از روز ۸ فروردین ماه سال جاری شهروندان عرب در اعتراض به “نادیده گرفته شدن” در رسانههای دولتی به عنوان قسمتی از سیاستهای “تبعیض آمیز و حذفی” حکومت ایران دست به اعتراض زدند که این اعتراضات بیش از یک هفته به طول انجامید. در پی این اعتراضات که بیشتر در شهرهای مختلف استان خوزستان به خصوص نواحی جنوبی آن گسترش یافت، نیروهای امنیتی و انتظامی جهت پایان دادن به تجمعات بسیاری از شهروندان عرب که تعدادشان صدها تن تخمین زده میشود را بازداشت کردند. علیرغم وعده های مقامات زمینه آزادی عمده این افراد فراهم نشده است کماکان تعدادی از نوجوانان در وضعیت نامعلومی در زندان به سر می برند و همینطور گزارشاتی از بدرفتاری و بعضا شکنجه بازداشت شدگان دریافت شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، تجمعات اعتراضی شهروندان عرب نسبت به یک برنامه تلویزیونی از روز ۸ فروردین مقابل ساختمان صدا وسیمای استان خوزستان آغاز شد.
تصاویر منتشر شده از این برنامه در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که عروسک نصب شده بر روی منطقه خوزستان، لباس عربی به تن ندارد و معترضان میگویند با توجه به جمعیت بالای عربهای خوزستان، این عروسک باید لباس محلی عربهای خوزستان را به تن میداشت.
فعالان عرب معتقدند این اقدام رسانهای، نژادپرستانه و توهین به عربهای خوزستان و نادیده گرفتن هویت آنان به شمار میرود. این اعتراضات به حدی پیش رفت که نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری نیز به رئیس صدا و سیما نامهای نوشته و خواهان عذرخواهی رسمی شد.
این اعتراضات از آن پس ادامه پیدا کرده است، تجمعهای اعتراضی نخست در اهواز آغاز شد و سپس به چند شهر دیگر نیز گسترش پیدا کرد.
معترضان در روزهای اول خواستار عذرخواهی صدا و سیما شدند ولی با گذشت چند روز و بیپاسخ ماندن این مطالبه، در شعارهای سر داده شده توسط معترضان، مطالبات دیگری نیز مطرح شد.
کاظم نسب الباجی، نماینده اهواز در مجلس، خبر بازداشت بیش از ۱۵۰ نفر در این اعتراضات را تایید کرده و از مقامهای امنیتی و قضایی خواسته است که آنها را آزاد کنند.
آقای الباجی در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفته بود: “کماکان منتظریم که همه بازداشتشدگان ظرف یکی، دو روز آزاد شوند. تاکنون حدود ۱۵۰ نفر از معترضان بازداشت شدهاند که انتظار داریم مسوولان امنیتی هرچه سریعتر دستور آزادی این شهروندان را صادر کنند.”
نماینده اهواز از معترضان دفاع کرده و گفته تجمعات آنان مدنی و مسالمتآمیز بود.
نماینده اهواز در مجلس ایران با انتقاد از رادیو و تلویزیون رسمی ایران گفته است: “متاسفانه صداوسیما با نگرشی منفی نسبت به این مردم، در یک برنامه تلویزیونی عملا نماد اعراب را حذف کرد.”
“این مردم میگویند ما ایرانی هستیم و ایران را دوست داریم. میگویند ما را هم ببینید.”
او همچنین از اینکه سازمان صداوسیما برای پخش برنامه جنجالی عذر نخواست، انتقاد کرده و گفته است به جای عذرخواهی “تعداد زیادی از جوانان را بازداشت کردند.”
چند روز پیش علی ساری، دیگر نماینده اهواز در مجلس ایران، گفت اعتراضها تنها به برنامه تلویزیونی نبوده، بلکه ریشه در تبعیض غیرقابل انکار علیه عربهای ایرانی دارد.
آقای ساری گفت: “این رفتار مختص صدا و سیما نیست. همین الان آموزش و پرورش ما اینگونه است، همین الان ادارات ما اینگونهاند، کم میبینید اداراتی را که به این تبعیضهای قومی دامن نزنند.”
