رحمت علیزاده در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس صنایع دستی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در مازندران، اظهار کرد: در گذشته، صنایع دستی مازندران به‌دلیل در دسترس بودن مواد اولیه، رونق خاصی داشت و مازندران در این حوزه جزو پنج استان برتر کشور بود.

وی ادامه داد: بیشتر تولیدات صنایع دستی استان شامل نمد، سفال، لاک‌تراشی، جاجیم و گلیمچه و در نساجی نیز چادرشب بودند که در خانه‌ها استفاده می‌شدند؛ اما متأسفانه با روی کار آمدن تکنولوژی، صنایع دستی از رونق افتاد. البته در حال حاضر برنامه‌هایی در این زمینه در دستور کار است. در این راستا، مقرر شد رویه‌ی صنایع دستی تغییر کند، به‌عنوان مثال، نمد به‌شکل گل تزیینی و جاجیم الاشت به‌صورت کیف مورد استفاده بیشتری قرار می‌گیرد.

معاون صنایع دستی مازندران بیان کرد: برخی رشته‌های منسوخ‌شده از جمله نمد و جاجیم به‌روز و کاربردی می‌شوند و در این صورت، مورد استقبال بیشتری قرار خواهند گرفت.

وی با اشاره به این‌که دو رشته‌ی لاک‌تراشی و گلیمچه‌ی متکازین مازندران مهر اصالت یونسکو را رگرفته‌اند، گفت: ۲۰ رشته‌ی صنایع دستی استان نشان ملی گرفته‌اند و قرار است در آبان‌ماه امسال جلسه‌ی داوری در شیراز برگزار شود. امیدواریم این آثار مهر اصالت یونسکو را بگیرند.

معاون صنایع دستی مازندران با بیان این‌که در حال حاضر مهم‌ترین مشکلات ما، نبود محل مناسب برای عرضه و فروش صنایع دستی است، افزود: بحث ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی در سواحل، در دستور کار قرار دارد که در صورت اجرا شدن، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

علیزاده ادامه داد: هشت‌هزار نفر به‌صورت رسمی و ۶۰هزار نفر به‌صورت غیررسمی در عرصه‌ی صنایع دستی در حال فعالیت هستند.

وی با اشاره به اجرای طرح مشاغل خانگی در سال ۹۰، گفت: با اجرای طرح مشاغل خانگی، بر حجم تولیدات صنایع دستی افزوده شد که به موازات این امر، لازم است بازارچه‌های عرضه و فروش محصولات صنایع دستی در نظر گرفته شوند. تا کنون ۱۱ مکان برای ساخت بازارچه‌های صنایع دستی در نظر گرفته شده‌اند.

علیزاده با تأکید بر لزوم جلوگیری از ورود بی‌رویه‌ی کالاهای خارجی، اظهار کرد: این موضوع سبب وارد شدن خسارت به حوزه‌ی صنایع دستی می‌شود و به‌صورت جدی باید دنبال شود.

وی بیان کرد: درباره‌ تسهیلات ارزان‌قیمت حوزه‌ی صنایع دستی، در دولت دهم پرونده‌سازی شده، در حالی که هنوز عملیاتی نشده و این موضوع، صنایع دستی را با چالش‌هایی مواجه کرده است.

علیزاده با بیان این‌که برخی رشته‌های صنایع دستی در زمینه‌ی تأمین مواد اولیه با مشکل مواجه هستند، گفت: برخی مواد اولیه از کشورهای دیگر تأمین می‌شوند که فعالیت‌های برخی رشته‌های صنایع دستی را با مشکل مواجه کرده است.

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.