نیلوفر مهرابی، شهروند خبرنگار
بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان ایران، شنبه ۵فروردین۱۴۰۲ در اقدامی مشترک، بهدلیل آنچه رسانههای ایران «مشکلات مالی»، «نبود امکانات» و همچنین «توهین به شان و جایگاه ملیپوشان» عنوان شد، از حضور در دور دوم اردوی آمادهسازی این تیم خودداری کردند.
دور دوم این اردوها قرار بود از روز یکشنبه۶فروردین آغاز شود، اما ۱۴ بازیکن تیم ملی اعلام کردند با توجه به بیتفاوتی مدیریت فدراسیون فوتبال و البته آنچه که «رفتار توهینآمیز» از سوی فدراسیون فوتبال خوانده بودند، این اردو را تحریم کردند.
این تیم قرار است برای حضور در رقابتهای انتخابی المپیک پاریس، ۱۲فروردین به میانمار برود. دختران ایران در گروه «بی» باید با تیمهای میانمار، مالدیو و بنگلادش مبارزه کنند.
اما چه شد که دختران فوتبالیست ایرانی که در تمامی سالهای اخیر و بهخصوص در ادواریی که «مهدی تاج» ریاست فدراسیون فوتبال را برعهده داشته، با فقر امکانات و تبعیضها آشنا بودند، ناگهان با تغییر رفتاری آشکار و در فاصلهای کوتاه تا آغاز این مسابقات، اردوی تیم ملی را تحریم کردند؟
***
زنی که دختران فوتبالیست را تهدید کرد
«ایرانوایر» پس از گفتوگو با بیش از سه بازیکن تیم ملی فوتبال زنان ایران، متوجه شده است که «مریم منظمی»، نایبرییس زنان فدراسیون فوتبال، روز ۲۴اسفند۱۴۰۱ در دیدار با بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان، آنها را با ادبیاتی توهینآمیز و عباراتی «زنستیزانه» تحقیر کرده است.
منابع «ایرانوایر» گفتهاند که مریم منظمی در این دیدار که قرار بود جلسهای برای معرفی بازیکنان به نایبرییس زنان فدراسیون فوتبال باشد، به زنان فوتبالیست گفته است: «اگر دست من بود، اجازه نمیداد یک نفر از شما اینجا باشید.»
نایبرییس زنان فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی خطاب به دختران ملیپوش فوتبال ایران گفته است: «شما روابطی با هم دارید که نه تنها در شان زن مسلمان نیست، که عین کثافتکاری است؛ خودتان میدانید که چه میگویم. دوستان نزدیک شما عکسهای خصوصیتان را برایم فرستادهاند و من از همه چیزتان خبر دارم.»
کنایه مریم منظمی احتمالا به روابط عاطفی برخی از بازیکنان تیم است که هرگز نه از سوی بازیکنان تیم ملی فوتبال تایید شده و نه از سوی آنها تکذیب شده است.
به گفته یکی از بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان ایران، مریم منظمی در بخشی از صحبتهایش از عبارت «همجنسبازی» استفاده و بازیکنان را تهدید کرده که در صورت هرگونه فعالیت سیاسی یا اجتماعی در صفحات مجازی، با همین عکسها و اطلاعاتی که از آنها دارد، «آبرویشان» را در جامعه میبرد.
مریم منظمی توضیح نداده که چگونه آبروی بازیکنان را خواهد برد اما تاکید کرده بود که «با حضور او» در فدراسیون فوتبال، آنچه او «ارتباطات غیراخلاقی» بازیکنان با هم خوانده و همچنین «پستهای سیاسی» بازیکنان در صفحات اجتماعی جمع خواهد شد.
او سپس بیاعتنا به درخواست برخی از بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان در مورد وضعیت نامساعد اردوها و بیتوجهی به خواستههای مالی بازیکنان، اردوی دختران فوتبالیست را ترک کرده است.
دختران تیم ملی فوتبال ایران به «ایرانوایر» گفتهاند که پس از خروج مریم منظمی از اردوی تیم ملی، جو اردو به شدت متشنج و حال روحی برخی از بازیکنان نامساعد شده بود.
