تجمع و تحصن در فضای دانشگاهها ادامه دارد. فعالان کارگری از ادامه اعتصاب غذای کارکنان رسمی شرکت نفت خبر دادهاند. آلمان و ۸ کشور اروپایی در حال بررسی اعمال تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی هستند.
در پنجاه و سومین روز اعتراضات ضد حکومتی مردم ایران، خبرگزاری هرانا آخرین آمار جانباختگان و دستگیرشدگان را اعلام کرد.
به گزارش این رسانه حقوق بشری، تا سهشنبه ۱۷ آبان، دست کم ۳۲۸ نفر جان باختهاند که در میان شان ۵۰ کودک وجود دارد. دست کم ۱۴ هزار و ۸۲۳ نفر نیز بازداشتشدهاند.
با توجه به سرعت تحولات در ایران و لزوم اطلاع رسانی شفاف، آخرین آمار از اعتراضات اخیر تا امروز (۲۶ شهریور تا ۱۷ آبان ۱۴۰۱) بر مبنای اطلاعات دریافتی هرانا به شرح ضمیمه ارائه می شود.#مهسا_امینی #MahsaAmini pic.twitter.com/jWWx4gh1qm
— خبرگزاری هرانا (@hra_news) November 8, 2022
ادامه اعتراضهای دانشجویی
طبق اخبار شبکههای اجتماعی، همزمان با چهلمین روز از کشتهشدن معترضان در جمعه خونین زاهدان، اعتراضهایی از سوی دانشجویان دانشگاههای تهران، پلیتکنیک، علم و فرهنگ، تبریز، دانشگاه هنر اصفهان و علوم پزشکی بجنورد صورت گرفت.
همزمان مهدی واحدی، معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی تهران، به خبرگزاریها در ایران از ممنوعیت ورود ۱۳۰ دانشجوی این دانشگاه خبر داد. این دانشجویان از طریق پیامک از ورود به دانشگاه منع شدهاند.
مطالب بیشتر درباره اعتراضات مردمی ۱۴۰۱ را اینجا بخوانید
برخی از دانشجویان دانشکده هنرهای زیبای تهران نیز چهارشنبه ۱۸ آبان تحصن کردند. آنها ضمن اعتراض به سرکوب دانشجویان، نسبت به کشتار مردم زاهدان نیز اعتراض کردند.
از جمله نمایش اعتراضی دانشجویان دانشگاه هنر تبریز برای یادآوری ظلمی که به خدانور لجهای، یکی از کشتهشدکان زاهدان، رفته است در شبکههای اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. در این حرکت اعتراضی دانشجویی را مقابل دفتر بسیج دانشگاه به درخت بستهاند در حالی که بطری آبی مقابل او قرار دادهاند.
🔴نمایش اعتراضی دانشجویان #دانشگاه_هنر_تبریز برای #خدانور_لجهای از کشتهشدگان #زاهدان، مقابل ساختمان بسیج این دانشگاه.
— Freedom Messenger (@freedommesenger) November 9, 2022
چهار شنبه ۱۸ آبان#IranRevolution
#IranProtests#اعتصابات_سراسری#اعتراضات_سراسری pic.twitter.com/rLa0qXvbbI
اعتراضات سراسری؛ امروز چهارشنبه ۱۸ آبان، تصاویری از تحصن شماری از دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران#اعتراضات_سراسری #مهسا_امینی #ژینا_امینی #MahsaAmini #اعتراض #حقوق_بشر #تهران pic.twitter.com/HAQfGzw24c
— خبرگزاری هرانا (@hra_news) November 9, 2022
آنها همچنین در مخالفت به تفکیک جنسیتی در سالنهای غذاخوری دانشگاه، ظرفهای غذای خود را به
دست گرفته و در محوطه دانشگاه به صورت دست جمعی غذا خو ردند.
اعتراضات سراسری؛ امروز، شماری از دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران در اعتراض به تفکیک جنسیتی سلف غذاخوری دانشگاه، در محوطه این دانشکده سفره پهن کرده و غذایشان را بدون تفکیک جنسیتی صرف کردند.#اعتراضات_سراسری #مهسا_امینی #ژینا_امینی #اعتراض #تهران #MahsaAmini pic.twitter.com/vgRXhUu2Lw
— خبرگزاری هرانا (@hra_news) November 9, 2022
برخی فعالان دانشجویی از قفل شدن درهای اضطراری خوابگاه دانشگاه الزهرا توسط مسئولان خوابگاه برای جلوگیری از تجمع و اعتراض دانشجویان خبر دادهاند. پیشتراعتراضهای شبانه دانشجویان الزهرا و شعاردادنهای آنها در خوابگاه در فضای مجازی خبرساز شده بود.