در حالی نماینده اهواز تعداد بازداشت شدگان را ۱۵۰ تن اعلام کرده است که گزارشات فعالان عرب حاوی احراز هویت جمعیتی بیش از این تعداد است. منابع محلی تعداد بازداشت شدگان اخیر را حداقل ۴۰۰ تن اعلام کرده اند.
در طی بیش از یک هفته اعتراض مستمر شهروندان عرب، شهرهای اهواز به خصوص محلههای ملاشیه، کوی علوی و بازار مرکزی این شهر، شهرهای ماهشهر، عین دو، حمیدیه، کوت عبدالله، خرمشهر و آبادان شاهد حضور معترضان در خیابانها بودند.
نیروهای انتظامی، امنیتی و لباس شخصی برای متفرق کردن معترضان در موارد متعددی به آنها حمله کرده و گاها از گاز اشکآور نیز استفاده کردند.
در خلال درگیری بین نیروهای انتظامی-امنیتی و شهروندان معترض تعداد زیادی از شهروندان دستگیر یا زخمی شدند. گفته میشود افراد زیادی نیز تحت تعقیب قرار گرفتهاند.
از روز هاى اولیه اعتراضات تا کنون نیروهاى امنیتى بخصوص قرارگاه ابوالفضل العباس تابع اطلاعات سپاه اقدام به بازداشتهاى خودسرانه در منازل و خیابانها در مناطق مختلف کرده است.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در پاسخ به اینکه “آیا ریشهی این اتفاقات را تنها محدود به یک برنامهی تلویزیونی در صدا و سیما میداند یا خیر؟”، گفت: بالاخره انتقادی که داشتند نسبت به این موضوع بوده است؛ فعلا آنچه نسبت به آن اعتراض و انتقاد کردهاند همین عملکرد صداوسیما بود و اشتباهی که صورت گرفت.
اما افراد در تحلیل این اتفاق ممکن است به مسایل دیگری برسند. البته ممکن است که وقتی مینشینیم و در جلسات صحبت میکنیم، برخی از افراد هم، این موضوع که تبعیضی وجود دارد را بگویند و من هم نمیخواهم این موضوع را رد کنم و یا تایید کنم؛ اما آنچه در این چند روز به آن اعتراض شد همان برنامهی صدا و سیما بود.”
احسان قاضی زاده هاشمی از اعضای شورای نظارت بر سازمان صداوسیما درباره اعتراضات اخیر در خوزستان و محتوای برنامه کلاه قرمزی در ایام نوروز نیز گفته است: “در آن زمان بنده در سفر زیارتی کربلا بودم ولی پیگیریهایی با مسئولان صداوسیما به دلیل اتفاقات خوزستان ناشی از برنامه کلاه قرمزی داشتم که به دنبال آن تغییر و تحولاتی رخ داد. البته مسئولان استانی نیز پیگیری هایی را انجام دادند. مسئولان صداوسیما قول دادند که در برنامههای آتیشان فضا را تلطیف کنند.”
کریم دحیمی، فعال سیاسی و مدافع حقوق بشر که در حوزه جامعه عربهای ایران فعال است، در گفتوگو با گزارشگر هرانا در این رابطه گفت: “بازداشت شهروندان طی روزهای اعتراض و پس از آن نیز ادامه داشته و نیروهای امنیتی با مراجعه به منازل شهروندان اقدام به بازداشت تعداد زیادی از شهروندان کردهاند.”
آقای دحیمی در ادامه گفت: “طی روزهای اخیر بیش از ۳۰ نفر به اداره اطلاعات سپاه شادگان احضار شدند و پس از اخذ تعهد کتبی آزاد شدهاند”.
این فعال سیاسی اضافه کرد: “در اهواز نیز ۲۰ نفر به اداره اطلاعات سپاه احضار و پس از اخذ تعهد کتبی آزاد شدهاند.”
وی در ادامه افزود: “در این اعتراضات یک شاعر عرب به نام عبدالعال دورقى، توسط اداره اطلاعات اهواز بازداشت شده، نزدیکان گفتهاند که وی طی روز شنبه ۱۸ فروردین به دلیل وخامت وضعیت جسمی از بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز به بیمارستان سپیدار منتقل شده؛ آقای دورقی از بیماریهای مختلف تنفسی و قلبی رنج میبرد و پیش از این هم بارها احضار، بازداشت و زندانی شده است”.
