استرالیا، نیوزیلند و کانادا در بیانیه مشترکی در جریان نشست غیررسمی اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، خواستار رای مثبت کشورها به قطعنامه آتی کمیته سوم سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران شدند.
این سه کشور اعلام کردند از درخواستها برای اعطای دسترسی به گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، برای ایجاد شفافیت و تسهیل پاسخگویی در مورد نگرانیهای حقوق بشر حمایت میکنند.
در این بیانیه تاکید شده که جمهورى اسلامى باید در قبال سرکوب مداوم و سیستماتیک زنان و دختران و همچنین اقلیتهای قومی و مذهبی در ایران پاسخگو باشد.
به گفته این سه کشور، قابل قبول نیست که ایران به عنوان عضو کمیسیون زنان سازمان ملل با چنین تحقیری، حقوق زنان و دختران را نقض کند.
نشست ویژه اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره سرکوب خیزش انقلابی مردم ایران با همصدایی در محکومیت نقض حقوق بشر برگزار شد و نمایندگان کشورهای حاضر در این جلسه حمایت خود را از معترضان اعلام کردند.
جلیل روشندل، استاد علوم سیاسی از نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی میگوید pic.twitter.com/q6ulXemuaf
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) November 3, 2022
آمریکا به همراه آلبانی که به تازگی روابط دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی قطع کرده، میزبانی این نشست در روز چهارشنبه ۱۱ آبان در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک را بر عهده داشتند.
این نشست با گزارش جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران آغاز شد و پس از او نیز شیرین عبادی، وکیل و حقوقدان و همچنین نازنین بنیادی، بازیگر و سفیر سازمان عفو بینالملل بریتانیا سخنرانی کردند.
در همین حال این سه کشور از شورای امنیت سازمان ملل برای برگزاری این جلسه تشکر و از «وضعیت رو به وخامت» حقوق بشر در ایران عمیقا ابراز نگرانی کردند.
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اعتراضات ایران؛ آیا یک اراده جهانی برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی بوجود آمده؟
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) November 3, 2022
گفتوگو با شایان سمیعی، کارشناس امنیت ملی pic.twitter.com/bQnA9gTRys
از: ایران اینترنشنال