همایش مجازی گفتگو برای نجات ایران
روز دوم و پایانی نشست مجازی گروهی از فعالان سیاسی داخل و خارج از ایران با عنوان «گفتگو برای نجات ایران» روز شنبه برگزار شد.
در این نشست مجازی دو روزه، ۴۲ تن با گرایشهای متفاوت سیاسی و فکری شرکت کرده بودند که ۲۳ تن از داخل ایران (که ۹ نفرشان در زندان به سر میبرند) و ۱۹ تن از خارج از ایران بودند.
در نخستین پنل دومین روز نشست، نیره توحیدی استاد دانشگاه و فعال حقوق زنان، علیرضا رجایی روزنامهنگار و فعال سیاسی، علی کشتگر کنشگر سیاسی سوسیالدموکرات، صدیقه وسمقی دینپژوه و کنشگر سیاسی و عالیه مطلب زاده عکاس خبرنگار و کنشگر مدنی سخنرانی کردند.
در زیر بخشهای کوتاهی از سخنان شرکت کنندگان در این پنل به نقل از کانال تلگرامی همایش گفتگو برای نجات ایران که برای این منظور تدارک دیده شده بود، نقل شده است:
پنل چهارم: دست در دست هم دهیم به مهر
- علیرضا رجایی روزنامهنگار و فعال سیاسی
در این پنل همچنین علیرضا رجایی، روزنامهنگار و فعال سیاسی، در سخنانی با اشاره به بیانیه های میرحسین موسوی، از رهبران اعتراض ها به نتایج انتخابات ۸۸، و محمد خاتمی رئیس جمهوری پیشین ایران و همچنین اظهارنظرهای دیگر گفت می توان نتیجه گرفت که این است که ظاهرا همه توافق دارند که پروژه جمهوری اسلامی با شکست مواجه شده است.
او گفت که اعتراف به این موضوع را نیز می توان در لابلای سخنان دو پهلوگویی و استعاره های مطرح شده از سوی برخی مقام های جمهوری اسلامی مشاهده کرد.
آقای رجایی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از عملکرد جمهوری اسلامی به وضعیت وخیم معیشتی بخش بسیار بزرگی از مردم در ایران اشاره کرد و آمار رسمی ارائه شده در این مورد را زیر سئوال برد.
وی همچنین بر لزوم نیاز به افق گشایی جدید در ایران تاکید کرد تا به بحران بحران ها پایان داده شود.
علی کشتگر، کنشگر سیاسی سوسیالدموکرات
صدیقه وسمقی، دینپژوه و کنشگر سیاسی
عالیه مطلب زاده، عکاس خبرنگار و کنشگر مدنی
پنل پنجم: تحولات فرهنگی برای نجات ایران
پنل پنجم در دومین روز این نشست مجازی، با عنوان «تحولات فرهنگی برای نجات ایران» و با حضور قربان بهزادیاننژاد فعال سیاسی و رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری ۸۸، احسان شریعتی استاد دانشگاه، حاتم قادری استاد دانشگاه، محسن کدیور استاد دانشگاه و کنشگر سیاسی، عبدالله ناصری استاد دانشگاه و کنشگر سیاسی و مهدی نصیری روزنامهنگار و کنشگر سیاسی اصولگرا برگزار شد.
قربان بهزادیاننژاد فعال سیاسی و رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری ۸۸
احسان شریعتی، استاد دانشگاه
حاتم قادری استاد دانشگاه
محسن کدیور استاد دانشگاه و کنشگر سیاسی
عبدالله ناصری: ایران امروز نیازمند یک حکومت سکولار است
عبدالله ناصری، فعال سیاسی و استاد دانشگاه، هم در سخنانی در پنل پنجم آخرین بیانیهٔ میرحسین موسوی «نامهٔ نجات ایران» نامید و آن را حرف آخر و تنها راه دوام جغرافیای ایران دانست.
او گفت که ایران امروز نیازمند یک حکومت سکولار است تا بتواند دین (نه دینداری) و اخلاق (نه موعظه و نصیحت) را تقویت کند و اضافه کرد: حکومت دینی ایران یا به زبان دقیق تر، حکمرانی مطلق فقیه، موجب وهن اسلام شد؛ همانطور که خلفای اموی و عباسی و یا شاهان شیعه نمای صفویان عمل کردند.
آقای ناصری در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که «جمهوری اسلامی ایران حتی اعمال ضد حقوق بشری را مرتکب شده. خصوصا در این دورهٔ کوتاه انقلاب زن، زندگی، آزادی، که در تاریخ ۴۴ ساله سابقه نداشته است.»
وی افزود: «نحوهٔ قتل مهسا، شلیک به کیان پیرفلک، شلیک مستقیم به چشم های بی شمار، سرقت متعدد پیکر جان باختگان و مسمومیت سیستماتیک مدارس دخترانه، نمونه ای از کارهایی است که مرگ حکومت ولی فقیه را و ضرورت عبور از جمهوری اسلامی را نوید میدهد.»
عبدالله ناصری در ادامه خواستار حمایت ملی و جهانی از ایدهٔ موسوی شد و گفت: «از مزایای طرح او این قابل استناد است که به علت محبوبیتش درمیان مدیران میانی و پایین تر دستگاه های حکومت و میان پاسداران و ارتشیان، و نسل اول و دوم انقلاب، ریزش طرفداران علی خامنه ای شدت گرفته است.»
مهدی نصیری روزنامهنگار و کنشگر سیاسی اصولگرا
پنل ششم: بلوکها و منشورها، راهی به سوی آینده
پنل ششم در دومین روز با عنوان «بلوکها و منشورها؛ راهی به سوی آینده» و با شرکت علیرضا بهشتیشیرازی نویسنده، مترجم و کنشگر سیاسی، مریم سطوت کنشگر سیاسی چپ، منصوره شجاعی کنشگر حقوق زنان، حسین رفیعی اقتصاددان و کنشگر سیاسی، عبدالله مومنی جامعهشناس و کنشگر سیاسی و مهدی نوربخش استاد دانشگاه و کنشگر سیاسی برگزار شد.
علیرضا بهشتیشیرازی نویسنده، مترجم و کنشگر سیاسی
مریم سطوت کنشگر سیاسی چپ
منصوره شجاعی کنشگر حقوق زنان
مهدی نوربخش استاد دانشگاه و کنشگر سیاسی
از: صدای آمریکا