آقای دحیمی، پیشتر نیز در گفتوگو با گزارشگر هرانا از بازداشت بیش از ۴۰۰ تن از زمان شروع این اعتراضات خبر داده بود و گفته بود که در بین بازداشت شدگان دهها دانش آموز ۱۱ الی ۱۶ ساله نیز به چشم میخورند”.
هرانا در گزارش قبلی خود با نگاهی به اعتراض گسترده شهروندان عرب، اسامی بازداشت شدگان و مجموعهای از ویدیوها این اعتراضات را منتشر کرده بود.
با تداوم بازداشت معترضان، برخی از اعضای خانواده این افراد نیز در روزهای اخیر با در دست گرفتن پلاکاردهایی و حضور در مقابل زندان خواستار آزادی فرزندان خود شدند.
خانواده های تجمع کننده علاوه بر زندان، مقابل استانداری و دفتر دو تن از نمایندگان مجلس نیز تجمع کردند که با تهدید از سوی ماموران نیروی انتظامی مواجه شدند.
این خانوادهها نامهای را به استانداری تحویل دادند که در بخشی از آن آمده است: “گروهی از فرزندان و بستگان ما در روزهای اخیر و بدون هیچ دلیلی در خانه یا محل کار و یا در جاهای دیگر دستگیر و بازداشت شدند. با توجه به اینکه در مراجعه ما خانوادهها به دادگاه انقلاب هیچ کس پاسخگو نبوده است. لذا از جنابعالی درخواست میشود تا جهت رفع این مشکل بزرگ و آزادی افراد بیگناه و انجام مراحل قانونی، رسیدگی به پروندهها و پاسخگویی به خانواده اقدام شود”.
آقای دحیمی در گفتگوی پیشین خود با هرانا درباره شعارها و خواستههای معترضان گفته بود: “انتقال آب از سرشاخههای کارون، توقف روند تخریب محیط زیست، تغییر نگاه امنیتی حاکم بر استان، متوقف شدن روند دستگیری و زندان کنشگران عرب، متوقف شدن تغییر بافت جمعیتی، حق تحصیل به زبان مادری، مشکلات بیکاری، استخدامهای غیربومی، حقوق معوقه کارگران، تاسیس روزنامه و رسانههای مستقل به زبان عربی از جمله مطالباتی است که از سوی معترضان مطرح شده است.
معترضان در تجمعات اخیر با سر دادن شعارهایی مانند “زندانیان سیاسی را آزاد کنید”، “سازمانهای بینالمللی به داد مردم خوزستان برسند”، “ما ذلت را نمىپذیریم”، “جانم فداى اهواز”، “اهواز عشق من است”، “ما اینجا هستیم اینجا سرزمین آبا و اجدادی ما است”، “من عرب هستم” و “اهواز را نمیدهیم” به سیاستهای صدا و سیما واکنش نشان دادند.
وی در ادامه افزود: “بسیاری از شاعران، فعالان سیاسی و مدنی که پیشتر سابقه بازداشت داشتهاند نیز در شهرهای مختلف بازداشت شدهاند. از میان بازداشت شدگان سعد نواصرى، محمد جلیل و اسد نواصرى از جمله افرادی هستند که به صورت زخمی بازداشت شدهاند و نیازمند رسیدگی پزشکی هستند.”
منابع محلی گزارش دادند در میان بازداشت شدگان، نعیم حمیدی، مدیر مسئول سایت عصر ما نیز قرار داشته که روز شنبه مورخ ۱۸ فروردین ماه آزاد شده است. آقای حمیدی پیش از این نیز دارای پروندهای مفتوح به دلیل انتقاد از عملکرد مقامات محلی بود. این روزنامه نگار در طی حوادث اخیر با شکایت مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان و فرماندار اهواز به دلیل نشر مطالبی در رابطه با اعتراضات مناطق عرب نشین احضار و سپس بازداشت شده بود.
