همسر مرحوم علیاشرف درویشیان، داستاننویس و پژوهشگر به خبرگزاری ایسنا از لغو مراسم یادبود او در روز جمعه ۱۰ آذر ماه خبر داد. شهناز داربیان به ایسنا گفت چند ساعت قبل از برگزاری مراسم یادبود علیاشرف درویشیان، از طرف یک نهاد با مدیریت ساختمان محل برگزاری مراسم تماس گرفته شده و گفتهاند نباید این مراسم برگزار شود.
همسر این نویسنده توضیح بیشتری درباره این تماس نداده و مشخص نیست از سوی چه نهادی و به چه علتی مراسم یادبود علی اشرف درویشیان لغو شده است.
طبق اعلام قبلی قرار بوده مراسم یادبود این نویسنده عصر جمعه ۱۰ آذر ماه در سالن اجتماعات یک برج مسکونی به نام «پاسارگاد» در شهرک قرب برگزار شود.
کانون نویسندگان ایران در صفحه فیسبوک خود با عنوان «خبر فوری» نوشته یک نهاد امنیتی طی تماس تلفنی با رییس هیات مدیره ساختمان خواسته تا مراسم برگزار نشود. کانون اشاره کرده که اطلاعات بیشتری در این باره ندارد.
چهار روز پیش از این، یک بار دیگر مراسم یادبود علیاشرف درویشیان بدون توضیح و علت مشخصی لغو شد. روز ششم آذر ماه قرار بود مراسمی برای یادبود او در دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر کرمانشاه برگزار شود که لغو شد. در آن روز خبر کوتاه از لغو مراسم با این توضیکه «هنوز علت لغو» اعلام نشده، منتشر شد.
علیاشرف درویشیان یکی از قدیمیترین اعضای کانون نویسندگان ایران بود و از شهریور ماه ۱۳۹۳ به همراه تعدادی دیگری عضو هیات مدیره کانون نویسندگان شد.
کانون نویسندگان ایران یک نهاد غیردولتی متشکل از نویسندگان، مترجمان، ویراستاران و بخشی از انجمن جهانی قلم است، این کانون در سال ۱۳۴۷ رسما با هدف تشکل یابی صنفی نویسندگان و مبارزه با سانسور اعلام موجودیت کرد، کانون نویسندگان و اعضای آن از ابتدای تشکیل و به ویژه طی دهه های ۶۰ و ۷۰ با درجات مختلف سرکوب، از سانسور و تعقیب قضایی گرفته تا قتل روبرو بودهاند. محمدجعفر پوینده و محمد مختاری از از جمله اعضای کانون نویسندگان بودهاند که در جریان قتلهای زنجیرهای توسط ماموران وزارت اطلاعات به قتل رسیدند. همچنین در سالهای اخیر دو عضو کانون نویسندگان به نامهای بکتاش آبتین و رضا خندان از سوی وزارت اطلاعات با اتهامات متعددی مواجه شدند.
علیاشرف درویشیان، نویسنده و پژوهشگر حوزه فرهنگ و ادبیات عامه به علت بیماری در تاریخ هشت آبان ۹۶ در سن ۷۶ سالگی درگذشت. او نویسنده کتابهای «بیستون»، «آبشوران»، «سلول ۱۸» و «هفت مرد، هفت داستان» است. مرحوم درویشیان حداقل سه کتاب نیز به نامهای «دانه و پیمانه»، «فرهنگ افسانههای مردم ایران» و «داستانهای محبوب من» با همکاری رضا خندان که در سال ۹۴ با اتهامات تبلیغ علیه نظام و انتشار نشریه غیرقانونی (نشریه داخلی کانون نویسندگان) مواجه بود، منتشر کرد.