رادیو فردا
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی اعلام کرد دادگاه عباس کورکوری (مجاهد کورکور) را بهاتهام «محاربه» و «افساد فیالارض» در دادگاه انقلاب اهواز برگزار کرده است.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، روز یکشنبه ۲۸ اسفند بدون اعلام تاریخ دقیق برگزاری این دادگاه نوشت که در جلسه دادگاه، دادستان عمومی و انقلاب ایذه کیفرخواست علیه مجاهد کورکور را قرائت کرد و «خواستار اشد مجازات قانونی» برای متهم شد.
مجاهد کورکور، بهادعای قوه قضاییه، «متهم اصلی» پرونده تیراندازی ۲۵ آبان به معترضان در ایذه است؛ رویدادی که طی آن بر اثر تیراندازی مأموران حکومتی هفت شهروند ازجمله کیان پیرفلک، کودک ۹ساله، کشته شدند، اما حکومت ایران ادعا میکند این یک «حادثۀ تروریستی» بوده است.
بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، هر یک از اتهامهای محاربه یا افساد فیالارض که مجاهد کورکور نیز با آن مواجه است، میتواند به صدور حکم اعدام برای متهم بینجامد.
برگزاری دادگاه مجاهد کورکور در حالی است که زندانیان سیاسی در ایران از حقوق یک متهم و زندانی بهویژه داشتن وکیل انتخابی محروم هستند و جمهوری اسلامی با اخذ اعترافات اجباری زیر شکنجه، بر اساس همین اظهارات متهمان علیه خود، احکام را صادر میکند.
همچنین فعالان حقوق بشری، وکلای دادگستری و سازمانهای بینالمللی بارها روند برگزاری دادگاههای انقلاب را زیر سؤال برده و خواستار توقف صدور و اجرای حکم اعدام در ایران شدهاند.
میزان در توضیح جزئیات این دو اتهام نوشت: «عباس کورکوری متهم است به محاربه از طریق کشیدن سلاح به قصد جان مردم و ارعاب و افساد فیالارض از طریق ارتکاب جنایت به وسیله تیراندازی با سلاح جنگی، اخلال در نظم عمومی و ایراد خسارت عمده به تمامیت جسمانی منتج به جانباختن هفت نفر از جمله کیان پیرفلک، ایراد خسارت عمده به اموال عمومی و خصوصی، تشکیل گروه باغی و عضویت در آن از طریق قیام مسلحانه علیه نظام.»
این در حالی است که بر اساس گزارشها، این نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی بودند که شامگاه ۲۵ آبان با شلیک چندین گلوله جنگی به خودروی حامل خانواده پیرفلک، موجب کشتهشدن کیان و جراحت بسیار شدید پدرش شدند.
پس از این حمله، اواخر آذرماه، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در حملۀ مسلحانه به روستای «پرسوراخ» در شهرستان ایذه چند نفر از جمله مجاهد کورکور را بازداشت کردند.
نزدیکان آقای کورکور از شکنجهشدن او برای اخذ اعترافات اجباری خبر دادهاند و مادر او هم قبلاً در ویدئویی نسبت به احتمال صدور حکم اعدام برای فرزندش هشدار داد.
انتساب پرونده قتل کیان پیرفلک به مجاهد کورکور در حالی است که زینب مولایی راد، مادر کیان پیرفلک، در مراسم خاکسپاری پسرش در برابر هزاران تن و در حضور نیروهای امنیتی تأکید کرد که ادعای حکومت در مورد حمله تروریستی دروغ است و نیروهای حکومتی خود اتومبیل این خانواده را «به رگبار گلوله بستند».
علاوه بر این، مادر کیان بهتازگی در یک استوری اینستاگرامی نیز با انتشار عکسی از خود در کنار مادر مجاهد کورکور حمایت خود را از او اعلام کرد.
پیشتر نیز سجاد پیرفلک، عموی کیان پیرفلک، بهنقل از وکیل این خانواده اعلام کرده بود که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی با «ارادهای قوی و جانبدارانه» اصرار دارد قتل کیان را به مجاهد کورکور منتسب کند.
عموی کیان تأکید کرد که قتل برادرزادهاش «توسط ضابطان قضایی» و «در حضور پدر و مادر کیان واقع شده و در زمان قتل هیچ اثر و نشانی از متهم یادشده [مجاهد کورکور] نبوده» است.
خبرگزاری میزان بر اساس گزارشی که از جلسه دادگاه کورکور مجاهد منتشر کرده، مدعی شده که او در دادگاه اتهامها را پذیرفته و گفته که «تحتتأثیر فضای مجازی بوده» است.
این خبرگزاری اما توضیح نداده که تأثیرپذیری از فضای مجازی چگونه به «تشکیل گروه باغی و عضویت در آن از طریق قیام مسلحانه علیه نظام» منجر شده است.
در گزارش مبهم قوه قضاییه همچنین ادعا شده که وکیل این متهم از او دفاع کرده اما هویت این وکیل هم ذکر نشده است؛ ضمن آنکه اعلام شده همۀ پروندۀ اتهامات مجاهد کورکر در یک جلسه دادگاه بررسی شده و قرار است دادگاه حکم خود را در مورد این پرونده اعلام کند.
پیشتر «کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان» گزارش داده است که بهمن بهمنی دیگر بازداشتشده اعتراضات در شهر ایذه نیز یکی از افرادی است که به اتهام کشتن کیان پیرفلک به «افساد فیالارض» متهم شده است.
بر اساس این گزارش، او طی مدت بازداشت بارها از زندان به اداره اطلاعات منتقل شده است تا تحت فشار و شکنجه مسئولیت کشتن کیان پیرفلک را برعهده بگیرد.
او یکی از ۱۱ زندانی است که از روز دوم اسفند در اعتراض به ادامه بلاتکلیفیاش در زندان شیبان اهواز اعتصاب غذا کرده است.
در اعتراضاتی که نزدیک به شش ماه است به اشکال گوناگون ادامه دارد، طبق آمار غیررسمی بیش از ۵۰۰ نفر ازجمله دهها کودک بهدست نیروهای حکومتی کشته شدند.
اما جمهوری اسلامی مسئولیت کشتن حتی یکی از معترضان را هم به عهده نگرفته و دلیل کشته شدن برخی از معترضان را نیز حتی دلایلی چون «سقوط از بلندی» یا «خودکشی» اعلام کرده است.
در این میان کیان پیرفلک بهدلیل سن کم و افشاگری مادرش و ویدئوهایی که از او پس از مرگش منتشر شد، نظر افکار عمومی را در سطح جهان بسیار به خود جلب کرد.