خدیجه نیسی، عایشه نیسی (دانشجوی رشته زبان انگلیسی در دانشگاه پیام نور اهواز)، خالدیه طرفی، لیلا بروایه، عزت کعبی و نادیا محمدی پور (حمیدی) نیز شش تن از زنان بازداشت شده هستند که هویت آنان احراز شده است.
لازم به ذکر است بنا بر برخی گزارشات در این اعتراضات بیش از ۵۰ دانش آموز دوره دبیرستان و راهنمایی بازداشت شدند هر چند تا زمان تنظیم این گزارش اسامی تنها ۶ تن از آنان که زیر ۱۸ سال هستند مشخص شده است.
از میان صدها بازداشت شده تاکنون صرفا گزارش آزادی ۵ تن از آنان تایید شده است. از جمله سعید نعمتى توانخواه ذهنى-حرکتی و حسن بوعذار.
یکی از وکلای دادگستری که وکالت تعدادی از بازداشت شدگان را برعهده دارد در این رابطه توضیح داد “براى بعضى از بازداشت شدگان قرار وثیقه بین ۲۵۰ میلیون تا ۴۰۰ میلیون تومان صادر شده است اما تاکنون این قرارها اجرایی نشده است یعنی قرارها به مرحله کارشناسی ملک و قبول وثیقه نرسیده است.”
وضعیت نامعلوم بازداشت شدگان و چشم انداز پرابهام آزادی آنها در حالی است که گفته میشود بصورت روزمره تعدادی از بازداشت شدگان بخصوص از محل زندان شیبان اهواز به نهادهای امنیتی از جمله بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران برده می شوند و در آن محل مورد بازجویی قرار می گیرند. بازجویی هایی که توام با بدرفتاری و فشار است.
در همین رابطه گزارش شده است یکی از زندانیان به نام سجاد سواری فرزند اذیاب (متاهل و ۳۲ ساله) از اهالی کوی علوی که توسط قرارگاه ابوالفضل العباس وابسته به سپاه پاسداران مورد بازداشت و بازجویی قرار گرفته بود در ایام بازداشت دچار شکستگی دنده های قفسه سینه شده است. منابع نزدیک به این زندانی بر وقوع این آسیب در پی شرایط بازداشت و بازجویی تاکید کرده اند اما کماکان جزییات بدرفتاری مورد اشاره روشن نیست.
لیست اسامی بازداشت شدگانی که تا زمان تنظیم این گزارش هویت آنان احراز شده است به قرار ذیل است
۱. خدیجه نیسی – اهل محله شعیبیه – بازداشت شده در ۹ فروردین – محل بازداشت: بازار مرکزی اهواز
۲. عایشه نیسی – ۱۹ ساله اهل محله شعیبیه – بازداشت شده در ۹ فروردین – محل بازداشت: بازار مرکزی اهواز
۳. محمود بیت سیاح – اهل محله آخر آسفالت – بازداشت شده در ۹ فروردین – محل بازداشت: بازار مرکزی اهواز
۴. خالد مهاوی – اهل محله آخر آسفالت – بازداشت شده در ۹ فروردین – محل بازداشت: بازار مرکزی اهواز
۵. منصور تمیمی – اهل کوی سیاحی – بازداشت شده در ۱۰ فروردین – محل بازداشت: محله کیان پارس اهواز
۶. وسام سواری – ۱۹ ساله اهل محله سپیدار – بازداشت شده در ۱۰ فروردین – محل بازداشت: اهواز
۷. شهاب نعامی – اهل زویه – بازداشت شده در ۱۰ فروردین – محل بازداشت: اهواز
۸. حسن کتانی – اهل زویه – بازداشت شده در ۱۰ فروردین – محل بازداشت: اهواز
۹. علی خسرچی – ۲۳ ساله – بازداشت شده در ۱۰ فروردین – محل بازداشت: بازار عبدالحمید اهواز