همزمان با چهلم کشتهشدگان جمعه خونین زاهدان، دانشجویان برخی دانشگاهها یاد آنان را گرامی داشتند. کشتهشدن خدانور لجعی جوان ۲۷ ساله بلوچ که به نماد این سرکوب خونین تبدیل شده، خشم بسیاری از مردم را برانگیخته است. pic.twitter.com/HlWrO3i1Gy
— DW فارسی (@dw_persian) November 9, 2022
ادامه حرکت اعتراضی “عمامه پرانی”
جوانان در شهرهای مختلف ایران با ادامه جنبش “عمامهپرانی” به اعتراض به آنچه “نماد استبداد دینی” در ایران میدانند، ادامه میدهند.
https://twitter.com/1500tasvir/status/1590330360138985474?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1590330360138985474%7Ctwgr%5E22113b612a0afa498f591346335f9572fc9ae9e9%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dw.com%2Ffa-ir%2FD8AEDB8CD8B2D8B4-D985D8B1D8AFD985-D8A7DB8CD8B1D8A7D986-D8A2D984D985D8A7D986-D988-D8A7D8B1D988D9BED8A7-D8AFD8B1-D8B5D8AFD8AF-D8AAD8ADD8B1DB8CD985-D8A8DB8CD8B4D8AAD8B1-D8B3D8B1DAA9D988D8A8DAAFD8B1D8A7D986%2Fa-63699779
این نوع از اعتراض علاوه بر خیابانها در متروی تهران نیز مشاهده شده است.
عمامهپرانی در مترو#مهسا_امینی pic.twitter.com/xyBhZx3p4d
— TavaanaTech تواناتک (@TavaanaTech) November 9, 2022
روزنامه دولتی ایران از دستگیری فردی در تهران به اتهام “عمامهپرانی” خبر داد و نوشت او توسط نیروهای بسیج منطقه ۱۰ دستگیر شده است.
شخصی که در منطقه ۱۰ تهران عمامه یکی از روحانیون را انداخته بود توسط نیروهای بسیج دستگیر شد. pic.twitter.com/P7Ar83vrk2
— روزنامه ایران (@IranNewspaper) November 9, 2022
“خامنهای فعلا دستور سرکوب شدید را صادر نکرده است”
کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، در اظهاراتی معترضان در ایران را “بازیچه دشمنان” خواند و افزود ایران عرصه جولان آنها نیست.
حیدری در گفتوگو با تسنیم مدعی شد: «اگر امروز آنطور که جامعه انقلابی مطالبه میکند بامعترضان برخورد نمیشود، اراده فرمانده کل قوا [علی خامنهای] ست ولی روزی که فرمان برخورد صادر کنند قطعا جایی در این کشور نخواهند داشت.»
مقامهای جمهوری اسلامی در حالی از “مدارا با معترضان” سخن میگویند که برخی دولتها و نهادهای بین المللی به دلیل سرکوب شدید معترضان و به ویژه کشتن کودکان در جریان اعتراضات و برخورد خشن با بازداشت شدگان و دانش آموزان، تحریمهایی علیه متصدیان امر وضع کردهاند.
احتمال تحریمهای بیشترعلیه تهران از سوی آلمان و ۸ کشور اروپایی
آلمان و هشت کشور دیگر عضو اتحادیه اروپایی اعلام کردهاند افزایش تحریمها علیه جمهوری اسلامی را در دستور کار دارند. به گزارش یک دیپلمات اروپایی، این تحریمها ۳۲ شهروند و نهاد ایرانی را هدف خواهند گرفت. این تحریمها در ارتباط با اعمال خشونت و سرکوب معترضان اعمال خواهند شد.
به گزارش روزنامه “نوی زوریشر سایتونگ” به نقل از هانا نویمان، نماینده حزب سبزهای آلمان در پارلمان اروپا، احتمال این وجود دارد که نام عده زیادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دوره کنونی در این فهرست تحریمی قرار گیرد.
نویمان همچنین سرکوب معترضان در ایران را مصداقی از “نقض فاحش حقوق بشر” برشمرد و گفت این به منزله تلاشی برای “کشتار دستهجمعی” است.
نماینده مجلس هدف اعتراضها را “تجزیه ایران” عنوان کرد
ابراهیم رضایی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم، اعتراضات اخیر در ایران را نتیجه “اُردوکشی خیابانی غرب” با هدف اخذ امتیاز از نظام برشمرد.
رضایی در گفتوگویی با ایرنا، از اهداف بلند ، میان و کوتاه مدت اعتراضها سخن گفت و افزود :« اهداف بلند مدت غرب تجزیه ایران با پروژه سوریه سازی، اهداف میان مدت آن ها نرمالیزه کردن انقلاب و براندازی جمهوری اسلامی و هدف کوتاه مدت آنها اثرگذاری بر برخی پروندههای داخلی و بین المللی است.»
این درحالی است که بسیاری از ناظران سیاسی یکی از دستاوردهای اعتراضات اخیر را اتحاد بیسابقه اقوام و گروههای مختلف سیاسی داخل ایران و همبستگی بینظیر ایرانیان خارج از کشور با معترضان داخل دانستهاند.
تداوم اعتصابها در صنعت نفت
به گزارش “شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت”، با وجود فشارهای زیاد و تهدیدهای مکرر از سویی و وعدههای بیاساس مدیران نفتی از سوی دیگر، اعتراضات و اعتصابها در صنعت نفت در سطحی گسترده در واحدهای عملیاتی ادامه دارد.
گزارش شده است کارکنان رسمی در ۳۷ سکوی شرکت نفت و گاز پارس جنوبی از روز سهشنبه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات صنفی خود به اعتصاب غذا دست زدهاند.
همچنین گزارش شده است کارگران شرکت نفت و گاز اروندان و دکلهای شرکت ملی حفاری و منطقه عملیاتی وارد سومین روز اعتصاب غذای خود شدهاند.
به گزارش منابع کارگری، اعتصاب کارکنان ذوب آهن اصفهان که از روز سهشنبه شروع شده است همچنان ادامه دارد.
از: دویچه وله