منابع «ایرانوایر» میگویند تاکید مریم منظمی روی «عکسهای خصوصی» بازیکنان و تهدید آنها به استفاده از این عکسها برای آنچه «بردن آبرویشان» نامیده بود، بازیکنان را دچار بدبینی و نگرانی کرد.
در پایان این اردو، دختران تیم ملی فوتبال ایران تصمیم گرفتند اردوی آینده تیم ملی را تحریم کنند. رفتاری که با واکنش فدراسیون فوتبال و تلاش برای بازگرداندن آنها به اردو، از سوی مهدی تاج، رییس امنیتی این فدراسیون آغاز شد.
مهدی تاج یکشنبه از بازیکنان تیم خواست بلیت برگشت به اردو را تهیه کنند و پول آن را در هتل از سرپرست تیم تحویل بگیرند. همچنین به آنها قول داده شد وضعیت البسه تیم هم بهتر شود.
سوابق امنیتی مریم منظمی و یک عمر تهدید با عکس خصوصی زنان ورزشکار
مهدی تاج، رییس فدراسیون جمهوری اسلامی، ۳اسفند۱۴۰۱ در حکمی، مریم منظمی را بهعنوان نایبرییس زنان این فدراسیون منصوب کرد. مریم منظمی پیش از این نایبرییس زنان فدراسیونهای کشتی و وزنهبرداری بود و از این که صراحتا خود را نماینده و کارمند وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و از اعضای سپاه پاسداران معرفی کند نیز ابایی نداشت.
همزمان با انتصاب، خبرگزاری «تابناک» در گزارشی که پیرامون چرایی انتخاب مریم منظمی بهعنوان نفر اول فوتبال زنان ایران نوشت، پرسیده بود که «آیا دستاوردهای گذشته او در پستهای قبلی خیلی چشمگیر و موفقیتآمیز بوده که دوباره پستی بالاتر به او اهدا شده است؟»
دستاوردهای مریم منظمی در ورزش ایران، چیزی جز تهدید ورزشکاران زن به آنچه او «بیآبرو کردن» مینامد نبوده است.
۷اسفند۱۴۰۱ یکی از وزنهبرداران زن تیمهای ملی ایران به «ایرانوایر» گفته بود که مریم منظمی به کابوس وزنهبرداران زن در اردوها تبدیل شده بود. او برای «ایرانوایر» چنین روایت کرد: «منظمی حتی از محتویات صفحات خصوصی برخی از بازیکنان خبر داشت. بعضی از ما صفحه اینستاگراممان بسته و خانوادگی بود. اما گاهی ما را صدا میزد و از ما در مورد اینکه چرا عکس بیحجاب در اینستاگراممان گذاشتهایم، یا نسبتمان با مردی که کنارش عکس انداختهایم میپرسید. وقتی میگفتیم شما در صفحه خصوصی ما نیستید، نیشخند میزد.»
به گفته او، مریم منظمی در مورد نوع پوشش و حجاب ورزشکاران زن شدیدترین سختگیریها را داشت و بارها دخترانی را که حجاب کاملی نداشتند، از اردوهای تیمهای ملی حذف کرد.
به گفته این منبع «ایرانوایر»، مریم منظمی همزمان با حذف بازیکنان از اردوهای تیم ملی، آنها را تهدید میکرد که در صورت اعتراض و انتقاد در رسانهها، عکسهای به قول خودش «لخت» آنها را در فضای مجازی منتشر خواهد کرد.
مریم منظمی پیش از آنکه گزینه فدراسیون فوتبال باشد، فرد تایید شده از سوی وزارت ورزش و جوانان برای قرار گرفتن بر سر فوتبال زنان ایران بود.
مریم منظمی میانههای بهمن ۱۴۰۱، توسط «اسماعیل احمدی» انتخاب، و به مهدی تاج معرفی میشود. زنی که کمترین فعالیت و آشنایی با فوتبال زنان و قوانین مرتبط با داوران زن ایرانی ندارد.
اسماعیل احمدی عضو سپاه پاسداران در ورزش و معاون وزیر ورزش و جوانان بود که ۴اسفند۱۴۰۱ در سقوط هلیکوپتر وزیر ورزش و جوانان جانش را از دست داد.