جریان مرگ در زندان های کشور مساله تازه ای نیست، جدای از مرگ هدی صابر پس از اعتصاب غذا، محسن روح الامینی، محمد کامرانی، امیر جوادی فر، رامین آقازاده قهرمانی و پیش از آنها زهرا کاظمی، زهرا بنی یعقوب، اکبر محمدی، امیدرضا میرصیافی و بسیاری دیگر که در این فهرست از قلم افتاده اند، در زندان های کشور فوت کرده اند و تاکنون کسی مسئولیت آن را به عهده نگرفته و درباره جان این زندانیان پاسخگو نبوده است.
کلمه: یک روز پس از آنکه خبر از تشکیل کمیته تحقیق درباره مرگ ستار بهشتی وبلاگ نویس آمد، بروجردی هر گونه ضرب و شتم بر بدن مرحوم را تکذیب کرد و یکی دیگر از اعضای کمیسیون امنیت مدعی شد که زندان رباط کریم زیر نظر قوه قضاییه اداره نمی شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان اینکه زندان رباط کریم، زیر نظر سازمان زندانهای قوه قضائیه اداره نمیشود، گفت: احتمالا زندان رباط کریم زندان نیروی انتظامی است و حکم بازداشتگاه موقتی را دارد.
این ادعا در حالی مطرح می شود که ستار بهشتی یک شب در بند ۳۵۰ اوین بوده است و خانواده وی گفته بودند از مرکز پلیس فتای تهران برای تحویل جنازه با آنان تماس گرفته شده است.
در همین حال، ستادحقوق بشر قوه قضاییه که زیر نظر جواد لاریجانی اداره می شود با صدور بیانیه ای از عزم جدی دستگاه قضایی کشور برای برخورد سریع، قاطع و بدون اغماض با مقصر یا مقصرین مرگ ستار بهشتی کارگر وبلاگ نویس خبر داده است.
از سوی دیگر، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه پیگیری مرگ وبلاگنویس مسئله دقیق و حساسی است، مدعی شد: طبق اطلاعات اولیه آثار ضرب و شتم در بدن این فرد دیده نشده است.
ستار بهشتی طی مدتی که بازداشت شده بود، تحت شکنجه و ضرب و شتم قرار گرفت و ۴۱ زندانی سیاسی در شهادت نامه ی خود با تایید شکنجه این وبلاگ نویس آورده اند: وی در حضور افرادی در بند ۳۵۰ اظهار داشته که در مقر پلیس امنیت از سقف آویزان شده و درهمان حال مورد ضرب و شتم قرار گرفته است سپس پلیس دست و پاهای وی را به صندلی بسته و مجددا وی را مورد ضرب و شتم قرار داده است. درمواقعی دست های وی را با دستبند بصورت قپانی بسته و کتک می زدند و در مواقعی دیگر وی را بر روی زمین انداخته و با پوتین ضربه های شدیدی به سر و گردن وی وارد می کردند در ضمن این شکنجه ها، زشت ترین فحش های رکیک ناموسی نیز نثار وی می شده است و مکررأ تهدید میکردند که وی را می کشند. زمانی که ستار به بند ۳۵۰ آورده شد آثار شکنجه در تمام قسمت های مختلف بدنش مشهود بود و وی در شرایط کاملا دردناک و مجروحی قرار داشت. صورت وی زخمی، سر او متورم، مچ دست های او کبود شده بود و آثار آویزان شدنش از سقف روی مچ های او به چشم می خورد. در بخش هایی از بدن وی از جمله دور گردن، شکم و کمر وی آثار ضربه و کبودی دیده می شد.
در همین حال علاءالدین بروجردی گفت: پیگیری مرگ این وبلاگ نویس به کمیته امنیت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس واگذار شده است که ریاست آن بر عهده محمدرضا محسنی ثانی است و ساعت ۱۴ امروز ( دوشنبه ۲۲ آبان ماه) جلسهای برای پیگیری این موضوع در محل کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با حضور مسئولان ناجا برگزار میشود.
وی با بیان اینکه پیگیری این مسئله کار دقیق و حساسی است، تصریح کرد: در بررسی این موضوع باید مسئولان مربوطه حضور داشته باشند که در پایان جلسه، اطلاع رسانی درباره این موضوع انجام میشود.
سه شنبه هفته گذشته خواهر ستار بهشتی در گفت و گو با کلمه خبر داد نیروهای امنیتی با آنها تماس گرفته و گفته اند که قبر بخرند و برای تحویل جنازه ستار بهشتی مراجعه کنند.
اکنون شش روز از آن زمان می گذرد و در حالی که خانواده ستار بهشتی به جایی نامعلوم منتقل شده اند، نه امکان تماس با آنها وجود دارد و نه مسئولان و دستگاه های رسمی در این باره پاسخگو بوده اند. خبرهای غیر رسمی مبنی بر دفن پیکر او در قبرستان رباط کریم هم در اینترنت منتشر شده که مسئولان رسمی نه درباره آنها توضیحی ارائه داده اند و نه درباره سرنوشت کسی که با دست خود او را به زندان اوین برده اند و حالا می گویند جنازه اش تحویل خانواده شده است.
با توجه به اظهارات اولیه نمایندگان مجلس مبنی بر عدم گزارش ضرب و شتم و محدود کردن آن به یک بازداشتگاه محلی از یک سو و تاکید کوجک زاده بر ادامه سکوت برای حفظ ” آبروی نظام ” به نظر نمی رسد، اراده ای برای رسیدگی دقیق به پرونده این وبلاگ نویس وجود داشته باشد.
باید منتظر بود تا نتیجه رسیدگی به این پرونده عصر امروز، در کمیسیون امنیت ملی رسیدگی شود و همانطور که بروجردی اعلام کرده، در خصوص این جلسه اطلاع رسانی روشن صورت گیرد. این در حالی است که سخنگوی قوه قضاییه که قرار است در کمیسیون امنیت ملی پاسخگو باشد، عصر امروز یک نشست خبری دارد.