۱۵۵ شاخه گل و ۲۰ هزار امضا برای آزادی نازنین زاغری

سه شنبه, 13ام فروردین, 1398
اندازه قلم متن

دوستان و خانواده نازنین زاغری به مناسبت روز مادر با اجتماع در برابر سفارت ایران در بریتانیا ۱۵۵ شاخه گل را در این مکان قرار دادند. فراخوان برای آزادی زاغری با ۲۰هزار امضا نیز در همین مکان قرار گرفت.

نازنین زاغری، شهروند ایرانی- بریتانیایی از ۱۵۵ هفته پیش در ایران در زندان است و ۱۵۵ شاخه گلی که روز یکشنبه ۱۱ فروردین (۳۱ مارس) دوستان و خانواده او در برابر سفارت ایران در بریتانیا گذاشتند اشاره‌ای به این زمان بود.

علاوه بر گل‌ها، کارتی حاوی  فراخوان برای آزادی نازنین زاغری که به امضای  ۲۰ هزار نفر رسیده است نیز در مقابل پله‌های سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن قرار گرفت. کارزار تهیه این کارت و امضای آن را سازمان عفو بین‌الملل سازماندهی کرده بود.

View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter

Amnesty Iran@AmnestyIran

تجمع فعالان عفو بین‌الملل و درخواست آزادی نازنین زاغری در «روز مادر» برابر سفارت ایران در لندن.
بیش از ۲۰ هزار نفر کارت‌های تبریک «روز مادر» برای نازنین زاغری را امضا کرده‌اند.https://www.amnesty.org.uk/actions/sign-mothers-day-card-nazanin …۲۳۵:۰۵ PM – Mar 31, 2019See Amnesty Iran’s other TweetsTwitter Ads info and privacy

حمید بعیدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بریتانیا به خواست رتکلیف و همراهان او واکنش مستقیمی نشان نداد، ولی با انتشار عکسی از این افراد  در توئیت خود، این حرکت  را “معرکه گیری” و “جنگ رسانه‌ای” علیه حکومت ایران توصیف کرد. بعیدی نوشت: «همین الان راتکلیف همسر خانم زاغری در ائتلاف با عفو بین الملل در حالیکه حمایت مردمی از آنها نشده است، همراه چند نفر جلوی سفارت کشورمان معرکه گرفته‌اند. اما حضور پر رنگ رسانهها با امکانات ضبط مستقیم آنها بخوبی نشان میدهد هدف چیست.»

Hamid Baeidinejad@baeidinejad · Mar 31, 2019Replying to @baeidinejad

بر اساس آخرین نظرخواهی انجام گرفته توسط موسسات خارجی، اعتماد مردم به این رسانه های فارسی زبان تا حد زیادی کاهش یافته است.مردم مطمئن شده اند که سیاست این رسانه هادر پوشش اخبار ایران همگی بر ایجاد شکاف میان مردم و‌مسئولین و اثبات ناکارآمدی نظام برای تامین هدف تغییر نظام استوار است.

Hamid Baeidinejad@baeidinejad

جنگ رسانه ای علیه ایران واقعیتی غیرقابل انکار است. همین الان راتکلیف همسر خانم زاغری در ائتلاف با عفو بین الملل در حالیکه حمایت مردمی از آنها نشده است، همراه چند نفر جلوی سفارت کشورمان معرکه گرفته اند. اما حضور پر رنگ رسانه ها با امکانات ضبط مستقیم آنها بخوبی نشان میدهد هدف چیست. pic.twitter.com/W2sEB1djAc۱۲۳۱:۱۰ PM – Mar 31, 2019Twitter Ads info and privacy

View image on Twitter

۲۷ people are talking about this

حضور توام با گل و فراخوان برای آزادی زاغری در برابر سفارت ایران در لندن چند روز پیش از سومین سالگرد بازداشت او صورت گرفت.

نازنین زاغری یکی از مدیران پروژه خیریه بنیاد توماس رویترز است. او در فروردین سال ۱۳۹۵  به هنگام بازگشت از ایران در فرودگاه امام خمینی بازداشت شد. نازنین زاغری همراه دختر خود برای دیدار خانوادگی به ایران سفر کرده بود.

زاغری در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهام “جاسوسی” و “اقدام علیه امنیت کشور”  به پنج سال زندان محکوم شده است. خانم زاغری و خانواده او، دولت بریتانیا و موسسه رویترز این اتهامات را بی‌اساس خوانده‌اند.

نازنین زاغری شهروند دوتابعیتی ایران و بریتانیاست اما حکومت ایران تابعیت مضاعف را به رسمیت نمیشناسد و مقام‌های قوه قضائیه می‌گویند که خانم زاغری را مطابق قوانین ایران دادگاهی و زندان کرده‌اند.

زاغری اخیراَ اجازه پیدا کرده که هفته‌ای دو بار با گابریلا، دختر چهارساله‌اش ملاقات کند.

ریچارد رتکلیف درباره وضعیت سلامتی همسرش در زندان ابراز نگرانی کرده است. او  گفته که حال نازنین  رو به وخامت گذاشته و او از افسردگی و حملات عصبی رنج می‌برد.

اواسط اسفند گذشته دولت بریتانیا از اعلام “حمایت دیپلماتیک” از شهروند ایرانی-بریتانیایی زندانی در ایران خبر داد.  جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرده است که گرچه از این اقدام نمی‌توان انتظار معجزه داشت، اما این تصمیم می‌تواند کمکی به پرونده نازنین زاغری باشد.

در آن هنگام نیز سفیر ایران در بریتانیا واکنشی خشم‌آلود به این اقدام دولت بریتانیا نشان داد. بعیدی‌نژاد حمایت دیپلماتیک از نازنین زاغری را مغایر با قوانین بین‌الملل دانست و در توئیت خود نوشت که چنین چیزی تنها در مورد حمایت از شهروندان یک کشور ممکن است. به سخن دیگر جمهوری اسلامی دوتابعیتی بودن نازنین زاغری را به‌رسمیت نمی‌شناسد.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.