۱۰. عدنان بیانات سکینی – ۳۷ ساله اهل کوی علوی – بازداشت شده در ۱۲ فروردین – محل بازداشت: اهواز
۱۱. جمعه سواری – ۳۲ ساله اهل کوی علوی – بازداشت شده در ۱۲ فروردین – محل بازداشت: اهواز
۱۲. سوری ثعالبی (سواری) – ۴۷ ساله اهل کوی علوی – بازداشت شده در ۱۲ فروردین – محل بازداشت: اهواز
۱۳. کاظم طرفی – ۴۰ ساله اهل کوی گلستان – بازداشت شده در ۱۲ فروردین – محل بازداشت: اهواز
۱۴. نعیم حمیدی ، روزنامه نگار، – محل بازداشت: اهواز
۱۵. عدنان خسرچی بازداشت شده در ۱۰ فروردین – محل بازداشت: شهر کوت عبدالله
۱۶. سعد نواصری بازداشت شده در ۱۰ فروردین – محل بازداشت: شهر کوت عبدالله
۱۷. محمد حزبیان – ۳۶ ساله – بازداشت شده در ۱۰ فروردین – محل بازداشت: شهر کوت عبدالله
۱۸. محمد جلیل کنون – بازداشت شده در ۱۰ فروردین – محل بازداشت: شهر کوت عبدالله
۱۹. اسد نواصری بازداشت شده در ۹ فروردین – محل بازداشت: شهر کوت عبدالله
۲۰. سجاد جامعی – ۲۵ ساله – بازداشت شده در ۱۲ فروردین – محل بازداشت: شهر کوت عبدالله
۲۱. محمد فتلاوی – ۲۷ ساله – بازداشت شده در ۱۲ فروردین – محل بازداشت: شهر کوت عبدالله
۲۲. صلاح بغلانی – اهل کوی سلیچ – بازداشت شده در ۱۱ فروردین – محل بازداشت: آبادان
۲۳. علی بغلانی – اهل کوی سلیچ – بازداشت شده در ۱۱ فروردین – محل بازداشت: آبادان
۲۴. علی جنادله – ۲۲ ساله اهل کوی بورده – بازداشت شده در ۱۰ فروردین – محل بازداشت: آبادان
۲۵. فواد حردانی – محل بازداشت: شهر ماهشهر
۲۶. فاضل البوصبیح – محل بازداشت: شهر ماهشهر
۲۷. حسین البوصبیح – محل بازداشت: شهر ماهشهر
۲۸. ابراهیم آل بوعلی – محل بازداشت: شهر ماهشهر
۲۹. فاضل عوادی – محل بازداشت: شهر ماهشهر
۳۰. محمد البوغبیش (البوبدر) – محل بازداشت: شهر ماهشهر
۳۱. ستار آل بوصبیح – محل بازداشت: شهر ماهشهر
۳۲. پیروز آل بوصبیح – محل بازداشت: شهر ماهشهر
۳۳. حمید البوغبیش (زبیدی) – محل بازداشت: شهر ماهشهر
۳۴. رضا البوغبیش – محل بازداشت: شهر ماهشهر
۳۵. مهدی آلبوغبیش – محل بازداشت: شهر ماهشهر
۳۶. سعید سوارى، بازداشت شده در ۱۴ فروردین- محل بازداشت: شهر اهواز
۳۷. محمد بیانات بنی سکینی، ۱۷ ساله، بازداشت شده در ۱۶ فروردین- محل بازداشت: شهر اهواز
۳۸. ماجد زهیری، بازداشت شده در ۱۶ فروردین- محل بازداشت: شهر اهواز
۳۹. خالدیه طرفى، فرزند حمید العاصى، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر اهواز
۴۰. على عبیات، فرزند سمیچ، بازداشت شده در ۱۶ فروردین- محل بازداشت: شهر اهواز
۴۱. مصطفى سوارى، بازداشت شده در ۱۶ فروردین- محل بازداشت: شهر اهواز
۴۲. سجاد سواری، فرزند اذیاب، ۳۲ ساله، بازداشت شده در ۱۶ فروردین- محل بازداشت: شهر اهواز
۴۳. عبدالعال دورقى، شاعر ۵۰ ساله، بازداشت شده در ۱۶ فروردین، به زندان مرکزی اهواز منتقل شده است – محل بازداشت: شهر اهواز
