شناسایی نزدیک به ۴۰ هزار مبتلای جدید به کرونا و ۵۰۸ قربانی دیگر در ایران، اصرار روحانیون به برگزاری عزاداری محرم، رئیس سازمان غذا و دارو: از ما خواستند برای واردات سرم اقدام نکنیم

سه شنبه, 19ام مرداد, 1400
اندازه قلم متن

وزارت بهداشت ایران روز سه‌شنبه از شناسایی نزدیک به ۴۰ هزار مبتلای جدید به ویروس کرونا و مرگ بیش از ۵۰۰ نفر در اثر ابتلا به کووید ۱۹ خبر داد.

خبرگزاری ایسنا نوشت: «از دیروز تا امروز ۱۹ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۹ هزار و ۱۳۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۶۳۶ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۲۳۸ هزار و ۶۷۶ نفر رسید.»

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۰۸ بیمار کووید ۱۹ نیز جان خود را از دست دادند و به این ترتیب مجموع جان‌باختگان این بیماری در ایران به ۹۵ هزار و ۱۱۱ نفر رسید.

اعلام روزانه آمار مبتلایان و قربانیان کووید ۱۹ در حالی رخ می‌دهد که به گفته بسیاری از کارشناسان و همین طور مقامات جمهوری اسلامی آمار درست دست‌کم سه یا چهار برابر این ارقام است.

روز دوشنبه، ۱۸ مردادماه، به‌ فاصله یک روز، رکورد آمار رسمی مرگ‌ و میر ناشی از کرونا و نیز آمار مبتلایان به این ویروس در ایران باز هم شکست و به ۵۸۸ قربانی و نزدیک به ۴۱ هزار مبتلا رسید.

روز یک‌شنبه گذشته آمار رسمی جان‌باختگان ۵۲۴ نفر و موارد جدید ابتلا حدود ۴۰ هزار نفر اعلام شده بود.

افت اندک در آمار رسمی کرونا در روز سه‌شنبه در حالی گزارش می‌شود که در همین روز ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، با تاکید بر نقش فقدان واکسن در شرایط بحرانی جدید کرونا در کشور هشدار داد که آمار مرگ و میر حتی بدون برگزاری مراسم مذهبی «تا یک ماه و نیم دیگر» صعودی خواهد بود.

از: رادیو فردا

*****

رئیس سازمان غذا و دارو: از ما خواستند برای واردات سرم اقدام نکنیم

خرید و واردات سرم همچنان در هاله‌‌ای از ابهام است؛ ممانعت مجلس یا اهمال وزارت بهداشت؟

رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید کمبود سرم تزریقی در کشور پیش‌بینی شده بود و به همین دلیل این سازمان قصد داشته است سرم وارد کند اما تولیدکنندگان به مجلس اعتراض کرده و مانع از واردات سرم تزریقی شده‌اند. سخنگوی سازمان غذا و دارو پیش‌تر هم گفته بود برای خرید واکسن به موقع اقدام شد اما کشور فروشنده اجازه صدور محموله را صادر نکرد.

کمبود سرم تزریقی در هفته‌های اخیر برای بسیاری از بیماران مشکلات جدی ایجاد کرده است. به‌ طوری‌ که بسیاری از نزدیکان بیماران برای پیدا کردن یک سرم مجبور شدند به داروخانه‌های مختلفی سر بزنند. پس از اینکه کمبود سرم در مراکز درمانی و داروخانه‌ها خبرساز شد و در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بازتابی گسترده‌ یافت، حیدر محمدی، مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و داروی ایران، به خبرگزاری ایسنا گفت که کمبود سرم به دلیل بازسازی خط تولید یکی از سرم‌سازان به وجود آمده است. او قول داد که سایر سرم‌سازان کمبود سرم در کشور را جبران خواهند کرد.

چند روز پس از اعلام این خبر، نه‌تنها مشکل کمبود سرم در کشور حل نشد، بلکه کار به جایی رسید که سرم‌های نمکی فقط در اختیار بیمارستان‌ها قرار گرفت و از توزیع آن در داروخانه‌ها خودداری شد. این در حالی است که به دلیل تکمیل ظرفیت بیمارستان‌ها، بسیاری از بیماران در خانه تحت درمان‌اند و به سرم نیاز دارند. وقتی‌ دامنه انتقاد‌ها بالا گرفت، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، اعلام کرد که کمبود سرم از قبل پیش‌بینی شده‌ بود.

جهانپور روز سه‌شنبه به خبرگزاری فارس گفت که این سازمان از مدتی قبل برای خرید و واردات سرم اقدام کرده بود اما به دلیل «گرفتاری شدید» کشور فروشنده از صدور این محموله‌ها ممانعت شده است. سخنگوی سازمان غذا و دارو از کشور فروشنده نام نبرد اما اعلام کرد که به دستور وزیر بهداشت، ظرف ۴۸ ساعت سرم موردنیاز خریداری  و به کشور وارد می‌شود.

اقدام سازمان غذا و دارو برای خرید سرم در زمانی صورت گرفت که کمبود آن دردسرهای زیادی برای بیماران ایجاد کرده بود و از نظر آنان اقدام دیرهنگام وزارت بهداشت حکم نوشدارو پس از مرگ سهراب را داشت. با این همه، گفته‌های اخیر محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو، از واقعیت تلخ دیگری پرده برمی‌دارد.

محمدرضا شانه‌ساز اعلام کرده است که این سازمان سال گذشته (۱۳۹۹) کمبود سرم در کشور را پیش‌بینی کرده بود؛ اما تولیدکننده‌ها به مجلس اعتراض کردند که سازمان غذا و دارو می‌خواهد سرم وارد کند. به گزارش خبرگزاری ایسنا، در سال ۱۳۹۹ پس از اینکه یکی از شرکت‌های بزرگ تولید‌کننده سرم اعلام کرد که تولیدش متوقف می‌شود، سازمان غذا و دارو برای واردات سرم برنامه‌ریزی کرد اما به گفته محمدرضا شانه‌ساز، تولیدکننده‌ها به مجلس نامه نوشتند و «تعهد» کردند که سرم موردنیاز را تامین کنند.

رئیس سازمان غذا دارو با بیان اینکه از این سازمان خواسته شد برای واردات سرم اقدام نکند، گفت: «اگر بر اساس برنامه‌ریزی خودمان پیش می‌رفتیم، اکنون مشکلی برای سرم نداشتیم.»

رئیس سازمان غذا و دارو به مقام‌هایی که از این سازمان خواسته‌اند سرم وارد نکند، هیچ اشاره‌ای نکرده است اما اگر گفته‌های او مبنی بر ممانعت از واردات سرم درست باشد، مرجعی که این دستور را صادر کرده است، نمایندگانی که موضوع را دقیق بررسی نکردند و تولیدکنندگانی که مانع از واردات واکسن شدند اما نتوانستند به تعهد خود عمل کنند همه در مشکلاتی که برای بیماران ایجاد شد، مسئول‌اند.

در این میان، تناقض گفته‌های رئیس سازمان غذا و دارو و کیانوش جهانپور را هم نمی‌توان نادیده گرفت؛ چرا که سخنگوی سازمان غذا و دارو پیش‌تر مدعی شده بود این سازمان برای خرید سرم به‌موقع اقدام کرده اما کشور فروشنده مانع صدور محموله شده است و حالا رئیس سازمان غذا و دارو مدعی است که تولیدکنندگان و مجلس جلوی واردات سرم را گرفته‌اند.

از: ایندیپندنت


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.