خانه کارگر خواستار لغو مصوبه شورای عالی کار درباره دستمزد شد؛ غیرقابل‌‌قبول، «زیر خط مرگ»

جمعه, 4ام فروردین, 1402
اندازه قلم متن

کارگران ایرانی در یک واحد تولیدی- خدماتی (آرشیو)

صدای امریکا

خانه کارگر «تحمیل» افزایش ۲۷ درصدی حداقل دستمزد را غیرقابل‌قبول دانسته و از تلاش برای لغو آن خبر داد.

این نهاد کارگری، در بیانیه‌ای که روز ۴ فروردین منتشر شد، با ابراز نارضایتی شدید، تاکید کرد مصوبه اخیر شورای عالی کار «پذیرفتنی نیست.»

خانه کارگر اعلام کرده که در حمایت از کارگران، فرآیند قانونی جهت ابطال مصوبه فوق را تا حصول نتیجه پیگیری خواهد کرد.

این نهاد صنفی در بخشی از این بیانیه، با اشاره به عدم همخوانی حقوق دریافتی کارگران با هزینه‌های جاری زندگی، افزایش دستمزد اعلام‌شده را بحدی ناچیز دانسته که حتی از پوشش سبد معیشتی زمستان دو سال قبل هم ناتوان است.

در بخش دیگری از این بیانیه، شرایط معیشتی بیش از نیمی از جمعیت ایران شامل ۱۸ میلیون خانوار کارگری و بازنشسته تامین اجتماعی، تحت تاثیر افزایش حداقل دستمزدها اعلام شده است.

خانه کارگر در بخشی از این بیانیه، «انجماد دستمزدها» برای جلوگیری از رشد نقدینگی را «خیالی خام» خوانده و در ادامه، «سرکوب دستمزد» را در تناقض با «افزایش تولید» توصیف کرده است.

در این بیانیه آمده: « آنهایی که مهار تورم را متوقف به سرکوب دستمزد قلمداد می‌کنند، نمی‌توانند منادی و مجری افزایش تولید باشند.»

علیرضا نوایی، تحلیلگر امور کارگری، در گفتگو با صدای آمریکا، تعیین حداقل دستمزد ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی، در قالب مصوبه اخیر شورای عالی کار، همزمان با تورم رسمی ۴۳ درصدی را موجب کاهش مضاعف قدرت خرید کارگران دانست.

مصوبه شورای عالی کار درباره افزایش حداقل دستمزد کارگران، با انتقادهای اصناف کارگری مواجه شده است.

به گفته علیرضا نوایی در مصاحبه با صدای آمریکا، کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه برای گردآوری امضا علیه مصوبه شورای عالی کار کارزاری راه انداخته‌اند. کارگران بازنشسته شوش هم روز دوم فروردین‌ماه تجمعی اعتراضی در برابر فرمانداری این شهرستان برگزار کرده‌اند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه هم ،روز دوم فروردین‌، در بیانیه‌ای افزایش ۲۷ درصدی حداقل دستمزد کارگران را «زیر خط مرگ» نامید.

این سندیکا با تاکید بر این‌ که «حداقل دستمزد باید بالای خط فقر باشد و نه زیر خط مرگ» اعلام کرد که «اعتراض و اعتصاب حق مسلم کارگران» است.

سندیکای کارگران شرکت واحد و اتوبوس‌رانی تهران و حومه، در بیانیه خود، خانواده‌های کارگری را به «اتحاد و همبستگی» فراخوانده و آن را موجب پایان «ظلم و ستم» دانسته است.

علیرضا نوایی در گفتگو با صدای آمریکا پیش‌بینی کرد که دیگر اصناف کارگری شاغل و بازنشسته در واحدهای تولیدی-خدماتی هم با پایان تعطیلات نوروزی به مخالفت با مصوبه شورای عالی کار خواهند پرداخت.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.