۴۴. صادق سواری، بازداشت شده در ۱۳ فروردین- محل بازداشت: شهر اهواز
۴۵. قاسم اهوازى، بازداشت شده در ۱۸ فروردین- محل بازداشت: شهر اهواز
۴۶. نادر آل بوغبیش، بازداشت شده در ۱۷ فروردین- محل بازداشت: شهر ماهشهر
۴۷. سلمان عبیات، بازداشت شده در روزهای اول اعتراضات- محل بازداشت: شهر حمیدیه
۴۸. على عبیداوى، فرزند طالب، بازداشت شده در ۱۱ فروردین- محل بازداشت: شهر حمیدیه
۴۹. على عبیداوى، فرزند ورور، بازداشت شده در ۱۱ فروردین- محل بازداشت: شهر حمیدیه
۵۰. نجم سوارى، بازداشت شده در ۱۲ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۵۱. سید فلاح موسوی، ۲۳ ساله، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۵۲. میثم علوانی، ۱۹ ساله، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۵۳. عاشور سواری، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۵۴. عارف سواری، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۵۵. علی سواعدی، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۵۶. حمود سواعدی، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۵۷. ماجد سواعدی، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۵۸. عباس سواعدی، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۵۹. علی دحیمی، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۶۰. جمیل دحیمی، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۶۱. سمعت دحیمی، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۶۲. جاسم علوانی، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۶۳. علی علوانی، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۶۴. ماجد زهیری، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۶۵. ایوب زهیری، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۶۶. سید عادل موسوی، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۶۷. مجید نیسی، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۶۸. جواد نیسی، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۶۹. جاسم سوارى، بازداشت شده در ۱۵ فروردین- محل بازداشت: شهر عین دو
۷۰. سید رضا موسوی، ۲۵ ساله، بازداشت شده در ۱۷ فروردین – محل بازداشت: محله ملاشیه شهراهواز
۷۱. علی بدوی،۲۰ ساله، بازداشت شده در ۱۷ فروردین – محل بازداشت: محله ملاشیه شهراهواز
۷۲. عباس سیلاوی، ۲۳ ساله، بازداشت شده در ۱۷ فروردین – محل بازداشت: محله ملاشیه شهراهواز
۷۳. حسین خسرجى، ۱۹ ساله، بازداشت شده در ۱۷ فروردین – محل بازداشت: محله ملاشیه شهراهواز
۷۴. محمد حیاوی، ۲۲ ساله، بازداشت شده در ۱۷ فروردین – محل بازداشت: محله ملاشیه شهراهواز
۷۵. رضا زویدات، ۲۶ ساله، بازداشت شده در ۱۷ فروردین – محل بازداشت: محله ملاشیه شهراهواز
