انتقال آب از خلیج فارس؛ تامین آب از یک منبع پایدار یا تامین منابع و مخارج از طریق آب؟

جمعه, 7ام بهمن, 1401
اندازه قلم متن

انتقال آب از خلیج فارس؛ تامین آب از یک منبع پایدار یا تامین منابع و مخارج از طریق آب؟ (فیلم)

خیلی خوش‌خیالانه است اگر باور کنیم انتقال آب خلیج فارس می‌تواند یک منبع پایدار آب برای مصارف کشاورزی و صنعتی فراهم کند. 

عصر ایران؛ زینب رحیمی _ ۲۲ دی‌ماه امسال آغاز عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب خلیج فارس به کرمان و یزد با دستور ابراهیم رییسی رییس جمهور دولت سیزدهم کلید خورد.

قرار است با هزینه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان، ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب را به استان‌های کرمان و یزد برسانند و سیوال مهم آن است که آیا مدیران این استان‌ها نمی‌توانستند این میزان آب را با استفاده بهینه در حوزه کشاورزی، بازچرخانی آب و سایر روش‌های نوین در استان‌های خود تامین کنند؟ 

قرار است در یک مسیر ۷۲۰ کیلومتری آب را به صنایع کرمان و یزد برسانند.

آب شیرین‌کن‌ها در بندرعباس مستقر شده‌اند و مبدا انتقال آب هم همین شهر است. 

ابراهیم رییسی می‌گوید انتقال آب خلیج فارس کار ماندگار و بزرگی است و آبادی به ارمغان می‌آورد. حسن روحانی هم ادعا می‌کرد که انتقال آب خلیج فارس یک منبع آب پایدار است. نظری که محل تردید متخصصان حوزه آب است.  مهدی معتق استاد مرکز علوم تحقیقات زمین دانشگاه لایبنییتز در این‌باره به عصر ایران می‌گوید: خیلی خوش‌خیالانه است اگر باور کنیم انتقال آب خلیج فارس می‌تواند یک منبع پایدار آب برای مصارف کشاورزی و صنعتی فراهم کند. 

مجریان خط انتقال آب خلیج فارس ادعا می‌کنند که این اقدام باعث احیای سفره‌ها آب زیرزمینی می‌شود درحالیکه معتق تاکید دارد که در چهار دهه گذشته حدود ۵۰ درصد از آب‌های سطحی را از دست داده‌ایم و منابع آب زیرزمینی را هم تقریباً نابود کردند. بنابراین نتوانستیم از تکنولوژی‌هایی مثل سدسازی درست استفاده کنیم. چون نتوانستیم تعادلی بین منابع موجود و مصرفمان ایجاد کنیم و تبعات محیط زیستی و اثرات اجتماعی منابع جدید رو هم نتونستیم درست مدیریت کنیم. 

در گزارش ویدیویی پیش رو به جزییات بیشتر درباره خط دوم انتقال آب خلیج فارس به کرمان و یزد اشاره شده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.