قائم‌مقام وزیر نیرو: کرمان و تهران پاییز نگران‌کننده‌ای پیش‌رو دارند

جمعه, 11ام مهر, 1393
اندازه قلم متن

khoshki

قائم‌مقام وزیر نیرو گفت: شهرهای کرمان، اصفهان، تهران و ۱۲ کلانشهر دیگر کشور در معرض ناپایداری منابع آبی قرار دارند اما در میان آنها، بیشتر نگران وضعیت تهران و کرمان هستیم. طبق آنچه در قانون مشخص شده است، تعرفه‌ها باید به قیمت تمام‌شده نزدیک شود و در این حالت، نیازی به قطع و جریمه مشترکان پرمصرف وجود ندارد.

اقتصاد ایران آنلاین: محمودی، قائم‌مقام وزیر نیرو در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر فرونشست دشت‌های تهران گفت: طبق گزارشات زمین‌شناسی دشت‌های تهران دارای نشست هستند اما من به طور دقیق از میزان نشست زمین اطلاع ندارم. وی افزود: در حال حاضر از ۶۰۹ دشت نزدیک به ۳۰۰دشت، ممنوعه اعلام شده‌اند و باید درخصوص دشت‌های دیگر میزان برداشت آب کنترل شود.

محمودی تصریح کرد: درخصوص کنترل میزان برداشت آب باید با نصب کنتورهای هوشمند روی چاه‌ها، میزان برداشت آب مدیریت شود. قائم‌مقام وزیر نیرو درباره تغییر تعرفه‌های آب در سال آینده گفت: واقعیت این است که تعرفه آب در کشور واقعی نیست اما نمی‌توان به‌طور جهشی نیز این تعرفه‌ها را افزایش داد.

وی با بیان اینکه تعرفه‌ها باید به قیمت واقعی نزدیک شوند، گفت: این امر موجب بازدارندگی در مصرف می‌شود. محمودی تصریح کرد: طبق آنچه در قانون مشخص شده است، تعرفه‌ها باید به قیمت تمام‌شده نزدیک شود و در این حالت، نیازی به قطع و جریمه مشترکان پرمصرف وجود ندارد.

قائم‌مقام وزیر نیرو در ادامه با اشاره به وضعیت ناپایدار برخی شهرهای کشور گفت: شهرهای کرمان، اصفهان، تهران و ۱۲ کلانشهر دیگر کشور در معرض ناپایداری منابع آبی قرار دارند اما در میان آنها بیشتر نگران وضعیت تهران و کرمان هستیم. محمودی در ادامه با اشاره به مسکن مهر گفت: جلسه سه‌جانبه‌ای در حضور معاون اول و با حضور نمایندگان وزارت راه‌وشهرسازی، وزارت نیرو و معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری به‌منظور بررسی نارسایی‌های تامین آب و برق واحدهای مسکن مهر تشکیل شد.

وی ادامه داد: این کمیته جدولی براساس میزان واحدهای مسکن مهری که دارای آب و برق نیستند و اعتبار مورد نیاز، استخراج کرد و مشخص شد هزارمیلیاردتومان اعتبار برای پروژه‌های نیمه‌تمام مسکن مهر باید اختصاص یابد که هنوز این میزان اعتبار اختصاص نیافته است. قائم‌مقام وزیر نیرو با اشاره به اینکه در اکثر شهرها واحدهای مسکن مهر نیمه‌تمام هستند، افزود: منابع مالی، وضعیت آب و برق مسکن مهر را تعیین می‌کند، بنابراین ما نیازمند تامین منابع مالی یا از محل عمومی هستیم یا باید متقاضیان مسکن مهر و مسوولان وزارت راه‌وشهرسازی به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که منابع مالی از سوی خود مردم تامین شود.

محمودی رفع مشکل مسکن مهر را اختصاص منابع مالی عنوان کرد و ادامه داد: اگر این اعتبارات اختصاص نیابد، قطعا تامین آب و برق واحدهایی که هنوز کار زیادی دارند با سختی مواجه خواهد شد. قائم‌مقام وزیر نیرو همچنین درباره آخرین وضعیت قانونی‌شدن قطع آب مشترکان پرمصرف نیز گفت: در حال حاضر چون قانونی برای قطع آب شرب وجود ندارد در برخی موارد مصارف آب غیرضروری دیده می‌شود، بنابراین باید حالت‌های بازدارنده برای جلوگیری از مصارف آب دیده شود. محمودی ادامه داد: این موارد در کمیسیون امور زیربنایی دولت مطرح و بررسی‌ها انجام شد به طوری که در حال حاضر پیشنهادهای ما به کمیته اصلی امور زیربنایی دولت ارجاع و اصلاحاتی روی آن اعمال شده است، اما هنوز این اصلاحات به دست ما نرسیده و از جزییات آن بی‌خبر هستیم.

محمودی با بیان اینکه این اصلاحات در کمیسیون زیربنایی دولت قطعا به‌نفع مشترکانی است که الگوی مصرف آب را رعایت می‌کنند، افزود: اما برای مشترکانی که مصارف آنها بیش از الگوی مصرف است، به صورت پله‌ای جریمه‌هایی در نظر گرفته شده است. وی تصریح کرد: اگر این جرایم باعث نشود مصرف آب مشترکان پرمصرف کاهش یابد، آن موقع اقدام به قطع آب مشترکان پرمصرف خواهیم کرد. محمودی درباره باروری ابرها نیز گفت: باروری ابرها تابع شرایط ویژه‌ای است و به میزان رطوبت ابرها بستگی دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، وی تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد که در شرایط موجود، قابلیت باروری ابرها در تهران وجود ندارد. قائم‌مقام وزیر با بیان اینکه پس از ۶۴سال از آغاز فعالیت اجلاس جهانی آبیاری و زهکشی، ایران برای اولین‌بار به‌عنوان رییس این اجلاس جهانی برگزیده شد، ادامه داد: ایران با مصوبه مجلس شورای اسلامی به عضویت این اجلاس جهانی درآمده و جایگاه قانونی دارد. وی تصریح کرد: مدت ریاست ایران بر این اجلاس جهانی سه‌سال است. در ادامه این نشست اسداللهی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو گفت: ایران از نظر اراضی آبی پنجمین کشور دنیا با ۸/۹۹میلیون‌هکتار اراضی آبی است و ۹۲درصد تولیدات کشاورزی به این موضوع وابسته است اما به‌صورت کلی، بیش از ۱۴میلیون‌هکتار اراضی کشاورزی در کشور وجود دارد.

وی در ادامه گفت: ریاست ایران بر اجلاس جهانی آبیاری و زهکشی بسیار حایزاهمیت است. در ادامه سعید نیریزی، رییس کمیسیون بین‌المللی آبیاری و زهکشی با اشاره به اینکه هدف از ایجاد این کمیسیون، کنترل سیلاب و بهبود وضعیت آبیاری است، گفت: این کمیسیون در ۸۰ کشور دنیا فعالیت دارد و بیش از ۶۵ سال از تاسیس آن می‌گذرد که ایران بالای ۵۰ سال است که به عضویت آن درآمده است. نیریزی تاکید کرد: ۷۰درصد منابع آب در دنیا توسط بخش کشاورزی مصرف می‌شود و این میزان در ایران ۹۰درصد است. وی گفت: بهره‌وری آب در بخش کشاورزی ایران پایین است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.