۷۶. میثم خسرجى، ۲۸ ساله، بازداشت شده در ۱۷ فروردین – محل بازداشت: محله ملاشیه شهراهواز
۷۷. جواد کروشاوی، بازداشت شده در ۱۷ فروردین – محل بازداشت: محله ملاشیه شهراهواز
۷۸. حسین نیسی، بازداشت شده در ۱۷ فروردین – محل بازداشت: شهر سوسنگرد
۷۹. موسی خالدی، اهل رامشیر، بازداشت شده در ۱۶ فروردین- محل بازداشت: شهر رامشیر
۸۰. ناصر مزرعه – اهل شهر ابوحمیظه – بازداشت شده در ۲۰ فروردین ۱۳۹۷
۸۱. هادی جلالی – اهل شهر سوسنگرد – بازداشت شده در ۲۰ فروردین ۱۳۹۷
۸۲. حسین استعداد(سعیدى) – ۲۴ ساله اهل شهر سوسنگرد – بازداشت شده در ۲۰ فروردین۱۳۹۷
۸۳. توفیق فلاحیه – اهل شهر سوسنگرد – بازداشت شده در ۲۱ فروردین ۱۳۹۷
۸۴. خالد طرفى – اهل کوت عبدالله – بازداشت شده در ۱۰ فروردین ۱۳۹۷
۸۵. حمید حیدرى – ۲۹ ساله اهل منطقه کیان شهر اهواز – بازداشت شده در ۱۹ فروردین ۱۳۹۷
۸۶. سعید سالمى – ۴۰ ساله اهل شهر اهواز – بازداشت شده در ۱۶ فروردین ۱۳۹۷
۸۷. امیر باوى – ۱۶ ساله اهل کوت عبدالله – بازداشت شده در ۱۰ فروردین ۱۳۹۷
۸۸. عباس منابى – ۳۲ ساله اهل کوى علوى شهر اهواز – بازداشت شده در ۲۱ فروردین ۱۳۹۷
۸۹. احمد حمیداوی – اهل کوت عبدالله – بازداشت شده در ۱۰ فروردین ۱۳۹۷
۹۰. احمد حیدری – ۲۶ ساله اهل کوى علوى – بازداشت شده در ۹ فروردین ۱۳۹۷
۹۱. قاسم دحیمی – ۲۴ ساله اهل روستاى شط العباس دشت آزادگان – بازداشت شده در ۲۱ فروردین ۱۳۹۷
۹۲. احمد عبیداوى، فرزند شنان – اهل شهر حمیدیه – بازداشت شده در ۱۵ فروردین ۱۳۹۷
۹۳. مصطفى عبیات، فرزند عبدالنبى – از اهالى شهر حمیدیه – بازداشت شده در ۱۵ فروردین ۱۳۹۷
۹۴. عباس ساعدى – اهل شهر حمیدیه – بازداشت شده در ۱۵ فروردین ۱۳۹۷
۹۵. جمال نزال عبیات – اهل شهر حمیدیه – بازداشت شده در ۱۵ فروردین ۱۳۹۷
۹۶. عباس نزال عبیات – اهل شهر حمیدیه – بازداشت شده در ۱۵ فروردین ۱۳۹۷
۹۷. مرتضى منصورى، فرزند عبدالله – ۱۵ ساله اهل منطقه ملاشیه در شهر اهواز – بازداشت شده در ۱۷ فروردین ۱۳۹۷
۹۸. لیلا بروایه – شهروند عرب ساکن شهر تهران – بازداشت شده در ۱۶ فروردین ۱۳۹۷
۹۹. هادى عفراوى – اهل کوى علوى شهر اهواز – بازداشت شده در ۲۲ فروردین ۱۳۹۷
۱۰۰. عباس حیدرى – ۱۸ ساله اهل کوى علوى شهر اهواز – بازداشت شده در ۱۵ فروردین ۱۳۹۷
۱۰۱. رسول بترانی – ۲۸ ساله اهل اهواز – بازداشت شده در ۲۲ فروردین ۱۳۹۷
۱۰۲. صادق بترانی – ۲۹ ساله اهل اهواز – بازداشت شده در ۲۲ فروردین ۱۳۹۷
۱۰۳. نوح بترانی – ۱۶ ساله – بازداشت شده در روزهای اخیر – منتقل شده به زندان فجر اهواز – محل بازداشت: شهر اهواز
۱۰۴. علی سواری، فرزند حتوت – ۴۵ ساله اهل کوی علوبی اهواز – بازداشت شده در ۲۵ فروردین ۱۳۹۷
۱۰۵. رزاق سواری – ۱۳ ساله، فرزند علی سواری، اهل کوی علوی اهواز – بازاداشت شده در ۲۵ فروردین ۱۳۹۷، وی همراه با پدرش “علی سواری” توسط قرارگاه ابوالفضل تابع اطلاعات سپاه بازداشت شده است.
۱۰۶. سرتیپ سواری – اهل کوی علوی اهواز – بازداشت شده در ۲۵ فروردین ۱۳۹۷
۱۰۷. میلاد سواری – اهل کوی علوی اهواز – بازداشت شده در ۲۴ فروردین ۱۳۹۷
۱۰۸. محمد حمادی، فرزند صاحب – ۱۷ ساله اهل کوی علوی اهواز – بازداشت شده در ۲۴ فروردین ۱۳۹۷
۱۰۹. حبش سواری، فرزند غازی – ۲۱ ساله اهل کوی علوی اهواز – بازداشت شده در ۲۴ فروردین ۱۳۹۷
۱۱۰. حسن بوعذار، فرزند کاظم – ۳۶ ساله اهل ملاشیه – بازداشت شده در ۱۴ فروردین ۱۳۹۷، آزاد شده در ۲ اردیبهشت ۹۷
۱۱۱. عبدالله زرگانی – ۲۹ ساله اهل کوی خشایار – بازداشت شده در ۱۴ فروردین ۱۳۹۷
۱۱۲. حسین باوى
۱۱۳. عبدالله باوى
۱۱۴. یوسف زرگانى
۱۱۵. ولید سوارى فرزند سودى
۱۱۶. على محمدپور
۱۱۷. رضا فریسات
۱۱۸. فرید ناصرى
۱۱۹. هادى جلالى
۱۲۰. علیرضا شریفى
۱۲۱. عباس عبیات
۱۲۲. سید صالح طالقانى
۱۲۳. صادق فرادى پور
۱۲۴. صلاح مزرعه
۱۲۵. حمید سوارى
۱۲۶. على سلیمانى
۱۲۷. تیمور زاکرى
۱۲۸. مصطفى ناصرى
۱۲۹. حسین ناصرى
۱۳۰. محمد ابو الفتحی
۱۳۱. عقیل علوانى زاده
۱۳۲. موسى سوارى
۱۳۳. علیرضا معربى
۱۳۴. سعید نعمتى، اهل ملاشیه در جنوب غربى اهواز، ناشنوا و دارای معلولیت ذهنى، که پس از تودیع وثیقه در تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ آزاد شد.
۱۳۵. حافظ عبد کنعانی، ۳۱ ساله، از اهالى کوى پردیس ۲ شهر اهواز، بازداشت شده در ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ توسط قرارگاه ابوالفضلالعباس اطلاعات سپاه.
۱۳۶. شیخ فائز مندائى (صابئى)، اهل سوسنگرد، بازداشت شده در محل کار در ۲۸ فروردین ۱۳۹۷، توسط قرارگاه ابوالفضل تابع اطلاعات سپاه در سوسنگرد.
۱۳۷. مهدی عبیات، ۱۵ ساله، از اهالى شهر حمیدیه غرب شهر اهواز، طی هفته گذشته به دلیل فعالیت در فضاى مجازى در رابطه با اعتراضات بازداشت شد.
۱۳۸. عادل حمودى
۱۳۹. عباس حویزاوى، شاعر
۱۴۰. مصطفى حسین سوارى
۱۴۱. زامل حیدرى، فرزند جابر
۱۴۲. حسین عتابى، فرزند علی
۱۴۳. ناهى شریفى
۱۴۴. جمال شریفى
۱۴۵. سجاد زهیرى
۱۴۶. ناجى زهیرى
۱۴۷. حسین منبوهى
۱۴۸. ماجد سوارى، فرزند اسماعیل
۱۴۹. سید ریحان موسوى
۱۵۰. مسعود ناصرى، فرزند فاخر
۱۵۱. محمود البوحمدى
۱۵۲. مهدى حیدرى، فرزند محمد، ۱۴ ساله، از اهالى کوى علوى اهواز، بازداشت شده در ۱۵ فروردین ۱۳۹۷، منتقل شده به زندان فجر اهواز (کانون نوجوانان).
۱۵۳. عباس (مسعود) حردانى، ۲۵ ساله، از اهالى کوى گلستان شهر اهواز، بازداشت شده در ۱۴ فروردین ۱۳۹۷
۱۵۴. سعید فاخر نسب، متولد ۱۳۴۳، ساکن کمپلو اهواز، فعال فرهنگی عرب، معلم و بازنشسته آموزش و پرورش و رئیس سابق اداره آموزش و پرورش شهر شادگان، بازداشت شده در ۳۰ فروردین ۱۳۹۷، توسط اداره اطلاعات اهواز.
۱۵۵. خزعل شریفى، ۲۴ ساله، از اهالى عین دو، بازداشت شده در ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، توسط قرارگاه ابو الفضل العباس اطلاعات سپاه بازداشت شد
۱۵۶. عزت کعبی، متاهل، بیش از بیست روز پیش توسط اداره اطلاعات اهواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
۱۵۷. نادیا محمدی پور (حمیدی)، متاهل، ساکنان خیابان ۱۲ کوی آسیه آباد اهواز، بیش از بیست روز پیش توسط اداره اطلاعات اهواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.